פנקיק בננה משגע – יותר מסתם פנקיק!
מתכון זה יענה על כל הציפיות שלכם לארוחת בוקר או קינוח פשוט אגדי. פנקיק בננה הוא שילוב מדהים של טעמים, טקסטורות וריחות. אני ממש יכול לדמיין אתכם מתיישבים לשולחן, עם ריח הבננות המתוק מתפשט בחלל. השמש זורחת, אתם לוקחים את הביס הראשון, והפנקיק נמס בפה. זהו רגע של אושר מוחלט.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 4 מנות
פנקיק בננה הוא לא רק מתכון קל, אלא גם נעים להכנה. אנחנו גם זוכים לבשל במטבח שלנו ולאכול פנקיקים שמזכירים את הבית, בדיוק כמו של סבתא. עימנו תצטרכו לדמיין את כל השמחה והכיף במטבח.
הרכיבים הדרושים
כעת, נעבור על המרכיבים שיש לכלול במתכון המדהים הזה. חשוב לציין, כי אפשר לשדרגו ולהתאים אותו לכל טעם אישי.
- 2 בננות בשלות (שעדיפות יחסית לקטנות)
- 2 ביצים
- 100 גרם קמח חיטה (אפשר גם קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1 כפית קינמון (ממליץ, זה מוסיף טוויסט)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף סוכר (לגרסה טבעונית השתמשו בסוכר קוקוס)
- חמאה או שמן קוקוס לטיגון
- ושוקולדים צ׳יפס מה שנראה לכם טעים (כמובן, לא חובה אבל… וואו!)
לאחר שצברנו את כל חומרי הגלם, כמובן שתמיד ניתן לשדרג: להוסיף אגוזים קצוצים, שברי שוקולד, פירות יער או אפילו יוגורט על הפנקיק עצמו!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן למלא את המטבח בריחות מגרים ולהתחיל להכין את הפנקיקים המושלמים שלנו!
- מועכים את הבננות עד שאין חתיכות קטנות.
- בתוך קערה מעבדים את הבננות המועכות עם הביצים.
- מוסיפים את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה, מלח והקינמון ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מחממים מחבת עם מעט חמאה או שמן קוקוס על חום בינוני.
- יוצרים פנקיקים על ידי מזיגת התערובת למחבת.
- מטגנים כל פנקיק עד להזהבה, כ-2-3 דקות מכל צד. אפשר לשים שוקולד צ׳יפס בינתיים.
- חוזרים על התהליך עם שאר התערובת.
- מניחים את הפנקיקים המוכנים על צלחת ומקשטים עם פירות, סירופ מייפל, או כל מה שנראה לכם טעים.
בתוך כל שלב, השמחה גדלה, וככל שמתקרבים לסוף הכנת הפנקיקים, העיניים מתמלאות בהתרגשות. האם אלו באמת יהיו הפנקיקים הכי טעימים שיש?
תוספות ושדרוגים אפשריים
וטוב, אף פעם לא מזיק קצת גיוון! אפשר לשדרג את המנה על ידי הוספת:
- אגוזים קצוצים – נותן למנה כמה טעמים שונים ומעניינים!
- קצת דבש או סירופ מייפל להמתקה נוספת.
- פירות כגון תותים, פירות יער או שוקולד מריר.
- לגרסה דלת פחמימות – להחליף את הקמח בקמח שקדים או קמח קוקוס.
כמובן שהפנקיקים טעימים גם לבד, אבל שדרוגים והוספות בהחלט מוסיפים עוד שלב של טעם!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הפנקיקים עם קמח ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים. התוצאה תהיה פנקיק בריא וטעים.
מה אם אין לי בננות בשלות?
אם יש לכם בננות לא בשלות, זה עלול לא לעבוד, אבל אתם יכולים לנסות לבשל אותן מעט כדי לזרז את ההבשלה.
אפשר להקפיא את הפנקיקים?
בהחלט! אחרי שיצאו מהמקרר, פשוט לחמם אותם על מחבת או במיקרוגל.
כיצד ניתן להפוך את הפנקיקים ליותר בריאים?
השתמשו בסוכר קוקוס במקום סוכר רגיל, והוסיפו פירות רבים לתוך התערובת.
האם יש אפשרות לגרסה טבעונית?
כן, פשוט החליפו את הביצים ב-1/4 כוס רסק תפוחים או בננה נוספת.
איך ניתן לדעת אם הפנקיקים מוכנים?
אם הם מתחילים להפוך צבע זהוב כהה ופעם אחת זורקים אותם, אפשר לראות בועות שנוצרות.
כמה זמן אפשר לשמור את הפנקיקים במקרר?
כ-3-4 ימים בקופסה אטומה במקרר.
האם אפשר להכין פנקיקים יותר קטנים?
כמובן! אפשר להקטין את הכמויות ולצאת עם פנקיקים חמודים יותר.
אילו קישוטים אפשר להוסיף לפנקיקים?
הוספת פירות, שמנת חמוצה, קרם פרש, פירות יער ושוקולדים צ׳יפס.
איך אני יודע אם אני טיגון בטמפרטורה הנכונה?
אם שמים טיפה של תערובת על מחבת, אם היא מתהפכת במהירות מבלי להישרף, זה הטמפרטורה הנכונה!
שיהיה לכם בהצלחה עם המתכון המושלם הזה. אתם מוזמנים לשתף את המתכון עם כל חבריכם ברשתות החברתיות ולגרום גם להם לנסות הפנקיקים המדהימים הללו!