פשטידת פטריות עם קמח שקדים – מתכון אגדי שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
כאשר אנו מדברים על פשטידות, קל לדמיין את הטעמים המשגעים, את הריחות שממלאים את הבית ואת התחושה המדהימה של פשטידה חמה שלנו על שולחן האוכל. פשטידת פטריות עם קמח שקדים היא ללא ספק אחת מהפשטידות המושלמות ביותר שניתן להכין – היא לא רק טעימה, אלא גם בריאה ומנחמת, ולך תדע, אולי גם תעורר זיכרונות של סבתא שלכם במטבח.
כשחושבים על פטריות, נדמה כי מדובר במרכיב שיכול לשדרג כל מנה. עם טעמים עזים, מרקם ייחודי וחוויית אכילה שאין כמותה. עכשיו, אם נוסיף לזה קמח שקדים, פתאום יש לנו פשטידה שהיא גם דל פחמימות, גם מדהימה וגם ממכרת. ואיך אפשר בלי התוספת של תיבלום הנכון? בהחלט מתכון שווה! ואם אתם מחפשים גיוון, יש כאן גם אפשרות טבעונית עם טוויסט מעניין.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומספר מנות
- הכנה: 20 דקות
- אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נסתכל על מרכיבי הפשטידה המהממת הזו. חשוב להשתמש במרכיבים טריים ואיכותיים כדי להבטיח שהתוצאה תהיה מעלפת. אז, בלי יותר מדי מריחות, בואו נתחיל:
- 300 גרם פטריות (שמפיניון או פטריות צדפות)
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 ביצים
- 150 גרם קמח שקדים
- 50 גרם גבינת פטה (אופציה טבעונית: טופו מרוסק)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית שטוחה של פפריקה חריפה
- שמן זית לטיגון
- מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט
שלבי ההכנה
ובכן, לאחר שכבר הכנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן לעבור לשלבי ההכנה. זה הזמן שלכם להפגין כישרון במטבח ולטפח את הפשטידה המושלמת. כל שלב כאן חשוב, אז שימו לב:
- חממים מעט שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא רך ושקוף.
- חותכים את הפטריות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת.
- מטגנים את הפטריות עד שהן סופגות את המים ומתחילות להשחים.
- מעבירים את התערובת לקערה וממתינים שיתקרר.
- בקערה נוספת, מערבבים את הביצים עם קמח השקדים, מלח, כמון ופפריקה.
- מוסיפים את תערובת הפטריות והבצל לעיסה ומערבבים היטב.
- מסננים את הגבינת פטה ומוסיפים לתערובת, לערבב עד שהכל אחיד.
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית לטיגון והכינו בעזרת כף מכושית מהמילוי.
- מטגנים עד שהפשטידות מזהיבות משני הצדדים.
- מעבירים לנייר סופג להפסיק את הטיגון, ומהרו להגיש!
מרכיבים חלופיים
בשנים האחרונות יש לנו הרבה אפשרויות יחסיות בעולם המזון. אם אתם רוצים לגוון מעט, אתם יכולים לשדרג את הפשטידה בחומרים חלופיים.
- כחלק מהגרסה הטבעונית, ניתן להשתמש בטופו מרוסק במקום גבינת פטה.
- אפשר להחליף את הפטריות בעדשים מבושלות לקבלת טעם חדש.
- במקום קמח שקדים, אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה או קמח חומוס לגוון.
תוספות ושדרוגים
פשטידת הפטריות הזו מאפשרת מגוון רחב של תוספות ושדרוגים. সুবিধה שהפשטידה ניתנת להכניסה כפריט מרכזי בארוחה או כנשנוש.
- אפשר להוסיף זעפרן לתערובת לקבלת טעם ייחודי.
- לגרסה חריפה, אפשר להוסיף מעט צ’ילי קצוץ.
- טבעוניים יכולים להוסיף ירקות כמו קישואים או גזר כדי להעשיר את המנה.
- שדרוג מעניין נוסף הוא שימוש בתבלינים כמו בזיליקום או אורגנו.
שאלות ותשובות
מהי הדרך הטובה ביותר לשמור את הפשטידה?
אם אתם מצליחים להשאיר פשטידה מבלי לגייס לשכנית על מקום נוסף במקרר, בהחלט ניתן לשמור אותה בקופסה סגורה. היא מחזיקה מעמד עד 3 ימים.
איך ניתן לחמם את הפשטידה שוב?
החימום הטוב ביותר הוא במיקרוגל, אפשר גם בתנור, עד שהיא חמה ותחזור להיות רכה ונעימה.
האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
בהחלט! ברגע שהיא מתקררת, ניתן לחתוך פרוסות ולהקפיא. כך ניתן לשמור עליה במשך עד חודש, למי שיודע להזמין.
כמה קלוריות יש בפשטידה?
פשטידת פטריות עם קמח שקדים היא פשטידה ממכרת יחסית דלת קלוריות. הקלוריות הרבות מגיעות מהביצים והגבינות, לכן ניתן לעבור גם לטבעונית.
האם ניתן להכין את הפשטידה בתנור?
כמובן! ניתן לשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהיא מזהיבה וגבוהה.
מה ההמלצה שלי לקישוט ומשלבה?
אני ממליץ להגיש עם רוטב יוגורט או סחוג. זה ממש נותן רעננות למנה ומאד טעים!
האם אפשר לשלב ירקות נוספים?
כמובן! למעשה, אפשר לשלב כל ירק אחר כקישוט או לזמן בישול מקדים. קישואים, גזר או תרד גם יהיו מושקעים!
מהי הסיבה לכך שזה הפוך למועדף אצל ילדים?
הפשטידה היא בעלת מרקם נעים, רך ואוורירי, טעמים עדינים ובעיקר – היא קלה לאכילה!
האם ניתן להכין גרסה פיקנטית?
לגמרי! תוספות כמו צ’ילי וחריף בהחלט יכולים לשדרג את הפשטידה בטעמים חריפים ומענגים!
אז, אתם מתענגים על הפשטידה הזו? זה הזמן לשתף ברשתות החברתיות, להפיץ את המתכון לחברים ולשאול שאלות אם יהיו! תיהנו!