פשטידת תפוחי אדמה ופטריות פרווה – המתכון המושלם לכל חגיגה!
מה אתם חושבים על טעמים משגעים שישדרגו כל ארוחה? לא משנה אם אתם עוגגים יום הולדת, מסיבת שבת או פשוט עושים ערב משפחתי מהנה, פשטידת תפוחי אדמה ופטריות היא יכולה להיות תוספת מדהימה ואגדה על השולחן שלכם. הריח שיתפשט בסביבה יגרום לכם ללקק את האצבעות ולגרום לכל אחד לשאול אם יש עוד מהעונג הזה. הממנה הזו פשוט ממכרת!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנת המתכון: 20 דקות
- זמן בישול ואפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשאתם כבר מתים לדעת איך להכין את הפשטידה המושלמת הזו, נספר לכם על הרכיבים. מדובר ברכיבים פשוטים, אך התוצאה היא מעלפת, ממש כאילו הכנתם מתכון של סבתא! כך תכינו את הפשטידה:
- 4 תפוחי אדמה בינוניים
- 200 גרם פטריות שמפינים קצוצות
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 ביצים (או ניתן להשתמש בביצים צמחיות)
- 1/2 כוס קמח (אפשר לקמח תפו”א חלופי במקרה של ללא גלוטן)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כמון (אל תשכחו את המגע המוזר!)
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
מאחר ומדובר במתכון שניתן להתאים בקלות, אתם יכולים גם לשעשע עם פטריות נוספות, כמו פטריות פורצ’יני אם אתם מרגישים בהרפתקה קולינרית!
שלבי ההכנה
בהכנה של פשטידת תפוחי אדמה ופטריות, אנחנו רוצים להיות מדויקים כדי שהמנה תהיה נימוחה ואוורירית, וזה ממש לא סוד!
- מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם בפומפיה גסה.
- לאחר שמגרדים את תפוחי האדמה, סוחטים מהם את הנוזלים – זה חשוב כדי שהפשטידה לא תהיה רטובה מדי!
- בסיר קטן, מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מילהב ומתחיל לקבל צבע זהוב.
- מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהן מאבדות את נוזליהן.
- בקערה גדולה, מערבבים את תפוחי האדמה, פטריות ובצל, ביצים, קמח, מלח, פלפל, כמון ופפריקה. מערבבים היטב!
- מחממים מחבת עם שמן במדף הומוגני ואנחנו עכשיו אשפים! שופכים את התערובת למחבת ומעדרים אותה בחום בינוני.
- שמים את הפשטידה בתנור על טמפרטורת 180 מעלות למשך 30 דקות, או עד שהיא משגעת ומקבלת צבע זהוב.
- מטפלים בפשטידה ואוטומטית מתחילים ללקק את האצבעות!
בשלב הזה, אחרי שבישלתם את הפשטידה, אתם רוצים לקחת את המנה המושלמת הזו לשדרוגים! אל תחששו לשים צמחי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה על הצלחת – זה יוסיף צבע וחיוניות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להפוך את הפשטידה הזו לאגדה אמיתית, אתם יכולים לשדרג אותה בקלות:
- להוסיף גבינת טופו אם אתם בתפריט טבעוני.
- לשים בשכבת התוספים שלכם כמה צ'ילי חריף קצוץ – לגרסה פיקנטית!
- מומלץ לבדוק איך הפשטידה מתפתחת עם תיבול בעזרת תבלינים כמו אורגנו או בזיליקום.
- להפוך אותה לפשטידה מתוקה על ידי הוספת דבש או סוכר חום.
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור את הפשטידה לאחר ההכנה?
מאוד פשוט! אתם יכולים לשמור אותה במקרר בכלי סגור במשך 3-4 ימים. אם רוצים לנסות לשמור אותה לעוד, אנחנו ממליצים להקפיא אותה!
מה אפשר לעשות אם אין לי ביצים?
שימוש במלח טפיוקה כמקור לחומרים מחזיקים עשוי לסייע, או פשטידת סויה תוכל גם להיות פתרון מעולה.
האם אפשר להכין את הפשטידה ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט החליפו את הקמח בקמח תפו”א או קמח קוקוס – זה יכול להיות מסלול נהדר.
מה ההמלצה שלכם לשירות המנה?
אני ממליץ על מנת סלט קצוץ, כדי לרענן את הטעם. התוספות טובות מאוד עם טחינה!
האם אפשר להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים?
כן, זה אפשרי! זה עלול להשפיע על המרקם, אבל תוצאה נימוחה במקרה הזה בהחלט אפשרית.
מה אם אני רוצה לסיים את הפשטידה שלי בשולחן חג?
זו יכולה להיות קינוח מושלם! הוסיפו זילופים של יוגורט וסירופ דלאי, והסיום שלכם יהיה אגדי.
האם יש טיפים להכנת פשטידה פריכה ביותר?
ניתן להשתמש בשמן זית בשכבת הבסיס והכלי שלך תמיד יקבע את תוצאות הסופיות.
האם אפשר לשמור את הפשטידה במקפיא?
כן! ממש ככה! עטפו אותה בניילון נצמד כדי למנוע קפיצים קרים, והכינו אותה מחדש כשהיא קפואה.
האם המנה מתאימה לילדים?
ילדים נהנים מהדברים המיוחדים! אפשר להתאים להם את הטעמים על ידי הוספת ירקות שונים שידברו אליהם.
מה הייתם ממליצים להוסיף לסלט ללוות את הפשטידה?
סלט ירוק טרי עם רוטב רימונים יהיה מושלם!
לאור כל האמור, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הנפלא הזה עם חבריכם ברשתות החברתיות. הפשטידה הזו היא כל כך טעימה שתגרום לכל אחד להתרגש ממנה! תהנו!