פסטה שמנת בטטה מעולה – 10 דקות לטעימה מתהדרת!
אם אתם מחפשים את המנה המושלמת שתשאיר אתכם עם טעם של עוד, תתכוננו להיחשף לאחת מהמנות הכי טובות שיש: פסטה שמנת בטטה מדהימה! מדובר במנה שמשלבת את כל מה שאפשר לחלום עליו – פסטה נימוחה, רוטב שמנת עשיר, והטעמים המיוחדים של בטטה קלויה. כך, לאחר עשר דקות בלבד, אתם תשבו לארוחה משגעת שמשלבת בריאות, טעם מדהים, ואפילו מעט שמחה. נעמוד בהבטחה, שבתום המתכון, אתם תהיו מלקקים את האצבעות. אז, בואו נתחיל את המסע הקולינרי שלנו!
זמן הכנת המתכון: 10 דקות. רמת קושי: קלה. מנת 4 אנשים
- ממה מדובר? פסטה עבה ונימוחה עם רוטב שמנת עשיר ומשגע.
- מה הבונוס? מתאים לאירוח וגם לערב רגוע בבית.
- המחיר? משתלם, לא כולם יודעים לקנות בטטה בטוחה לפסטה.
הרכיבים הדרושים
לקראת ההכנה המהירה של הפסטה המעלפת הזו, אוספים את כל המרכיבים בנעימות. מדובר במרכיבים מעולים שלא ידרשו מכם יותר מידי. הגיע הזמן לעבור לרשימה!
- 300 גרם פסטה מסוג פנה (או כל פסטה שאתם אוהבים)
- 1 בטטה בינונית, קלופה וקצוצה לקוביות
- 200 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת צמחית למי שמעוניינים בגרסה טבעונית)
- מיץ מלימון אחד
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כף חמאה
- 1 כוס תרד קצוץ (אופציונלי, אבל מוסיף צבע וויטמינים)
- מעט גבינת פרמזן גרוסה מעל (אם אתם חובבי גבינות)
הצעדים המיוחדים שיכולים להפוך את המנה הזו למדהימה אפילו יותר כוללים שימוש בבטטות מתוקות יותר, או ערבוב עם כמה ירקות קיץ כמו קישוא או ברוקולי. שתיים או שלוש אפשרויות, ולכן התשובה לא תהיה מעולם משעממת!
שלבי ההכנה
עכשיו כשישנו את המרכיבים המדהימים שלנו, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתגלגל אל קדרה להנאה!
- מבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים לפי הוראות היצרן, עד שהיא מגיעה למצב ‘אל-דנטה’.
- במקביל, מרתיחים סיר עם מים ומניחים בו את קוביות הבטטה לבישול עד שהן מתרככות (כ-10 דקות).
- מדליקים מחבת על חום בינוני, מוסיפים חמאה, ומתחילים לטגן את הבטטות, תוך ערבוב עד שנעשה להם צבע זהוב ומדהים.
- מוסיפים למחבת את השמנת, מיץ הלימון, מלח ופלפל, ומערבבים היטב עד שהרוטב מתאחד עם הבטטות (וכך גם כל הטעמים).
- אם משתמשים בתרד – זו ההזדמנות להכניס אותו למחבת ולבשל עוד כדקה בלבד.
- סננו את הפסטה והעבירו אותה למחבת עם הרוטב, שימו לב שכל פיסת פסטה נטמסת ברוטב העשיר.
- מניחים לכל העניין להתבשל עוד 2 דקות על חום נמוך, תוך ערבוב מתמיד.
- החובה למזוג לצלחות כמו מקצוענים, ולפזר מעל גבינת פרמזן גרוסה, אם רוצים (מניסיון, לא מוותרים על זה).
תוספות ושדרוגים אפשריים
מחפשים משהו נוסף? אפשר להוסיף למנה בצל קצוץ, מטוגן פריך על גבי המנה. או אולי ערמונים קלויים? כל תוספת הופכת את המנה לועדת מתכונים שמעלה חיוך.
ואם החלטתם שאתם רוצים להעביר שלב במנה הקלאסית, הוסיפו מעל סויה או צ'ילי יבש שיעניקו חום וכתם צבע נוסף למנה. אפשר גם לשים קמצוץ של עשבי תיבול כמו בזיליקום או תימין שישדרגו עוד יותר את הפסטה שלכם.
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין בטטה בבית?
לא נורא! תוכלו להשתמש בגזר, זוקיני או תפו”א שיתנו אפקט דומה. לגמרי תוספת מתאימה ורכה!
האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! אפשר לבשל מראש ולהקפיא את הפסטה אם לא מבשלים את הרוטב מראש. חימום בשנית אמנם לא ישמור על כל הבריאות, אבל התחושה המושלמת תישאר.
מה טועמים במנה?
כשהרוטב מציע טעמים יכולים להיות גם חמיאים וגם מתוקים בו זמנית, ומרקם הפסטה בנפרד עושה עבודה נפלאה!
האם אפשר להפוך את זה לפסטה דלת פחמימות?
בוודאי! פשוט החליפו את הפסטה הקלאסית בפסטה מקטניות או פסטת קאבו (לכאלה ששנות אוכל בריא בתקופה).
האם אנחנו יכולים להוסיף עוד ירקות?
בהחלט! קישואים, פטריות ואפילו גזר או עגבניות דובדבן יכולים כל אחד להוסיף טריות לקומפוזיציה הזו.
מה עושים אם יש לנו אורחים צמחוניים?
אפשר להכין את הרוטב בדיוק כמו שמצוין אך עם שמנת צמחית, והפסטה תהיה מושלמת לצמחונים!
האם ניתן לשדרג את הגבינה?
לגמרי! גבינת מוצרלה או פטה מתאימות לכאלו שאוהבים את ענייני הגבינה יותר בכבדות.
מה עושים עם שאריות, אם יש?
בין אם נותרו שאריות או לא, מילה בלתי דיפרנציאלית, כל שארית זו טובה לארוחת צהריים למחרת.
האם יש טיפים לשדרוג המראית?
יכולת לצרף כמון קלוי, אורגנו או סויה יוצר השפעה חזקה ומערסלת עבור כל פלאי האוכל.
אני מקווה שהמתכון הזה ירגש אתכם לא רק להכין אותו, אלא גם לשתף אותו עם המשפחה והחברים ברשתות החברתיות! מי ירשום את המתכון הזה לתפריט שלו, הוא ידע להודות לי אחר כך.