פשטידת קוטג ותירס אגדי ומדהימה!
נכנסים למטבח, פותחים את המקרר ומגלים שהקוטג שמחכה שם כבר כמה ימים מבקש את תשומת הלב שלכם. אבל רגע, יש גם תירס! פשטידת קוטג ותירס היא לא סתם פשטידה, היא יצירת אמנות קולינרית שמתהדרות בטעמים במרקם נימוח ואוורירי. כל ביס מהפשטידה הזה משגע, ממש ממכר עד כדי כך שיש סיכוי שתרצו להכין אותה שוב ושוב. אם ככה תגידו שלום לדיאטה, כי הדבר הזה נמס בפה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק עבור: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, נבחן את המרכיבים המופלאים שיביאו לנו את הפשטידה המושלמת הזו. כל רכיב תורם את חלקו למנה, ורבים מהם בטוחים יהיו מוכרים לכם מהעבר.
- 400 גרם קוטג
- 1 קופסה תירס מרוסק (כ-300 גרם)
- 2 ביצים גדולות
- 1 כוס קמח (אפשר קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום (לא חובה, אך מוסיף צבע וטעם)
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- שמנים לטיגון (כמו שמן זית או חמאה)
וזהו! כעת אתם מצוידים בכל מה שצריך בשביל להכניס את הפשטידה המאגדה הזו לתוך התנור. עכשיו, לפני שאנחנו מתקדמים, אם אתם חיפשתם גרסה טבעונית, אתם יכולים להשתמש בקוטג' סויה וביצים שניתן להחליף בטחנה של 2 כפות של זרעי פשתן עם 6 כפות מים.
שלבי ההכנה
לפני שנתחיל, יהיה נכון לומר שהכנת פשטידת קוטג ותירס היא חוויה לכל המשפחה. מי שמבשל או מבשלת כאן יזכו בתשואות שלא ישכחו, אז בואו נתחיל!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, טורפים את הביצים עם מלח ופלפל עד שהתערובת רכה.
- מוסיפים את הקוטג' ומערבבים היטב.
- מתמזגים לתוך התערובת התירס המרוסק והגבינת פרמזן.
- מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים מומלץ להיעזר בכף עץ.
- אם החלטתם להוסיף כורכום, עכשיו זה הזמן!
- מעבירים את התערובת לתבנית אפיה משומנת.
- יוצרים חור במרכז התערובת לפשטידה גבוהה ומרשימה.
- אופים במשך 30 דקות, או עד שהפשטידה זהובה ומעלפת.
- ממתינים שהפשטידה תתקרר קצת לפני שיחתכו.
והנה לנו פשטידת קוטג ותירס שבסוף הליך ההכנה מתגלה בפניכם כמעלפת, ממש נמסה בפה! ללקק את האצבעות זו כבר גישה לעניין…
שדרוגים ותוספות אפשריות
כשלמדתי להכין פשטידות בבית, תמיד ניסיתי לשדרג את המתכון הסטנדרטי. אז הנה כמה רעיונות לצבעים וטעמים נוספים:
- אפשר להוסיף זיתים קצוצים או בצל קצוץ לתערובת כדי להקנות לפשטידה טעמים נוספים ומשגעים.
- אוהבים חריף? הוסיפו מעט צ’ילי קצוץ. המנה תקבל טוויסט מדהים.
- לא אוהבים קמח חיטה? נסו להכין את הפשטידה בקמח תפו”א או קמח שקדים.
- אם תוסיפו קצת עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או שמיר, הפשטידה תזכה לרענון טעים.
וכמובן, אנחנו ממליצים לשדרג את המנה עם רוטב יוגורט ועשבי תיבול בצד. השילוב הזה הוא פשוט מושלם!
שאלות ותשובות
מה אפשר להחליף אם אין קוטג'?
ניתן להשתמש בגבינת ריקוטה או טופו גמיש שנמעך, אם אתם מחפשים גרסה טבעונית.
אפשר לאפות את הפשטידה בלי שמן?
כן, אבל זה עשוי להשפיע על המרקם. השמן עוזר להשיג פשטידה זהובה ומאושרת במרקם הסופי.
אפשר להכין את הפשטידה יום מראש?
בוודאות! הפשטידה מחזיקה מעמד מצוין במקרר, פשוט חממים לפני ההגשה.
האם אפשר להקפיא פשטידה שהיא מוכנה?
פשוט מצוין! אחרי שהיא מתקררת, הכניסו לקופסה אטומה והקפיאו.
נשארה לי פשטידה מהארוחה, מה לעשות איתה?
תשמחו לדעת שפשטידת קוטג ותירס מצוינת גם בטוסטים או בסלט.
מה משך הזמן שאפשר לאכול מהפשטידה?
כשהיא מאוחסנת במקרר, היא תישמר סביב 3-4 ימים.
האם מתאים לשלב בפשטידה ירקות נוספים?
כמובן! ברוקולי קצוץ, גזר מגורר או פטריות – כל מנה אפשרית.
מה לעשות אם התערובת יוצאת רטובה מדי?
הוסיפו מעט קמח או קמח תפו”א כדי לספוג את הנוזלים.
איך יודעים שהפשטידה מוכנה?
שימו לב לצבע עדין שהפשטידה מקבלת – זהב קל. תוכלו גם להכניס קיסם ולוודא שהוא יוצא יבש.
באיזו תוספת הכי כדאי להגיש את הפשטידה?
רוטב יוגורט עם עשבי תיבול הולך מצוין עם המנה ויספק חוויה משגעת!
לסיום, אני ממליצה עליכם לחלוק את המתכון הזה עם חברים בפלטפורמות החברתיות שלכם. תנו להם להכיר את הפשטידה המדהימה הזו, ותהיו מוכנים לקבל בקשות נוספות להכנה!