פשטידת ברוקולי עם גבינה בולגרית – מתכון מושלם!
על השולחן שלכם מונחת פשטידת ברוקולי עם גבינה בולגרית, ולא סתם פשטידה, אלא אחת שמשגעת את החושים. יש משהו כל כך מדהים בבצק הזה, כשהוא מתמזג עם הברוקולי הירוק והפריך ועם הגבינה הבולגרית המהממת, שמביאה כבוד לאמא ולסבתא. תחשבו על זה: ביס אחד ואתם מגלים עונג צרוף שמרקיע שחקים! כל כך נעים ומפנק, נימוח בפה ולא משאיר מקום לשולחן.
איך נעשה זאת? (זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות)
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 6-8
פשטידת ברוקולי עם גבינה היא כשלעצמה उत्तम – היא יכולה לשמש כארוחה קלילה, כחלק מארוחה משפחתית או אפילו כנשנוש במהלך היום. היא מלאה בשפע של ירקות, ויש בה כל כך הרבה טעמים שווים! ואם תוסיפו לשם גם שדרוגים, אין ספק שהיא תהיה גם אגדה!
הרכיבים הדרושים
על מנת להכין את הפשטידה המדהימה שלנו, אנו זקוקים למגוון מרכיבים פשוטים, שאין סיבה שלא יהיו אצלכם במטבח. הנה הרשימה:
- 400 גרם ברוקולי טרי (או קפוא – מי אמר שצריך תמיד לשטוף את כל הירקות?)
- 200 גרם גבינה בולגרית (ממכרת – שימו לב לא להכניס את הראש לכד שנשאר ממנה!)
- 3 ביצים גדולות
- 1/2 כוס קמח (אם רוצים גרסה דלת גלוטן, יש להשתמש בקמח תפו"ר)
- 100 גרם גבינת מוצרלה (לנשמה הנימוחה)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור (תמיד מעורר התעניינות)
- 1/2 כפית כמון (כמובן שצריך קצת טוויסט!)
- 1/4 כוס שמן זית (מוסיף עסיסיות, ואתם יודעים שאני אוהב את זה!)
- בצל קטן קצוץ (או שום, כי אין דבר יותר טוב שם!)
לכל מי ששוקל להכין גרסה טבעונית, אפשר פשוט להחליף את הביצים בזרעי פשתן טחונים או בערפול חומוס, והגבינות? אפשר לחפש גבינה טבעונית שתחליף את הבולגרית.
שלבי ההכנה
עכשיו יש להגיע לשלב המהותי – איך אנחנו מכינים את הפשטידה המושלמת הזאת? בואו נצא לדרך:
- מבשלים את הברוקולי במים רותחים במשך 5-7 דקות, עד שהוא מתרכך ונראה רענן.
- סוחטים את הברוקולי ומניחים אותו בקערה גדולה.
- מעבדים את הגבינה הבולגרית והגביוצרוט וכמובן מפזרים את זה מעל הברוקולי.
- מוסיפים את הביצים, הקמח, הבצל, התבלינים והשמן.
- מערבבים היטב עד שהמרקם אחיד.
- מעבירים לתבנית משומנת (החיים קצרים מדי לא חוויות דביקות!) בגובה 2-3 ס"מ.
- מניחים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות, עד שהפשטידה מוזהבת ומריחה משגע.
- לוחצים על הפשטידה עם מזלג – אם היא חוזרת, אז היא מוכנה!
- ממתינים כמה דקות כדי שהפשטידה תתקרר קצת (אם יש לכם סבלנות).
- חולקים ליחידות, ומניחים על צלחות מוגשות עם קצת טחינה או סלט מרענן, ותמונות לרשת, ברור!
תוספות ושדרוגים אפשריים
בימים שבהם אנחנו רוצים לשדרג את הפשטידה, יש לכם מלא אפשרויות. אפשר להוסיף מעט צנונית קצוצה, כוסברה או פטרוזיליה לקישוט. ואם אתם רוצים להוסיף עוד פאן, למה לא? אולי יש לכם מתכון לסלט קיץ, שמתחרה בגאון על השולחן?
שאלות ותשובות
מה אפשר להחליף במקום הברוקולי?
אם אינכם אוהבים ברוקולי, תוכלו להשתמש בעלים ירוקים כמו תרד או קייל. זה מצוין למרות שברוקולי נשאר המלך כאן!
האם ניתן להקפיא את הפשטידה?
כן! היא תחזיק מעמד מעולה במקפיא. גזרו פרוסות ועטפו בניילון נצמד, ואז הכניסו לתיק הקפאה.
כמה זמן היא שומרת במקרר?
אם נשארו לכם שאריות (לא יקרה לעיתים קרובות, אני יודע), היא תישאר רעננה עד 3 ימים במקרר.
האם יש גרסה דלת פחמימות?
בהחלט! אם תחליפו את הקמח בקמח שקדים או צ'יה, תקבלו פשטידה במתכון דל פחמימות.
מה להגיש עם הפשטידה?
מומלץ להגיש אותה עם יוגורט עזים או טחינה וגם סלט ירוק צבעוני מלחם אורגני.
האם ניתן לשים בתוכה עוד גבינות?
בהחלט! גבינות כמו פריזאי או גבינה קשה מגוררת יביאו עונג משוגע ויתאימו לפשטידה.
איך שומרים על הפשטידה כך שלא תתייבש?
שמרו במיכל סגור, עם מעט שמן זית מעל. זה משאיר אותה רכה!
מה אם אין לי גבינה בולגרית?
לא בעיה! גבינת פטה או גבינת קוטג' יתאימו מצוין.
האם ניתן להכין את הפשטידה כמאפה?
בהחלט! הוסיפו את התערובת למלאת פירה בעבודת יד, והיא תצא מעלפת!
מה היתרונות הבריאותיים של הברוקולי?
הברוקולי מלא בוויטמינים, מסייע במניעת מחלות ומפחית סיכונים למחלות לב. פשוט בריא ומעולה!
אם המצאנו פשטידה כזאת מדהימה, מדוע לא לשתף אותה עם חברים? שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות ובואו נגרום לכל אחד להרגיש את הטעם המושלם הזה!