פנקייק לפסח מקמח תפוחי אדמה
לפעמים, כשאנחנו חושבים על חג הפסח, עולה לנו לראש דימוי של שולחן עמוס במצה, חרוסת ויין. אבל מה אם אגלה לכם שיש אוכל שאפשר להכין שיתאים גם לפסח וגם יהיה פשוט מדהים? הכירו את הפנקייקים מקמח תפוחי אדמה, שיתנו לכם את המושג “טעים!” החדש! קחו לכם רגע, תעברו על המתכון הזה, ייתכן ותגלו שאתם משתוקקים לפנקייקים יותר ממה שחשבתם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין פנקייקים טעימים ומיוחדים לפסח, אנו נשתמש במרכיבים פשוטים שמגיעים מהמטבח הביתי שלכם. קמח תפוחי אדמה הוא הכוכב של המתכון הזה, והוא מספק טעם מיוחד ומרקם נימוח שאין עליהם. אך הקפיצה האמיתית כאן היא שילוב של טעמים ואופן ההכנה שיבטיחו לכם אוכל אגדי שישאר בזיכרון.
- 1 כוס קמח תפוחי אדמה (כ-125 גרם)
- 2 ביצים
- 1/2 כוס חלב (או חלב צמחי, כמו חלב שקדים)
- 1/4 כוס סוכר (אפשר גם להמיר בסוכר דמררה)
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
- שמן קנולה או חמאה לטיגון
זהו שלנו, רגע אחד, לפני שנמשיך, מי שעושה את הכבוד לעצמו ויפנק את עצמו עם נגיעות של שוקולד מריר או קקאו. אפשר לשלב בתערובת איות של קמצוץ שוקולד מריר קצוץ או קקאו! מה שהופך את הפנקייק הזה ליותר ממכר במיוחד.
שלבי ההכנה
וכאן מגיעים לקסם! זה הזמן להתחיל לבשל וליצור את הפנקייקים של פסח שיקפיצו את השולחן שלכם. כל שלב כאן מסביר לכם מה לעשות, איך לעשות את זה בצורה הכי טובה שעושים.
- מכינים קערה גדולה ומערבבים בה את כל החומרים היבשים: קמח תפוחי אדמה, סוכר, קינמון ומלח.
- מוסיפים את הביצים, החלב ותמצית הווניל, ומערבבים עד שהבלילה אחידה וללא גושים.
- מחממים מחבת בגובה בינוני ומוסיפים מעט שמן או חמאה.
- עם כף, יוצרים פנקייקים במרכז המחבת, להשאיר מרווח ביניהם.
- מטגנים כ-3-4 דקות עד שהקצוות מתחילים להתייבש והפנקייק מתקלף בקלות מהמחבת.
- הופכים בעדינות בעזרת מרית ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות מהצד השני.
- מניחים את הפנקייקים המוכנים על צלחת וממשיכים עם שאר הבלילה.
אפשרויות חלופיות
אם יש לכם רגישות לגלוטן, אל דאגה! אפשר להשתמש בקמח תפו"א או קמח שקדים. גם כאן תשמרו על אותם יחס והכנה.
שדרוגים אפשריים
הפנקייקים האלה הם ממש כמו בדים ריקים, ומאפשרים לנו לשדרג אותם בסופו של דבר. תוסיפו להם:
- פירות חתוכים – תותים, בננות או בעונה אף רימונים.
- רוטב מייפل עשיר או דחיסות קרמל.
- אוכמניות או שוקולד צ׳יפס לשדרוג מתוק!
- קצפת או גבינת מסקרפונה ליצירת הצלצה מושלמת.
שאלות ותשובות
איך אפשר לדעת אם הפנקייקים מוכנים?
הפנקייקים מוכנים כאשר צד אחד מזהיב ומתחילים להופיע בועות על פני השטח. ברגע שהבועות מתחילות להתפוצץ, זה הזמן להפוך אותם.
האם קמח תפוחי אדמה מתאים גם למתכונים אחרים?
בהחלט! קמח תפוחי אדמה הוא רכיב רב-תכליתי, משמש להכנת פירה, קלצונה ועוד. הוא מחזק את המרקם ונחשב לתחליף בריא.
אפשר לשמור את הפנקייקים במקרר?
כן! מומלץ לאחסן אותם בקופסה אטומה במקרר. ניתן לחמם אותם באולטרון או מחבת בקטנה.
האם מתכון זה קל להכנה גם לילדים?
כמובן! זה מתכון קליל מאוד, וילדים יכולים להשתתף בהכנה וליהנות מחוויית הבישול.
איזה סוג חלב ניתן להשתמש?
אתם יכולים להשתמש בכל סוג של חלב – רגיל, סויה, שקדים או קוקוס, לפי העדפתכם.
מה אפשר לעשות עם שאריות הפנקייקים?
אם נשארו פנקייקים, תוכלו להכין מהם פודינג פנקייק נהדר או לכלול אותם בסלט פירות לשדרוג הבריאותי.
איך אפשר להפוך את הפנקייקים לבריאים יותר?
שילוב של קמח חצי חצי עם קמח תפו"א או הוספת מעט פירות לתוך הבלילה.
איזה רוטב מתאים הכי טוב עם הפנקייקים הללו?
רוטב מייפל הוא הבחירה הקלאסית, אך גם דחיסות של ורד הבושם או שוקולד יעתרו.
אילו תבלינים ניתן להוסיף למי שאוהב טעמים שונים?
איזון של טעמים עם כינמון, אגוז מוסקט או קקאו יודע לשדרג את הפנקייקים לעוד טעם עוצמתי.
אני מזמין אתכם לנסות את המתכון הזה, ואם גם אתם מתאהבים כפי שאני התאהבתי, שתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות! בגלל שהחיים קצרים מדי לפנקייקים רעים!