"`html
מתכון לצלעות בקר ללא עצם – עוד רגע על השולחן!
שום דבר לא משתווה לרגע שבו אתם מתיישבים לארוחה משפחתית ועם ניחוחות מדהימים בוקעים מהמטבח. צלעות בקר ללא עצם, ברוטב רודיאו ממכר, ישתלטו על השולחן שלכם ויעשו פלאים עם חיך אספלט. האם דמיינתם כיצד בלוסי מגישה לכם את הבשר, והוא נמס בפה שלכם? חושבים שזה לא אפשרי? אני כאן כדי לשנות את כל מה שידעתם על מתכונים קלאסיים של סבתא, והצלעות שלנו יהיו פשוט מושלמות! יחד, ניצור מנה אגדה שתהיה הלהיט בתפריט.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 4-6 מנות עשירות
במתכון הזה תוכלו לשדרג כל ארוחה של יום שישי או ערב חג. הצלעות הללו יושבות בתנור ונותנות לנו זמן להתרווח על הספה עם כוס יין ביד, מה שנשמע מושלם, לא?
הרכיבים הדרושים
- 1 ק"ג צלעות בקר ללא עצם
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 שיני שום, כתושות
- 2 כוסות ציר בשר (או מים עם קוביית רוטב בשר)
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס דבש
- 1/4 כוס רוטב רודיאו (לגרסה פיקנטית)
- מלח, פלפל שחור לפי הטעם
- תבלינים: כמון, פפריקה, אורגנו
תשמעו, מדובר על מצרכים פשוטים שאותם ניתן למצוא בכל סופר. הגרסה שלנו היא לא רק בריאה ומלאה בטעמים אלא גם ממש קלה להכנה!
אפשרויות החלפה
למי שמחפש גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר בנתחי טופו גדולים ויציבים, להשרות אותם באותו תיבול ולהתאימם לקהל שלכם. הבישול יהיה די שונה, אבל התוצאה תהיה מרשימה וסופר-טעימה!
שלבי ההכנה
подготовка מתכון הזה היא לא רק מהירה, אלא גם מאוד מהנה. אתם תרגישו את הכוח של הבישול.. אז נתחיל!
- מחממים שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית.
- מוסיפים בצל קצוץ ומערבבים עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים שום כתוש ומערבבים עד שהשום מתחיל להזהיב.
- מניחים את הצלעות במחבת ומלאים בשכבת תיבול: מלח, פלפל, כמון ופפריקה.
- מבשלים את הצלעות מכל הצדדים עד שהן מקבלות גוון זהוב מושלם.
- מוסיפים את הציר בשר, רוטב סויה, דבש ורוטב רודיאו ותנו לזה להתמזג 10 דקות.
- צמצמו את הלהבה, כסו את הסיר ותנו לצלעות להתבשל על כל מיני טעמים שונים במשך 1.5 שעות.
- לאחר כשעה וחצי, פתחו את הסיר דגמו את הרוטב וראו אם חסר תיבול.
- אני ממליץ לתת להם עוד 15-20 דקות, כדי שהטעמים יתמזגו ויתחדדו.
- כשהן מוכנות, הוציאו והניחו בצד כמה דקות לפני ההגשה – הידיעות אמנם רוצות לאכול, אבל זה עדיף!
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם אתם באמת רוצים לקחת את המנה הזו לשלב הבא של טעמים, ניתן להוסיף לתערובת גם ירקות: גזר, קישוא ותפו”א, שיבושלו יחד עם הצלעות ויקבלו את הטעמים המקומיים.
ו… לא לשכוח לפזר על המנה סומסום קלוי לקישוט! זה יוסיף לכם טעם נוסף מיוחד שאנשים לא יכולים להתנגד לו.
שאלות ותשובות
מה לעשות אם לא מצליחים למצוא חלקי בקר ללא עצם?
אתם יכולים לרכוש סטייקים ולבקש מהקצב לחתוך אותם בהתאם לצורך שלכם. אבל השלווה באחריות כל כך גבוהה, בהחלט ניתן למצוא גם חלקים אחרים שיכולים להתאים.
כמה זמן אפשר לשמור את הצלעות במקרר?
במקרה ונשארו לכם עוד צלעות (מה שלא סביר כי הן פשוט משגעות), ניתן לשמור אותן במקרר כשלושה ימים.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! אפשר להכין והמנה ולטפח אותה בצלוחית עד יום שלם לפני ההגשה. רק תוודאו לחמם במקר microwave או בתנור כדי שיקבלו את החום הנכון.
איזה רוטב נוסף אפשר לשים?
נחמד להוסיף רוטב חלפניו חריף לצד המנה הזו, אם אתם אוהבים קצת פיקנטיות. אני אישית מאוהב!
כיצד להגיש את הצלעות?
אתם יכולים לערום את הצלעות בצלחת יפה, עם ירקות קלויים ליד – הכל עולה שלב.
איך ניתן לשדרג את המנה לטעימה יותר בריאה?
להשתמש ברוטב סויה דל נתרן ובדבש טבעי. כך התוצאה עדיין תהיה מעלפת!
האם ניתן להקפיא?
בוודאי! אך אני ממליץ להקפיא בקירור קל מאוד ולא להקפיא בשום צורה לא מומלצת.
אפשר להשתמש בחזיר במקום בעוף?
לא ממליץ בשום צורה, אבל אם תשתמשו, התוצאה תהיה אחר לגמרי ולטוב או לרע.
מה ניתן לעשות אם הצלעות נשארו קשות?
קחו את הצלעות למעבד מזון או לפריזר ודאגו לחמם אותן שוב.
האם אני יכול לשים יותר בצל או שום?
כמובן! תמיד מאה אחוז בריא עם טעם מדהים – תתפרעו!
הנה לכם מתכון פשוט, מהיר ומושלם שהולך לשדרג כל ארוחה שלכם. אני ממליץ לשתף את המתכון הזה עם החברים והמשפחה, ולעשות בו את הסדר!
"`