פשטידת חצילים וגבינות קלה להכנה
חושבים על מנה שמשלבת טעמים מדהימים ומרקם מושלם? אנחנו כאן לדבר על פשטידת חצילים וגבינות, שהיא לא רק אגדה קולינרית אלא גם ללא ספק אחת מהמנה הכי טעים שיש! מדובר במתכון פשוט, שמפגיש את החציל המקסים עם גבינות שמנמנות ומלטפות, ויוצא ממנו хאצ'אפ משגע שכולם יילחמו עליו במזלג. חצילים ממלאים הרבה אפשרויות קולינריות, אבל השילוב עם גבינה? חוויה של ממש! בואו נתחיל בהכנה ביחד כשלא נוותר על טיפים קטנים שבטח יעזרו לכם להוציא את המיטב מהמנה.
זמן הכנת המתכון
- משך זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- לכמה מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
בכדי להכין את הפשטידה המעלפת הזו, יש להכין את הרכיבים הבאים:
- 2 חצילים בינוניים
- 200 גרם גבינת פטה למריחה
- 150 גרם גבינת מוצרלה קצוצה
- 3 ביצים
- 150 גרם קמח (אפשר להשתמש גם בקמח ללא גלוטן)
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3 כפות שמן זית
- טחינה לשימון התבנית
כמו ששמתם לב, המתכון הזה מלא ברכיבים אגדה שלא רק טעמים משגעים ששילבנו פה, אלא גם כמה שהם בריאים ודלים בפחמימות. אם אתם טבעוניים, אפשר להחליף את הביצים בממרח צ'יה שמקנה מרקם דמוי ביצה בקשר של 1:3 (כף ממרח לצבע ביצה). בנוסף, גבינת פטה אפשר להחליף בגבינת סויה.
שלבי ההכנה
כאן מגיע השלב המרתק – הכנת הפשטידה עצמה!
- תחילו בכך שחותכים את החצילים לקוביות קטנות ומניחים אותם במסננת עם מעט מלח על מנת להוציא מהם את הנוזלים. ותשימו לב – זה חשוב מאוד, כי זה יהפוך את הפשטידה לאוורירית ולא כבדה.
- לאחר כ-20 דקות, שוטפים את קוביות החציל במים וסוחטים אותן היטב מנוזלים.
- מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את קוביות החציל כ-5 דקות עד שהן רכות וזהובות.
- מעבירים את קוביות החציל לקערה ומוסיפים את הגבינות, הביצים, הקמח, השום התכום והפטרוזיליה. מערבבים היטב.
- שמים את התערובת בתבנית מצופה טחינה, ומשטחים אותה בצורה אחידה.
- מעל הכל שמים עוד רבע כוס גבינת מוצרלה לפני שהכנסתם לתנור.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-40 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה מלמעלה.
- בסוף, תנו לה להתקרר מעט לפני שחותכים ומשיקים. אי אפשר ללקק את האצבעות! כי זה באמת נמס בפה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשאנו מדברים על פשטידה, אין גבול לדמיון שלנו. בחלק הזה, אנחנו רוצים להוסיף טעמים ומרקמים שאולי לא חשבתם עליהם. אם רוצים, אפשר לשדרג את הפשטידה עם:
- פטריות מטוגנות ואפילו צנוברים קלויים.
- הוספה של קוביות זיתים שחורים לניתוק טעמים מרענן.
- תבלינים כמו כמון ופפריקה לעוד טוויסט מעניין.
- לשדרוג בריאותי, ניתן להוסיף קישואים קצוצים לתערובת.
- חשוב לזכור, כשמדובר בפשטידות – שנו, שחקו וגלשו לטעמים שיתאימו לכם!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הפשטידה לפני יום הגעה?
אפשר בהחלט! הפשטידה נשמרת היטב במקרר ולטעמים כשחוזרים לבקר אתכם היא גם טיפה יותר טעימה.
האם יש אפשרויות ללא גלוטן לפשטידה?
שימוש בקמח תפו"מא או קמח ללא גלוטן בהחלט אפשרי! מהנסיון שלי, הפשטידה תצא לא פחות טעימה.
והאם ניתן להכין פשטידה בלי גבינות?
בהחלט! לאנשים שלא צורכים מוצרי חלב, אפשר להסתפק בשמנת צמחית שתחליף את הגבינות ותיתן текстура מעניינת.
איך לוקחים את הפשטידה בתיק במסיבת פיקניק?
אני ממליץ על חיתוכים ריבועים קטנים ואריזות אישיות. המאכל הזה באמת נישא בשמחה!
האם צריך להשתמש בחצילים שיותר בשלים?
נכון, חצילים בשלים יותר ישפיעו על מרקם, אבל חציל מהשוק זה תמיד טוב! תנסו.
במידה ויש לי שאריות, איך מומלץ לשמור אותן?
עדיף לשמור בקופסה אטומה במקרר. אם אתם רוצים, אפשר גם להקפיא כך לאחר מכן.
האם אפשר להכין פשטידה מבלי לטגן את החצילים?
אפשר, אם רוצים להיות בריאים,אחרי שהשקעתם במלח כדי להוציא נוזלים, תחפשו מנגינה אחרת.
איזה רוטב אפשר להוסיף?
רוטב יוגורט עם עשבי תיבול יעשה את העבודה. ואם בא לכם בולגרית – זה זמן מושלם!
מה טמפרטורת האפייה המדויקת?
180 מעלות מחממות ומהירות, כל מה שצריך כדי שהמנה תינשא בצורה מושלמת.
באיזו צורה הכי טובה להגיש את הפשטידה?
בפורמטים של אצבעות או פרוסות, תוכלו גם לשים על סלט ירוק וליצור ערבוב טעמים נפלא.
אז למה אתם מחכים? הדרך שלכם לפשטידת חצילים מדהימה וטעימה מתחילה כאן – שתפו את המתכון עם חברים ובני משפחה, והפתיעו את כל הסביבה עם יצירה קולינרית אגדה!