מתכון לציזבורגר מדהים שיהפוך אתכם למקצוענים בגריל
מה אתם הייתם שואלים? איך מכינים ציזבורגר מושלם? או אולי מה הסוד ליצירת המבורגר עסיסי ונימוח שנמס בפה? ככל שנדבר על זה יותר, נגלה שבציזבורגר עלינו לשקול לא רק את הבשר, אלא גם את כל התוספות, הלחמין הנכון והאווירה. מכינים ציזבורגר זה ספר לימוד של חיים – וזה הזמן ללמד אתכם מתכון שיביא לכם המון מחמאות, ושיספק לכם טעמים משוגעים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!
זמן ההכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: כ-30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מתכון עבור ארבע מנות
הרכיבים הדרושים
הציזבורגר הוא לא סתם עוד מנת אוכל; הוא חגיגה על גבי לחמין ומפגש טעמים שלא תשכחו. זה הזמן להכיר את הרכיבים שיתנו לנו את הציזבורגר התשוקתי והאגדי שלנו:
- 500 גרם בשר בקר טחון (שומן 20%)
- 1 ביצה
- 1/4 כוס breadcrumbs (לגרסה ללא גלוטן השתמשו בקמח חומוס)
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- שיני שום קצוצות (לפי הטעם)
- 4 לחמניות המבורגר טריות (ודאגו שיהיו אווריריות)
- 4 פרוסות גבינת צהובה (שוב, למה לא לפרוג בגבינה חריפה?!)
- סלט חסה, פרוסות עגבניה ובצל קצוץ (חובה! מגע של רענון!)
- קטשופ ומיונז (למגע הסופי, המושלם)
שלבי ההכנה
אחרי ששרפנו את הדמיון שלכם עם כל החומרים המשגעים, הגיע הזמן לקפוץ לתוך תהליך ההכנה הפשוט שמניח את היסודות לציזבורגר המדהים שלנו:
- שמים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
- מוסיפים את הביצה, ה-breadcrumbs, רוטב הצ'ילי המתוק, מלח, פלפל, פפריקה ושום קצוץ, ומערבבים היטב.
- מאחדים את כל החומרים לכדי תערובת אחידה, עד שהבשר מקבל טקסטורת בשר אחידה.
- חלקו את התערובת ל-4 כדורים שווים ושטחו אותם בעדינות לפטיות.
- מחממים גריל מראש או מחבת על חום גבוה.
- שמים את הפטיות בגריל או במחבת, ומבשלים כ-4-5 דקות מכל צד, עד שהן משחימות ונתפסות יפה (והופ, קיבלתם את העלים הבריאים שסיפרנו לכם עליהם).
- כשהפטיות מוכנות, מניחים פרוסות גבינה על כל פטייה לסיום, מכסים למשך מספר דקות עד שהגבינה נמסה.
- מרכיבים את הציזבורגר: מניחים את הפטיה הגנרלית על לחמניית המבורגר, מעל חסה, פרוסות עגבניה, בצל סגול וקצת קטשופ ומיונז.
- סוגרים את הלחמנייה על כל הטוב הזה ומועכים קלות, “עושים תחושה”, והכי חשוב – מתכוננים להנאה שמחכה לכם!
מרכיבים חלופיים
עכשיו כשיש לנו מתכון בסיסי, בואו נדבר על שדרוגים אפשריים. אם בא לכם להפוך את הציזבורגר ליותר בריא, אפשר להשתמש בבשר הודו טחון או סלמון טחון! כמו כן, אם אתם צמחוניים, ניתן לשלב קציצות עדשים או קישואים שיהפכו את המנה לעוד יותר מגניבה. שימוש בלחמניית כוסמין מציע גישה יותר בריאה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הציזבורגר לא הפך למושלם בלי איזה תוספת – אפילו אנחנו לא יכולים לסרב! רוצים להצחיק את האורחים שלכם? הוסיפו קוביות אננס מקורמלות. בעדינות, אל תעמיסו על השרשורים, אנחנו לא רוצים שיחשבו שאתם משוגעים!
אפשר גם לשדרג את המבורגר עם רטבים שונים כמו רוטב ברביקיו או רוטב סרירצ'ה, והמשוגע שביניכם יכול לנסות להמיס עליו גבינת פטה. יש אינסוף אפשרויות – תהיו יצירתיים!
שאלות ותשובות
איך יודעים אם הבשר עשוי?
כדי לוודא שהבשר עשוי כראוי, השתמשו למדחום בשר. טמפרטורה של 70 מעלות צלזיוס היא בטוחה לאכילה.
יכול להיות להן טעם ייחודי?
בהחלט! אפשר להעביר טעמים בעזרת תיבול מיוחד או רטבים שונים בכדי להעניק ייחודיות ובאמת לייחד את הציזבורגר שלכם.
מה ההבדל בין המבורגר לציזבורגר?
ציזבורגר הוא שמו של המבורגר המשלב גבינה – תלוי בבחירתכם, אפשרות מעולה שתשדרג כל מנה!
הלחמניות שלי מתייבשות מהר. מה לעשות?
שמרו את הלחמניות בנייר אלומיניום או שקית אטומה; זה שומר על הלחמין אוורירי גם לאחר מספר ימים.
מה עושים עם שאריות?
לאחר שאתם מבשלים, הכניסו את הציזבורגרים לשקית אטומה והקפיאו אותם; יש למרוח אותם לפני החימום מחדש.
איך יודעים אם אני מוסיף מספיק תיבול?
תמיד אפשר לעקוב אחרי החיך שלכם. הוסיפו רק טיפטיפה מכל חומר; אפשר תמיד לשפר את הטעם!
כמה זמן ניתן לשמור על הבשר באיזור?
בשר חי צריך לשמור אותו במקרר לא יותר מ-2-3 ימים, כדי להימנע מקלקול.
במה כדאי להגיש את הציזבורגר?
כמובן עם צ'יפס פריזאי חם ודלוח, או סלט כרוב רענן לאיזון הטעמים.
אם אין לי גריל, האם אפשר להכין במטבח?
בהחלט! מחבת טפלון עם חום גבוה תעשה את העבודה בזהירות רבה; תרגישו חופשיים להתחיל לחכות!
מה אפשר להחליף אם אין לי ביצים?
במקום ביצה, ניתן להשתמש בטחנות טחינה או חצי בננה ליצירת תקפה טבועה!
אז זו הייתה המסע שלנו אל הציזבורגר המדהים, המושלם, שכל לועס יגיד עליו "מה זה?!”. אל תשאירו את זה לעצמכם, שתפו עם חברים ובני משפחה, הילדים בהפתעה מתוקה! המבורגר כזה לא נשכח במהרה!