פצפוצי אורז עם שוקולד מריר – קינוח מושלם לכל אירוע!
האמת היא שאין דבר יותר מענג מאשר לצלול לתוך עולם של טעמים, שבו פצפוצי אורז פריכים מתערבבים עם שוקולד מריר משגע והשילוב הזה יוצר חוויה קולינרית אגדי. ברגע שהטעמים מתמזגים, אנחנו מקבלים משהו פשוט ממכר. אנחנו יכולים לראות את תוכלו להיות הראשונים שמביאים את הקינוח הזה לחגיגות, למסיבות או אפילו סתם בישיבה על הספה מול טלוויזיה. אם אתם כמו רוב האנשים, שוקולד הוא אהבת חייכם, ואתם תתאהבו בפצפוצי האורז האלה לילה אחרי לילה.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנכנס לשלב ההכנה, נבחן את המרכיבים שיעזרו לנו ליצור את מנת השוקולד המריר המדהימה הזו. מה חסר לנו? מהדרבנים ועד הניחוחות שהולכים להתפשט במטבח, כל רכיב חשוב לכישרונו של כל שף מתחיל ומתקדם!
- 200 גרם שוקולד מריר (לפחות 70% קקאו)
- 100 גרם פצפוצי אורז
- 2 כפות שמן קוקוס או חמניות
- 1-2 כפות דבש או סירופ מייפל (לפי הטעם)
- קמצוץ מלח
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את דבש בסירופ מייפל או ממתיק טבעי אחר. תזכרו שלשוקולד המריר חסרה התוספת של חלב! בואו לא נשכח גם את אלה שאוהבים גם את הגרסה נטולת גלוטן – הפצפוצים הללו טבעיים ללא גלוטן, כך שבבא לחגוג קינוש בריא ונעים לא תהיה בעיה.
שלבי ההכנה
הכנת פצפוצי האורז עם שוקולד מריר היא כיף של ממש. ממש לא תרגישו איך הזמן עובר! בואו נתחיל קודם כל עם היסודות.
- נתחיל על ידי המסת השוקולד המריר ושמן הקוקוס בקראת בן מארי – שמים את השוקולד בקערה על סיר עם מים רותחים (לא בסיר ישיר) ומערבבים בעדינות.
- כשהשוקולד נטמע לתוך השמן והמים מתאדים, נוסיף את הדבש עד שהתערובת מתמזגת יפה.
- בשלב הבא, כנראה שכבר נרגיש את ריח השוקולד מתפשט… נפסיק להתעלם! נשים את פצפוצי האורז בקערה נפרדת.
- נpour את תערובת השוקולד על פצפוצי האורז ונערבב בעדינות, כך שהפצפוצים יתכסו היטב.
- לאחר שהטלנו את השוקולד, נוסיף קמצוץ מלח על מנת להדגיש את טעמי השוקולד.
- כעת, נניח את התערובת על תבנית עם נייר אפייה, נשטח בעדינות את התערובת ליצירת מלבן בגובה כאחד סנטימטר.
- נעביר את התבנית למקרר למשך כ-20 דקות, כך שהשוקולד יתקשה.
- בעת חלוף הזמן, נוציא את התבנית, נחתוך לקוביות ונגיש!
אם אתם שואלים את עצמכם איך זה שהשוקולד עם הפצפוצים תמיד פספס את הלב? זה כי הוא מלא באהבה ובטעמים טובים. אתם באמת לא רוצים להפסיד את החוויה הזו!
שדרוגים ותוספות אפשריות
כדי להוסיף עוד תבלינים מיוחדים למעדן המדהים הזה, אתם יכולים לנסות להוסיף אגוזי לוז קצוצים או שקדים לשקית. טבול בשוקולד ומעליך שיפורות קוקוס קצוץ. אם אתם אוהבים את העניין החריף, טפטפו מעט מלח הימלאיה מלוח למעלה. ואולי גם תוספת של קקאו או קינמון לשדרוג הטעם – מה שלא תבחרו לנסות, זה בטוח יהיה משגע!
שאלות ותשובות
האם יש דרך לחמם את השוקולד בצורה טובה מבלי שיישרף?
מומלץ לשים את השוקולד בקערה על מים רותחים כפי שציינו. ברתיחה איטית לא רק שהשוקולד יהיה נימוח; הוא גם לא יישרף.
אפשר לעשות את המתכון עם שוקולד חלב?
בוודאי! חלב יהיה יותר מתוק, אז כדאי לעשות התאמה עם הכמות של הדבש.
מה לעשות אם תערובת מסתמנת כהפוכה מדי?
אם התערובת נראית מאוד נוזלית, נסה להוסיף עוד פצפוצים ולהמיס את השוקולד למשך כמה שניות נוספות.
האם ניתן להוסיף פירות יער לתערובת?
אולי תפתיעו?! פירות יער יביאו רעננות קיץ מושלמת! יש לחתוך אותם לחתיכות קטנות ולהוסיף עם שלב ערבוב הפצפוצים.
כמה זמן נשמרים פצפוצי האורז?
באריזת זכוכית סגורה, פצפוצי האורז יישארו טריים עד שבועיים.
האם הגרסה של טבעונית מתאימה לנו?
בהחלט! החליף את השוקולד המריר והשמן בכאלו טובים וחלביים.
מה גובה המקלחת המומלץ לקוביות פצפוצים?
כ-1 ס"מ. זה הגובה המושלם ליצירת ערך נימוח בפה.
איך אפשר להפוך את המתכון לעשויית לייק?
חייבים ללחוץ על כפתור "שיתוף" עם כל החברים בפייסבוק, אינסטגרם או טוויטר!
מה קורה אם נשאיר אותו במקפיא?
פצפוצי האורז עם שוקולד מריר לא יפגעו מזה, למעשה יהיו אפילו יותר פריכים, רק שימו לב להפשיר היטב.
יש עוד שדרוגים? מה עם חתיכות טופי?
אה, כי ישים! שדרוג מדהים נוסף הוא להוסיף גם חתיכות טופי לשוקולד – המרקם הזה ייקח את החוויה לגבהים שמעולם לא חוויתם!
לסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ומשפחה, כי אנחנו יודעים שהכנת פצפוצי האורז עם שוקולד מריר המהממים האלה היא לא רק חוויה עצמאית, אלא גם הזדמנות ליצור אווירה שמחה סביבכם. שתפו, תשתפו, תשתפו!