מתכון לצלי בשר עם פטריות ברוטב מעלף
מישהו פעם אמר לי שצלי בשר טוב הוא כמו חיבוק חם ביום קר. זה לא סתם אכל, זה נשמה! אז אם גם אתם רוצים לשדרג את ארוחת השבת הקרובה וליצור מנה שכבר הסבתות היו מתגאות בה, הגעתם למקום הנכון. עם השילוב המושלם בין בשר רך, פטריות עסיסיות ורוטב שמאז ומעולם גרם לרבים ללקק את הצלחת, המתכון הזה יותיר אתכם מדהימים, ממכרים ונפלאים על כך שלקחתם את הילד הפנימי שלכם למטבח!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
הנה הכרזה: כל מתכון הוא למעשה סיפור. סיפור של חומרי גלם, של מגע ידיים, של מאכלים שהעבירו מדור לדור. מהנסיון שלי, צלי בשר עם פטריות הוא ממש התגלמות המושלם של מאכל עונתי שמתאים לכל אירוע – מיום הולדת למשפחתיות בחיק המשפחה. אז אתם מוכנים להיכנס למטבח וליצור משהו אגדי?
הרכיבים הדרושים
- 1.5 ק"ג בשר בקר צלייה (כמו רגל או צוואר)
- 250 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
- 2 בצלים גדולים, קצוצים
- 4 שיניים שום, קצוצות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כוס יין אדום (אפשר גם מיץ ענבים לשדרוג בריאותי)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס ציר בקר (או מים עם קוביות מרק)
- 2 גבעולי רוזמרין
- מלח ופלפל לפי הטעם
נשמע טוב, נכון? אבל אם אתם רוצים לגוון, אפשר לשדרג את המתכון עם בשר הודו במקום הבקר. זה יוצר טעמים שונים ומרעננים. הבשורה היא שאין גבולות עם יצירתיות במטבח!
שלבי ההכנה
כאשר אנחנו נכנסים למטבח, אנחנו לא מכינים רק אוכל; אנחנו יוצרים חוויה.
- בוחרים סיר עמוק שמתאים לצלי, מחממים בו שמן זית על להבה בינונית.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהן שקופים.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים כדקה נוספת.
- חותכים את הבשר לחתיכות בגובה 5 ס"מ ומוסיפים לסיר. מטגנים עד להשחמה מכל הצדדים.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב על מנת להעתיק את כל הטעמים.
- שופכים את היין האדום ומבשלים כ-5 דקות כדי שהאלכוהול יתנדף.
- מוסיפים את הפטריות, ציר הבקר, רוזמרין, מלח ופלפל.
- מבשלים על להבה נמוכה עם מכסה במשך כשעה וחצי לשעתיים, עד שהבשר רך ונמס בפה.
שלב אחרון הוא תמיד לחכות שיתנדפו כל הניחוחות המדהימים במטבח. כל טיפות ההמתקה הללו מחכות לכם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, כשיש לנו את הבסיס, הגיע הזמן לשדרג. אפשר להוסיף לפי הטעם שלכם. לדוגמה:
- אפשרות סופר טבעונית: להחליף את הבשר עם חיתוכי טופו או סייטן ויש לכם מנה מושלמת לכולם.
- שדרוג עם ירקות: מוסיפים קוביות תפוחי אדמה או גזר ושמנמנים של ירקות שורש, זה ממש כמו מקאפשוט של חורף.
- תיבול נוסף: מוסיפים כף תבליני קארי לאוהבי החריף, ותקבלו איזו מנה משגעת!
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהבשר מוכן?
כדי לדעת שהבשר מוכן, יש לבדוק אם הוא רך ולא קשה. המראה שלו אמור להיות עסיסי ונעים לעין.
אפשר להחליף את הבשר באיזו חיה אחרת?
בהחלט! שימו לב שכל סוג בשר יביא עמו טעמים שונים. אפשר כמובן לנסות עם בשר עוף או הודו כחלופה.
אם אין לי יין אדום, מה אפשר לשים במקום?
ניתן לשים מיץ ענבים או גם מים. רק קחו בחשבון שהתוצאה לא תהיה בדיוק כמו המקור, אבל היא תהיה משתלמת.
מה אם אני רוצה להוסיף עוד פטריות?
לא יתנגדו! פטריות מוסיפות רבות למנה, לכן ככל שיהיה יותר – כך זה יהיה יותר מדהים!
אפשר להכין את המנה מראש?
בוודאי! תוכלו להכין את המנה יום קודם, לחמם לפני ההגשה, והטעמים יתעצמו תוך כדי שהמנה מתקררת.
איך אשמור על הבשר רך?
בישול איטי על להבה נמוכה הוא המפתח. תדרשו סבלנות, זה משתלם בסוף!
האם אפשר לעשות את המנה דלה בקלוריות?
כמובן! עם בשר רזה יותר כמו פילאטיס ובלי שמן ניתן להפחית מהקלוריות של המנה.
האם צריך להשרות את הבשר לפני הבישול?
לא חובה, אך להשרות לכמה שעות במרינדה – זה בהחלט יכול להוסיף טעמים ואופי למנה.
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
המנה תישאר טובה במקרר עד 3-4 ימים, אבל היזהרו ממנה לשארית הארוחה!
איפה ניתן לקנות את המרכיבים?
אתם יכולים למצוא הכל בסופרmarket המקומי שלכם, במיוחד בפינות של אוכל אורגני או בשווקים של חקלאים.
מישהו אמר שאני מתה על מידות הדיוק והטעימה של מתכון זה, ואני ממש מוכנה לשתף אתכם בתוצאה. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות למי שתכנן ערב עם משפחתו וזקוק למסלול לעונג הקולינרי!