"`html
פשטידת פטריות פרווה עם בצק פריך – מתכון מדהים!
דמיינו לעצמכם את הרגע שבו אתם פותחים את התנור, הריח המשגע של פשטידת פטריות מתפשט בכל הבית, והבצק הפריך שמחכה לכם להתרסק בין האצבעות. זהו רגע של אושר קולינרי! מדובר בפשטידת פטריות אגדי, מושלמת לארוחות משפחתיות, מסיבות ואפילו סתם ככה, כי "מה אוכלים היום?" אם תתנו לה סיכוי, זו יכולה להיות הפשטידה הכי טעימה שיש שאתם תכינו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 8-10 מנות
לפניכם פשטידת פטריות נימוחה ומעלפת עם בצק פריך בבית. מתכון זה מציע לא רק טעמים מדהימים אלא גם יכול להיות בריא ומגוון! בואו נכין את היצירה המושלמת הזו.
המרכיבים הדרושים
- 300 גרם פטריות טריות (כגון שמפיניון, פורצ'יני או שימאגי)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיניים שום, קצוצות
- 3 ביצים
- 200 גרם גבינת צפון מפוררת
- 3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
- לבצק: 250 גרם קמח לבן
- 125 גרם מרגרינה ללא חלב
- 1/4 כוס מים קרים
אם אתם רוצים לשדרג את המתכון או להתאימו לדיאטות שונות, אתם בהחלט יכולים להשתמש בפטריות מיובשות שנבשו במים רותחים. הבחירה שלכם יכולה לשדרג את המנה במידה רבה.
שלבי ההכנה
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד להזהבה.
- מ добавляем את השום ומערבבים למשך דקה, עד שהשום מתחיל להריח נפלא.
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומבשלים למשך 10 דקות עד שהן משחררות את הנוזלים.
- מסננים את הפטריות מהנוזלים ומניחים בצד להתקרר.
- מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח והמרגרינה בקערה עד לתערובת פירורית.
- מוסיפים מים קרים ולא מעמיסים עד שהתערובת יוצרת כדור של בצק רך.
- לשים את הבצק בצלחת ומכסים אותו בניילון נצמד. מניחים במקרר למשך 15 דקות.
- בינתיים, מקציפים את הביצים עם גבינת הצפון והפטרוזיליה מכל הצדדים.
- מוסיפים את הפטריות המגולענות לתערובת הביצים ומערבבים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מוציאים את הבצק ומרדדים אותו על משטח מקומח (בצק ניתן לרדוד בין שני דפי פרגמון) לשכבה אחידה בעובי 5 ס"מ.
- פולטים את הבצק לתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ ומניחים את התערובת ממעל.
- אפויים 30-35 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה מתובלה ונחמדה.
תוספות או שדרוגים אפשריים יכולים לכלול אגב תוספת של גבינת מוצרלה מעל או אפילו תוספת של פרוסות זיתים שחורים. אל תשכחו לנסות לשדרג עם תבלינים נוספים, כמו תימין או אורגנו.
שאלות ותשובות
איזה סוג של פטריות אפשר להשתמש במתכון הזה?
פטריות שמפיניון הן הבחירה האידיאלית, אך אם אתם רוצים לחקור טעמים, תוכלו לנסות גם פטריות פורצ'יני או שימאגי.
איך שומרים על הפשטידה אחרי ההכנה?
מומלץ לאחסן במקרר ולהקפיא לאחר יום כדי לשמור על הטריות.
האם אפשר להכין פשטידה זו ללא ביצים?
בהחלט, תחליף עם פירה תפוחי אדמה או טופו יכול להוות תחליף מצוין!
מה אם אני רוצה שהפשטידה תהיה יותר מטוגנת?
אפשר בהחלט לשדרג את הפשטידה עם שכבת גבינה מעל ולהכניס לתנור עבור 10 דקות נוספות.
האם אפשר להשתמש בצמחי תיבול נוספים כדי לשדרג את הטעם?
בהחלט! תוספת של רוזמרין או לבנדר יכולה להיות משגעת.
האם ניתן להכין את הבצק יום קודם?
כן, הבצק יכול להחזיק יום במקרר אם הוא עטוף היטב.
איזה סלט מתאים כצד לפשטידה הזו?
סלט ירוק מרענן עם רוטב לימון ייגע מושלם לצד הפשטידה.
איך לוודא שהפשטידה לא מתפרקת?
כדאי לתת לתערובת להתקרר לפני הנחתה בבצק, זה מונע ממים לשחרר יותר מדי זמן.
כמה זמן נשמרת הפשטידה במקרר?
בדרך כלל, ניתן לשמור במקרר בשקית אטומה בין 3-5 ימים.
למה כדאי לי לשתף את המתכון הזה?
כי מדובר בפשטידה הכי מדהימה שתפגשו! אין ספק שזה יעשה טוב לאנשים שלכם!
אתם מוזמנים להכין, להתנסות ולשתף את המתכון האגדי הזה ברשתות החברתיות! בכל מקום שבו תשפכו את הכישרון שלכם בבישול, תרגישו את אהבתכם במטבח.
"`