פשטידה מדהימה ללא גלוטן – מתכון מהיר וקל!
דמיינו לכם את הרגע שבו אתם חוזרים הביתה עייפים, אחרי יום עבודה מתיש, והרעב מתחיל לתפוס אתכם חזק. אתם פותחים את המקרר כדי לראות מה יש, ועיניכם נתקלות ברכיבים שיכולים להפיק פשטידה מעלפת תוך עשר דקות בלבד! כן, ממש כך – פשטידה מדהימה בלי גלוטן, שתשאיר אתכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
פשטידה זו ממש מושלמת ומורגשת בקלות עם כל דמיון, ובעיקר בזכות הרכיבים הפשוטים שנמצאים בכל בית. ברגע שתסיימו עם החומרים, תבינו עד כמה זה קל להכין משהו מדהים!
- 4 ביצים גרנדות
- 2 קישואים בינוניים, מרוסקים
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 קופסאות טונה בשימורים, מסוננים
- 1/2 כוס קמח תפו”ז או קמח תפו”ז ללא גלוטן
- 1/4 כוס גבינת פטה, מפוררת (בריאות היא לא תכונה הכרחית כאן)
- 1 כפית שטוחה של כמון
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
מרכיבים חלופיים
אם אתם אוהבים לנסות גישות שונות, תוכלו להמיר את הטונה בעוף מבושל או לגמרי להשאיר את הבשר בחוץ ולהכין גרסה צמחונית מעלפת! במקום גבינת פטה ניתן גם לשים גבינה צהובה או שום לא שורר, ואת הקמח ניתן להחליף בקמח מימן שנחשב גם לדל פחמימות.
שלבי ההכנה
עכשיו לאחר שהתלהבנו מהמרכיבים המופלאים, הגיע הזמן ממש להכין את הפשטידה המהממת. אין כמו הרגעים הללו שבו הארומה מתחילה למלא את הבית.
- מחממים מעט שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את הבצל הקצוץ תוך ערבוב עד שהוא הזהוב ורך.
- מוסיפים את הקישואים המרוסקים ומערבבים במשך כ-3 דקות.
- מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומניחים לה להתקרר למספר דקות.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם גבינת הפטה, כמון, מלח ופלפל.
- מוסיפים את התערובת לקישואים ובצל ומערבבים הכל היטב.
- מוסיפים את קמח התפו”ז ומערבבים שוב עד שהתערובת אחידה.
- מניחים את התערובת במחבת ומבשלים על חום נמוך עד שיש שולי פשטידה משגעים (כ-5-7 דקות).
- מקפלים את הפשטידה וחוסכים את הצד השני להשחמה במשך 3-4 דקות נוספות.
- מניחים על צלחת שטוחה ומקשטים בעשבי תיבול או זיתים קצוצים אם רוצים.
ולאחר שהפשטידה מוכנה, אני מחויב לציין שהיא תתפוס את הלב והחך באופן מיידי. אם רק היה אפשר להעביר ארומה דרך המסך!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כעת ברשותכם, אפשר לשדרג את הפשטידה הזו בעזרת כמה תוספות פשוטות. אפשר לשלב בפשטידה עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או בזיליקום להעצמת הטעמים. אם אתם חובבי חריף, הוסיפו מעט שטויות קלות של צ'ילי או רוטב חריף, והמגע הבא שלכם בסלט ימלא אתכם באדרנלין! כמו כן, גבינת מוצרלה מומסת למעלה יכולה להוסיף נופך נוסף.
שאלות ותשובות
כמה זמן ניתן לשמור את הפשטידה במקרר?
ניתן לשמור את הפשטידה במקרר למעט יומיים. פשוט לא לשכוח לחמם אותה שוב כשמגיעים לרמות קשות של רעב.
האם ניתן להכין פשטידה זו בלי ביצים?
בהחלט! אפשר להשתמש בממרח טחינה ושמן זית כתחליף לביצים, ואם רוצים שהיא תצא דלילה, הקטינו את כמות קמח התפו”ז.
יש לי אורח רגיש ללקטוז, מה לעשות?
אם אתם רוצים לארח אורחים שמרגישים רגישות ללקטוז, פשוט השאירו את גבינת הפטה ונסו לעבוד עם גבינת סויה או כל מוצר חלבי אחר דל לקטוז.
מה ניתן לשים במקום הקישואים?
אפשר לגוון גם עם דלעת מבושלת, פטריות קצוצות או אפילו חצילים קצוצים דק, כל מה שמרענן אתכם.
האם הפשטידה מתאימה גם לילדים?
בוודאי! שילוב הצבעוניות והטעמים משגעים גם את הילדים, ואפשר גם לערבב בתוכה ירקות נוספים.
ניתן גם להכין את הפשטידה בתנור?
כן, פשוט יש לשים את התערובת בתבנית אפייה ולהשאיר בקירוב 20-25 דקות על חום בינוני.
מה הכי טוב להגיש יחד עם הפשטידה?
לצידה, תוספות טריות כמו סלט ירקות מפוקסלים, או אפילו רוטב טחינה כמו שאנחנו אוהבים, ועוד כבדי סלט אגדי.
איך יודעים שהפשטידה מוכנה?
כשהצד התחתון של הפשטידה משחים ומתקשה, היא כמעט מוכנה. חפשו את זהב ושמים שמח!
מה התוצרים שיכולים ליצור פשטידה פיקנטית?
חישבו על תוספות כמו קפצוני צ'ילי, בצל ירוק קצוץ או עלי נענע לחיזוק החוויה!
האם יש דרך לפתור חוסר זמן בישול?
כן, אם אתם ממהרים, דלגו על שלב הטיגון במחבת ובשלו בתנור בלבד! חייכו והכינו לשיתוף עם משפחה וחברים!
אז מה אתם מחכים? בנוסף על כך שהפשטידה הזו היא ממש קלה להכנה, היא גם טעים מאוד! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולהזמין חברים להכין יחד את המנה המדהימה הזאת. טעים, משגע, ומעלף – הפשטידה המושלמת שלכם!