מתכון לפנקייק עבה – כל מה שצריך לדעת!
שבת בבוקר, השמש מחממת את הבית והשקט שובה את הלב. איזה מסעדה דמיונית הייתם פותחים אם הייתה לכם את האפשרות? ולמה שלא נתחיל עם פנקייקים עבים, רכים, נימוחים ונפלאים? חגיגה של טעמים וריחות שיכולה לשדרג כל ארוחה או אפילו להתחיל את יום ראשון בדיוק כמו שצריך – עם חיוך!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
פנקייקים עבים הם משהו מיוחד. כל ביס מהם, הוא כמו חיבוק חם שעטוף בטעמים. תארו לעצמכם: הפנקייקים נמסים בפה, מתמזגים עם סירופ המייפל והפירות הטריים. הם פשוט מושלמים!
הרכיבים הדרושים
כפי שבטח הבנתם, מדובר במתכון פשוט, אבל התוצאה היא באמת מדהימה. לפני שנתחיל ללטף את הבלילה, בואו נפרט מהם החומרים שהפנקייקים המפנקים האלה זקוקים להם:
- 2 כוסות קמח חיטה (אפשר גם חצי כוס קמח תפו”ח גרגרי)
- 2 כפות סוכר
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים גדולות
- 2 כוסות חלב (אפשר חלב צמחי עבור גרסה טבעונית)
- 4 כפות חמאה מומסת (או שמן קוקוס לגרסה בריאה יותר)
- 1 כפית תמצית וניל (שימו לב: הבחירה הנכונה מכניסה את הפנקייקים לארץ המובחרים)
הנה מהניסיון שלי – ניתן לשדרג לכל פנקייק בעזרת תוספות כמו שוקולד צ׳יפס, אגסים, תותים או בננה!
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל החומרים, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולראות איך הופכים את החומרים האלה לפנקייקים אגדים.
- נתחיל בלערבב בקערה גדולה את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה ומלח.
- בקערה נפרדת, נצרף את הביצים, החלב, החמאה המומסת ותמצית הווניל. נערבב היטב עד שהחומרים יתמזגו.
- נוסיף את התערובת הרטובה לקערה עם החומרים היבשים ונערבב בעדינות. די! אל תערבבו יותר מדי, קמצוץ גס פנקייקים זו הדרך!
- נסנן את הבלילה אם יש צורך, כדי למנוע גושים (או כמו שאני אוהב לקרוא להם – סבל גושי).
- נחמם מחבת על חום בינוני-גבוה ונוסיף מעט חמאה או שמן.
- נשפוך 1/3 כוס של בלילה למחבת החמה. שימו לב לנפח, הפנקייקים עבים.
- נחכה 2-3 דקות, עד שהקצוות מתחילים להתייצב והמרכז מתחיל לבעבע.
- הפכו את הפנקייק עם תרווד והמשיכו לבשל עוד 2-3 דקות עד שזה הופך לזהוב.
- חזור על התהליך עם שאר הבלילה עד שיגמר.
בתוך מספר דקות, הפנקייקים העבים שלנו יהיו מוכנים! איך יודעים שהם מוכנים? פשוט אין דרך אחרת – להריח. זה משגע. אני מבטיח לכם שתהיו ברמה של ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שישנם אין ספור שדרוגים ופירות עונתיים שניתן להוסיף. מהעם תכשיטי פירות יער, אפשר גם להמציא עולם חדש:
- פנקייקים עם רוטב שוקולד חם שנשפך מעל לרגע האחרון.
- קצת אבקת סוכר לקישוט – תנו לפנקייקים את המראה המושלם.
- מעט קצפת או יוגורט מעל – זה משדרג את החוויה פלאים!
- שוקולד צ׳יפס מפנקים – רק תזכרו לשים כמויות נדיבות.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הפנקייקים ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן להשתמש בקמח תפו”ח או קמח תערובות ייעודיות ללא גלוטן. זה מדהים!
מה אם יש לי חלב ניזון מצמח?
אם אתם משתמשים בחלב צמחי כמו חלב שקדים, חלב קוקוס או סויה, אל תהססו. התוצאה תהיה מעלפת!
האם ניתן להכין פנקייקים בטעמים שונים?
בוודאי! אפשר להוסיף קקאו, קינמון או אפילו מחית פירות! פשוט מדהים!
כיצד ניתן לשמור את הפנקייקים ליום למחרת?
פנקייקים נשמרים היטב במקרר. פשוט עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים.
מה הדרך הטובה ביותר לחמם פנקייקים?
כדאי לחמם את הפנקייקיםבתנור בכ340 מעלות צלזיוס למשך מספר דקות, או במחבת על חום נמוך.
האם אני יכול להכין את הבלילה יום קודם?
כן, אפשר. אבל עדיף להכין את הפנקייקים יום קודם כדי לשמור על מרקם העדינות.
האם ניתן להמיר את החמאה בשמן?
בהחלט, שמן קוקוס הוא תחליף מצוין, אבל נצלו את החמאה כדי ליהנות מטעם עשיר יותר.
מה אם אני רוצה שהפנקייקים יהיו דל פחמימות?
תוכלו להשתמש בקמח שקדים ובנוסף לשלב פירות במקום סוכר.
באיזה תוספות מומלץ להשתמש?
אני בעד פירות טריים ופירות יער – זה מרענן ומושלם!
הפנקייקים המדהימים האלה לא רק שיגרמו לכם לחיוכי מאושר בבוקר, אלא גם יהיו טעמים שמתחברים ליד השולחן עם המשפחה או החברים. קיבלתם מתכון מקסים? עכשיו אנחנו רק צריכים שתשנו לשתף אותו עם כולם! תנו לכל העולם לדעת על הפנקייקים המושלמים האלה!
אולי תרצו להוסיף קצת מלח או מתיקות? מה שחשוב הוא שתיהנו, תנסו ותשתפו את המתכון הזה עם כולם. לחיים!