פשטידת בשר מרוקאית – מתכון אגדי
בחיים יש רגעים שמזכירים לנו למה אנחנו מתאמצים במטבח. כשמבשלים פשטידת בשר מרוקאית, רגע השיא הוא בעצם הריח שמתפשט בבית, שבדרך כלל מושך את כל בני הבית ממרחקים. זוהי לא סתם פשטידה; מדובר במנה שמשלבת טעמים מכל החפצים – בשר רך, תבלינים מניחים, ורוטב שיגרום לכם ללקק את הצלחת. אם אתם מחפשים מתכון מדהים שיכניס אתכם למצב של אושר ילדות, זה המתכון בשבילכם!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
המרכיבים הדרושים
כעת נגיע לחלק החשוב ביותר – המרכיבים! חשוב לדעת שכל רכיב כאן מוסיף נדבך נוסף לטעם המושלם של הפשטידה. מדובר ברשימה פשוטה יחסית, אך כל רכיב הוא בעל משמעות רבה.
- 500 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 תפוח אדמה קטן מרוסק
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית Paprika (פפריקה מתוקה)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כוס פירורי לחם (או קמח לחילופי צמחוני)
- שמן זית לטיגון
עכשיו ליהנות מתהליך ההכנה החווייתי! ניתן לשדרג את המתכון הזה על ידי הוספת פירות יבשים קצוצים כמו צימוקים או תמרים, שיתנו לפשטידה טוויסט בלתי צפוי.
שלבי ההכנה
כעת נגיע לראיה המעשית של התהליך. כל שלב כאן חשוב מאוד לא רק לטעמה של הפשטידה אלא גם למראה שלה.
- חמים את השמן זית במחבת על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו עד שהוא מתרכך ומשחים קלות.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים יחד עם הבצל למשך דקה נוספת.
- בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון עם תערובת הבצל והשום המתקשה.
- מוסיפים לתערובת את תפוח האדמה המרוסק, הביצים, הפטרוזיליה, הכוסברה, תבלינים ומלח.
- מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- אם התערובת רכה מדי, מוסיפים פירורי לחם כדי למנוע שהפשטידה תתמוסס במגע עם השמן.
- מהדקים את התערובת לכדור באורך של 5 ס"מ (כמובן, יש לנו חיבה לפשטידות בגובה).
- מסדרים את הכדורים במחבת בחום בינוני-גבוה עד שהם מתחילים לשנות צבע וזהובים.
- לאחר כ-10 דקות, הפכו את הפשטידות על מנת להזהיב גם מהצד השני.
- לאחר שהן מוכנות, הוציאו אותן לנייר סופג כדי להחזיר את השמן המיותר.
- מניחים את הפשטידות על צלחת הגשה ומקשטים בעשבי תיבול קצוצים מלמעלה.
כעת אתם יכולים להרגיש את הריח המתועש הזה שמתמזג יחד עם טעם של נוסטלגיה. הפשטידה מוכנה לאכילה! אתם יכולים ללוות אותה עם סלט פשוט עדיף נענע במיונז או רוטב חם.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כמה טיפים שיכולים לשדרג את הפשטידה שלכם עוד יותר:
- אפשר להוסיף לתערובת גם קוביות של חצילים מטוגנים.
- אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו פלפלים חריפים קצוצים.
- השדרוג המושלם עם פירות יבשים כמו תמרים או חמוציות יביא לטעמים מפתיעים.
- לגרסה בריאותית, אפשר להחליף את הבשר בטופו קצוץ.
- מומלץ להגיש את הפשטידה עם יוגורט ורטבים נוספים.
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור את הפשטידה בהצלחה?
אני ממליץ להניח את הפשטידות בקופסה אטומה במקרר, יכולות להחזיק כמה ימים. אפשר גם להקפיא ולחמם שוב בעת הצורך.
האם ניתן להכין את הפשטידות ללא גלוטן?
בהחלט! כל מה שצריך זה לבחור בפירורי לחם ללא גלוטן או להמיר בקמח שקדים.
מה אני יכול לשים במקום הבשר?
אפשר להשתמש בטופו או סייטן כתובת לבשר, בשילוב תבלינים עשירים.
מה המשמעות של תוספת קינמון במתכון?
הקינמון מוסיף עומק טעם, טוויסט מתקתק שמזכיר את המסורת המרוקאית.
האם הפשטידות מתאימות לילדים?
כן, בהחלט! הן גם מזינות וגם טובות – תוכל להוסיף עשבי תיבול לפי בחירתם.
אפשר להכין אותן אפויות במקום מטוגנות?
בוודאי! זה ישאיר את הפשטידות בריאות יותר. יש לאפות אותם בתנור במעלות גבוהות.
איך לגוון את המילוי בפשטידה?
אפשר להוסיף ירקות קצוצים, גבינות שונות או אפילו קוביות טופו מבושלות.
מה אם אהיה במצב חייתי?
אם אתם איטלקים, תוספת של פרמזן תעשה קסם בפשטידה!
איך להגיש את הפשטידה?
לציין במרכז השולחן עם מבחר של רטבים ותוספות לציד.
האם יש משהו נוסף שצריך לדעת?
בהחלט! הפשטידות הן קינוח מושלם עם רוטב טריאקי סודור או בלילה עם חומוס. אל תהססו להוסיף ולחדש!
אם אתם מפיצים את המתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף עם החברים! מישהו מהילדים יבקש לדעת תברו איינה גולה עם פשטידה מומלצת כזאת!