צלי בשר מרוקאי בקלי קלות
צלי בשר מרוקאי זהו מתכון שיביא אתכם למסע חוויתי ומענג, שבסופו תמצאו את עצמכם בסמטאות של מרוקו עם טעמים וריחות עוצרי נשימה. אנחנו מדברים כאן על מנת בשר רכה ונימוחה, שמביאה איתה מסורת של טעמים עשירים ועבודת יד קפדנית, אבל מה שבאמת עושה את זה מדהים זה שמדובר במתכון קל ופשוט להכנה שיאפשר לכם להתענג על טעם אגדי של אוכל ביתי, ולא רק למצוא את עצמכם במטבח במשך שעות רבות! אז קחו רגע לעצמכם, מכיוון שמדובר פה בחוויה שממש לא תרצו לפספס.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, כדי להכין את הצלי המושלם הזה, נזדקק לממסך מגוון של רכיבים מרשימים, שכל אחד מהם תורם ליצירת טעם מדהים וממכר:
- 1.5 ק"ג בשר (בצורת נתח צוואר או נתח כף)
- 2 כפות תבלין מרוקאי
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2 גזר, חתוכים לקוביות
- 2 פירות תאנים יבשות
- 1 כוס צימוקים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון
- 1 כפית קימל
- 2-3 כוסות מים
- מלח ופלפל טחון לפי הטעם
עכשיו, אם יש לכם אורחים עם הגבלות תזונתיות – אל דאגה! אפשר להמיר את הבשר במשהו צמחוני, כמו טופו או סייטן, אם תרצו לגרסה הטבעונית. זה לא מתכון שידרוש לוקח CT ועדיין יצא מעלף.
שלבי ההכנה
כדי להבטיח התנגשות נהדרת של טעמים, פה מגיעים השלבים הפשוטים, שאי אפשר לטעות בהם:
- יש להתחיל לחמם את שמן הזית בסיר עמוק על חום גבוה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד שיתנמס ויהיה שקוף.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו מכל הצדדים עד שיתקבל צבע זהוב.
- בזמן שהבשר מתבשל, מוסיפים את השום והשורש הירק (גזר). המשיכו לבשל כמה דקות נוספות.
- הוסיפו את המים לתוך הסיר כך שהנוזלים יכסו את הבשר. תוצגו בו ניחוחות משגעים!
- בוחשים פנימה את תבליני המרוקאי, כמון וקימל, מלח ופלפל.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 1.5 שעות עד שהבשר מתרכך לגמרי.
- לאחר שמסתיים הבישול, מוסיפים את התאנים היבשות והצימוקים לסיר ומבשלים יחד עם הבשר לעוד 10-15 דקות.
- מגישים חם, עם אורז או קרפטים, ואף ללקק את האצבעות!
וזהו! צלי הבשר המושלם והכי טעים שיש יצא מהמטבח שלכם, עם ניחוחות כמו שהיו בבית של סבתא וכרמי המהדהרים של מרוקו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
פה אנחנו הולכים לשדרג את המנה למושלמת עוד יותר! אם חשבתם שהמנה הזאת לא יכולה להיות אגדי יותר – טועה אני. תוספות שיכולות לקחת את המנה לגבהים חדשים כוללות:
- תוספת חומוס מבושל שמעשירה את המנה.
- פרוסות של לימון כבוש שיתנו את התחושה של טעמים מצויינים.
- לקשט עם כוסברה קצוצה שתספק ניחוחות רעננים.
- להגיש עם צלחת צד של חצילים קלויים, שילוב מהפנט!
אם תרצו להוסיף חריף, פפריקה חריפה תמצא את מקום שלה עם כל הכבוד. ולגבי לחם? אנחנו כמובן אוהבים קרופט, אבל כל לחם טוב וביתי יעשה את העבודה.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בבשר אחר בחול?
בהחלט! אפשר לנסות גם עם נתח בשר בקר אחר, אבל כדאי לבחור נתח שיתכוון טוב לפריסה.
האם מדובר במתכון קל מאוד?
ללא ספק, המתכון הזה הוא קל אך דורש מעט סבלנות, והתוצאה מדהימה!
האם יש גרסה טבעונית למתכון?
כמובן! ניתן להמיר את הבשר בטופו או סייטן, ואת התוספות ניתן להותיר הקיץ עם תהני הממתקים.
מה ניתן להגיש עם המנה?
אורז עם צימוקים ונענע הוא ליווי מצוין, גם לחם טרי או סלט ירקות רענן משדרגים תודות טובות!
האם ניתן להכין את המתכון יום מראש?
חד משמעית! הוא אפילו טעים יותר למחרת כאשר הטעמים התמזגו והתבשלו.
האם אפשר לקרר ולהקפיא את המנה?
בהחלט! זה יכול לשמור על טעם נהדר גם לאחר שבועות.
מה לעשות אם הבשר מתייבש?
אין מה לדאוג! אפשר להוסיף מים חמים על מנת להחזיר עסיסיות.
האם יש אפשרות להכין עם ירקות נוספים?
בהחלט! אפשר להוסיף פצפוצי גזר, בטטה או קישואים, שיאדירו את המנה!
האם ישנה המלצה לשירותים כאשר מגישים את המנה?
מומלץ להגיש בקעריות מרוקאיות צבעוניות, זה מוסיף לסגנון ולחוויית האכילה.
האם אפשר להמיר את הנוזלים בחלב קוקוס?
נכון, זה יכול לתת טוויסט ממש ממיס בפה שיסובב ראש!
אז אל תמתינו! מהנסיון שלי, הכנת צלי בשר מרוקאי בקלי קלות יכולה להיות חוויה קולינרית נהדרת, שתוסיף לכם עוד טעם ועניין למטבח שלכם. אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ומשפחה, וליצור חוויות טעימות יחד. את הטעמים המדהימים פשוט אסור לשמור לעצמכם!