פשטידה חלבית עם קוטג' – מתכון שהופך את כל מה שחשבתם על פשטידות!
ברגע שתיכנסו למטבח ותחליטו להכין את הפשטידה הזאת, אתם תבינו שמדובר במשהו שאין כמוהו! אנחנו כאן כדי לגלות לכם איך להכין פשטידה חלבית עם קוטג' שתזכיר לכם את הבית של סבתא בסופי שבוע. עם מרקם אוורירי, טעם מדהים שממש נמס בפה וצבעים משגעים, זו תהיה הפשטידה שתכבוש את ליבכם ואת ליבם של כל הסועדים!
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: קלה מאוד
- מספר מנות: 6-8 מנות
הפשטידה הזו היא האגדה של כל אירוח, היא מצוינת לכל מי שאוהב את החוויות של הכנת אוכל ביתי ומלא באהבה. בנוסף, היא פשוט ממכרת! ככל שתכינו יותר, כך תתחברו לטעמה המושלם!
הרכיבים הדרושים
כמו בכל מתכון טוב, ההצלחה מתחילה ברכיבים. במתכון שלנו נעשה שימוש בקוטג', שמוודא שהפשטידה תהיה נימוחה ומעלפת!
- 400 גרם קוטג'
- 3 ביצים
- 200 גרם גבינת פטה מפוררת
- 1 בטטה בינונית מרוסקת
- 1 כוס קמח (אפשר גם קמח חצי חצי)
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית שום גביש
- 3-4 בצלים ירוקים קצוצים (לפי הטעם)
לגרסה בריאה
חשוב לזכור שאפשר גם להתאים את המתכון לבריאות האישית שלכם. ניתן להחליף את הבצלים הירוקים בשביל גרסה טבעונית ולוותר על הקוטג' או להשתמש בגבינת קוקוס. בהחלט אפשר לשדרג את הפשטידה ולהוסיף ירקות כמו זוקיני קצוץ או תרד קצוץ.
שלבי ההכנה
ובתהליך הזה, כולנו נהפוך לשפים! זה הזמן לקפוץ למטבח ולהתחיל לעבוד.
- לחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, לערבב את הקוטג', הביצים והגבינת פטה עד שהתערובת תהיה שקופה.
- להוסיף את הבטטה המרוסקת, הקמח, השום והפפריקה ולערבב עד שהתערובת אחידה.
- להוסיף את הבצלים הירוקים הקצוצים ולערבב שוב.
- למזוג את השמן זית ולערבב עד שהתערובת מתקבלת.
- לשמן תבנית בקוטר 24 ס"מ ולמזוג את התערובת פנימה.
- לאפות במשך כ-40 דקות עד שהפשטידה מזהיבה.
- לקרר לפני ההגשה.
לאחר שהתנור עבד את קסמיו, אתם תתרגשו לגלות את הפשטידה היפה והעליונה מחכה שתחתכו אותה לחתיכות מרהיבות!
תוספות ושדרוגים
אחת התכונות המיוחדות של פשטידה היא היכולת שלה להיות במהותן פירוטית ומיוחדת. אתם יכולים להוסיף תוספות שונות כמו:
- תיבול עם עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה ותיבול כמון.
- לוסי גבינת מוצרלה מעל והפשטידה תהפוך למשגעת!
- לצורף פרוסות זיתים שחורים ולגרום לפשטידה שלכם להיחשב לאגדה.
שאלות ותשובות
האם אפשר לשים בתערובת ירקות נוספים?
כן, בהחלט! אפשר להוסיף ברוקולי או גזר מרוסק ולהפוך את הפשטידה לבריאה יותר מבלי לפגוע בטעם.
מה ניתן להחליף בקמח אם אני בעניין של ללא גלוטן?
ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א, כך שגם מאכלים ללא גלוטן יכולים להיות נפלאים!
איך אני יודע שהפשטידה מוכנה?
ברגע שהפשטידה מזהיבה מלמעלה ומכניסים קיסם – הקיסם יוצא יבש, אתם יודעים שאתם מנצחים!
אפשר להכין פשטידה זו יום לפני ההגשה?
כן, פשוט שמרו על הפשטידה במקרר מכוסה בנייר כסף עד ההגשה.
מהי הדרך הכי טובה להגשה?
הפשטידה טעימה חמה אבל גם נפלאה בטמפ' החדר. תוספת של סלט ירוק טרי יהפוך אותה למושלמת!
האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
בוודאי! ניתן להקפיא את הפשטידה באטום היטב. פשוט להפשיר אותה בטמפ' החדר או לחמם בתנור לפני ההגשה.
האם הפשטידה מתאימה לילדים?
כן! ילדים אוהבים את הטעם המזין והמרקם הנעים. אפשר להוסיף קצת קישוא מרוסק!
מה אפשר לשים במקום קוטג' כדי להמיר אותה לגרסה טבעונית?
שימוש בגבינת שקדים יכול לעבוד נהדר! ניתן גם למרוח טחינה סמיכה.
מה הסוד לפשטידה גבוהה ומרשימה?
לשקשק היטב את הבצק שהתערובת תהיה אוורירית, לכנות אותו עם ביצים וזמן האפייה הנכון!
כמה זמן תישאר הפשטידה טרייה לאחר ההכנה?
הפשטידה תשמור על טריותה במשך 3-4 ימים אם תישמר מכוסה במקרר.
אז מה אתם מחכים? קחו את המתכון הזה והתחילו לנסות אותו בעצמכם. הפסטידה הזאת היא לא סתם מתכון, זו חוויה שלמה! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות. מי לא רוצה לטעום מנה אגדי כזו?