"`html
פתיתים עם חזה עוף ברוטב אדום – חגיגה של טעמים
מאיפה להתחיל? אולי עם הרוטב שכולו עשב, אולי עם החזה עוף ששוחה בו כמו דג במים?! הפתיתים האלה, הם לא סתם פתיתים – הם פתיתים שמלאים באהבה, בחדוות הבישול, ובחיבור משפחתי חם. תחשבו על כל המקרים שבהם ישבנו סביב השולחן, צוחקים, מתבדחים, עם צלחות גדושות מכל טוב. הפתיתים האלה הם חלק מרכזי מהזיכרונות שלנו, והם פשוט – מדהימים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
כדי לגשת למתכון הזה, חשוב שנחבר את עצמנו לאופי ולאווירה של הבישול. זהו מתכון שהוא לא רק על אוכל, אלא על התהליך, על כל המרכיבים שהופכים אותו למושלם. אז בואו נתחיל!
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 4 כפות שמן זית
- 2 כוסות פתיתים
- 4 כוסות מים (או מרק עוף לתוצאה עשירה יותר)
- מלח, פלפל שחור לפי הטעם
- תיבול נוסף: כף קימל, חצי כפית פפאריקה מתוקה
- עלים טריים של פטרוזיליה לקישוט
אם אתם רוצים לגוון – אפשר להחליף את חזה העוף בחתיכות טופו או עוף הודו. זה יאפשר הפיכת המתכון הזה לטבעוני או לקל יותר – במידה ורוצים, כמובן!
שלבי ההכנה
כעת, ניגש יחד לשלב המרכזי של המתכון, שלב ההכנה. כל שלב כאן הוא כמו סיפור שמתחיל להיבנות, הנפלאות שמתרקמות בתוך הסיר.
- מחממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
- מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא נהיה שקוף וזהוב.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עד שיתרכך.
- נכון – מוסיפים את הקוביות חזה העוף ומטגנים עד שהן משחימות (בערך 5-7 דקות).
- כעת, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים כדי שהטעמים יתמזגו.
- אתם לא תאמינו – עכשיו מגיע שלב התיבול! ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, ושמים גם את הקימל ואת הפפאריקה.
- מוסיפים את המים (או המרק) ומביאים לרתיחה.
- כאשר הכל רותח, מכניסים את הפתיתים ומערבבים.
- מצמצמים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך לכ-15 דקות, עד שהפתיתים סופגים את הנוזלים.
- לאחר הבישול, מערבבים שוב, ומוסיפים עלי פטרוזיליה קצוצים לקישוט.
תהליך ההכנה הזה הוא פשוט, קל ומהיר. וכשמדובר באוכל ביתי – החוויה היא לא פחות ממושלמת.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
למי שאוהב לפרגן לפחמימות, תוכלו להוסיף את מנת הגזר המהוללת עם רוטב סויה. קסם נוסף יהיה לפזר שומשום קלוי מעל המנה – שיוסיף טעם ואסתטיקה!
אני ממליץ גם לשדרג את המנה עם גבינת פרמזן מעל, היא נמסה ונפלאה, והופכת את המנה למעלפת!
שאלות ותשובות
מה אפשר להחליף בחזה העוף כדי להפוך את המתכון לטבעוני?
אפשר להחליף את חזה העוף בטופו חתוך לקוביות ולבשל אותו בהתאם. זה יוסיף את הטעמים החדשים לכח של המנה.
האם ניתן להכין את המנה מראש?
בוודאי! ניתן להכין את המנה מראש ולחמם אותה לפני ההגשה. בשימור נכון היא תישאר טעימה במיוחד.
שאלה – האם יש צורך להשרות את הפתיתים לפני הבישול?
לא, לא צריך להשרות את הפתיתים. הם יתבשלו נהדר בסיר עם הנוזלים.
מה לעשות אם נשארו לי פתיתים אחרי הבישול?
נשארו פתיתים? לא נורא. אפשר לשמור אותם במקרר ולהשתמש בהם לסלטים או כמלווה למנות אחרות.
אפשר להזמין חברים לסעודה עם המנה הזו?
כמובן! הפתיתים עם חזה עוף ברוטב אדום הם מושלמים לשתף עם אחרים – הם מעלפים! ולכולם טעים.
איזה תבלינים נוספים אפשר להוסיף למנה?
אפשר להוסיף גם תבלינים כמו כמון, עריסה או אפילו פפריקה חריפה, תלוי בטעם האישי שלכם.
אם אני לא אוהב חריף, מה לעשות?
אם אתם לא אוהבים חריף, פשוט תוותרו על התבלינים החריפים. המנה עדין תצא ממש טעימה!
מה אפשר להגיש לצד המנה?
אפשר להגיש סלט ירוק עם רוטב לימון/שום או טחינה, זה adds for a perfect balance.
האם כדאי להכין כמות כפולה?
אם יש סיכוי שתחסלו את המנה – אז בהחלט כדאי להכין כמות כפולה, הרי מדובר במנה מושלמת לכל אירוע!
איך אפשר לחדש את המנה כך שלא תשתעמם ממנה?
נסו להוסיף עגבניות שרי, זיתים או זוקיני קצוץ. או שהכי טוב – פשוט לשתף עם חברים מראה!
כמובן, אם אתם נהנים מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! זה מתכון שמזמין הרבה אהבה, ואתם רוצים לחלוק אותו עם העולם!
"`