פשטידת קוטג' מדהימה – המנה שמרמלת את הלב
בואו נדבר רגע על פשטידה קוטג'. אפשר לומר שזו אחת המנות שהן לא רק פשוטות להכנה, אלא גם ממכרות וסופר טעימות. ימי שישי, שבתות משפחתיות, ארוחות חג, והחגיגה לא נגמרת! כמה פעמים יצא לכם להיכנס למטבח ולגלות שיש כמה מרכיבים פשוטים, ועם קצת אהבה ואזיבות, להפוך אותם למשהו אגדי ומעלף? בדיוק על זה נציג בפניכם, מתכון לפשטידת קוטג' מיוחדת במינה, כזו שאתם לא תצליחו להפסיק לאכול, עד שלא תמצאו את עצמכם שואלים: "האם יש עוד?"
זמן הכנה: 60 דקות
רמת קושי: קלה
מכין ל-8 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- סך הכל: 60 דקות
פשטידת הקוטג' שלנו היא לא סתם פשטידה – היא תיכנס ללב שלכם, תגרום לכם לחייך בכל ביס, ותשאיר טעם של עוד. השילוב של גבינת הקוטג' האוורירית עם התיבולים והמרכיבים הטריים יוצר טעם משגע. בואו נראו מה אנחנו צריכים כדי להתחיל את החגיגה!
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם גבינת קוטג'
- 3 ביצים גדולות
- 1/2 כוס קמח (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח כוסמין או תערובת קמחים ללא גלוטן)
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (או עשבי תיבול אחרים כמון אהבתכם)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית שטוחה של אבקת סודה לשתייה
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- מלח ופלפל לפי הטעם
אפשר להוסיף גם מרכיבים נוספים כמו קוביות ירקות או תוספות אהובות – כל אחד יכול להעניק לפשטידה שלו טוויסט אישי!
שלבי ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את גבינת הקוטג' עם הביצים עד שהתערובת חלקה.
- מוסיפים את השמן זית והבצל הקצוץ, ומערבבים שוב.
- בתערובת הזו מוסיפים את הקמח, גבינת הפרמזן, הפטרוזיליה והמלח והפלפל.
- מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- משמנים את תבנית האפייה ומעבירים לתוכה את התערובת.
- אופים במשך 30-40 דקות, until the top is golden and crispy.
- מוציאים מהתנור ונותנים לפשטידה להתקרר מעט לפני החיתוך.
בזמן שהפשטידה כבר בתנור, אתם תתחילו להריח את הניחוחות המרנינים של גבינת הקוטג', והדבר יגרום לכם לחייך! מתי בפעם האחרונה חוויתם עניין כזה במטבח?
תוספות ושדרוגים אפשריים
למי שרוצה להוסיף עוד רבדים של טעם, אפשר להוסיף תיבול כמו כמון או קימל. מומלץ גם לשדרג עם ירקות כמו קישואים מגורדים, גזר או אפילו פטריות קצוצות. אם אתם חובבי כוסברה, היא תשתלב היטב! השדרוגים האלו יוסיפו עושר ומורכבות של טעמים לפשטידה המושלמת שלנו.
שאלות ותשובות
האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
בוודאי! פשטידת קוטג' מתאימה להקפאה. פשוט חותכים לצורת פיסות ומקפיאים. כשאוהבים, פשוט מחממים בתנור.
מה אפשר להגיש בצד?
מומלץ להגיש סלט ירקות מרענן או יוגורט עם עשבי תיבול לפשטידה. השילוב הזה מושלם!
האם ניתן להכין פשטידה ללא ביצים?
בוודאי! ניתן להשתמש בטחינה או ביוגורט טבעי כתחליף לביצים, ויש תוצאות מעולות!
כמה זמן ניתן לשמור את הפשטידה במקרר?
פשטידת קוטג' נשמרת עד 3 ימים במקרר. אני ממליץ לחמם לפני ההגשה כדי ללקק את האצבעות!
האם ניתן לשדרג את הפשטידה עם גבינות נוספות?
בהחלט! גבינת פטה או גבינת מוצרלה יוסיפו טעמים נוספים ויהפכו את המנה למעלפת אפילו יותר!
האם אפשר להכין פשטידה בגרסה צמחונית?
כמובן! כל המרכיבים כאן הם צמחוניים, ואתם יכולים לשדרגה עם ירקות רצויים.
האם יש דרך להכין רוטב ליד הפשטידה?
בהחלט! רוטב יוגורט עם מעט לימון, שום ועשבי תיבול יכול להפוך את הפלסטיק לעוד יותר עשיר בתוכן.
איך המרקם של הפשטידה?
הפשטידה יוצאת אוורירית, נימוחה וכזו שתתמוסס לכם בפה ממש, הרי זה מה שכל אחד רוצה!
מה עושות שאריות הפשטידה ביום שלמחרת?
השאריות פשוט מעולות! מצוין לארוחת הבוקר או לנשנוש של יום חול.
האם יש בעיה להוסיף תיבולים חריפים?
כמובן שלא! אתם יכולים להוסיף צ'ילי חריף או תבלינים חריפים אחרים אם אתם אוהבים!
עכשיו אחרי שהכנו את הפשטידה המדהימה והאגדית הזו, שבו, תרגעו ותהנו מתחושת הסיפוק מהצלחת שלכם. אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! נתראה במתכון הבא!