פנקייק אוורירי ועבה
דימיינו את הבוקר שלכם: השמש זורחת, בבית מתפשט ריח של פנקייקים על מחבת, אתם יושבים לחכות עם צלחת גדולה ביד ואולי אפילו רוטב סוכר חום קטן ליד. הפנקייקים האלה לא סתם פנקייקים, הם מדהימים, מושלמים ועבים כמו עוגה, נמסים בפה ואפילו ממכרים. זהו מתכון שלא תוכלו להפסיק להכין, וגם המראה שלהם בהחלט משגע. מי יודע, אולי הם יכנסו לפנקס המתכונים שלכם של סבתא או אמא. יאללה, בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 פנקייקים גדולים
הרכיבים הדרושים
כמובן, כל מתכון טוב מתחיל ברכיבים איכותיים. כאן תמצאו את הרכיבים הכי טעימים שיש להכנת הפנקייקים המעלפים האלה:
- 1 כוס קמח חיטה (כ-120 גרם)
- 2 כפות סוכר (מותאם לטעם שלכם)
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה גדולה
- 1 כוס חלב (לגרסה צמחית, אפשר להשתמש בחלב שקדים או קוקוס)
- 3 כפות חמאה מומסת (או שמן קוקוס לשדרוג בריא)
- 1 כפית תמצית וניל (שיהיה אגדי)
- שוקולד צ׳יפס או פירות (כמובן לא חובה, אבל בהחלט מוסיף)
שלבי ההכנה
כבר הגעתם לשלב המעניין – זמן הביצוע! מתכון זה כל כך פשוט שאפילו הברווזית מהאגדה תוכל להכין אותו, אז בואו נתחיל:
- בקערה גדולה, נערבב את הקמח, הסוכר, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
- בקערה נפרדת, נטרוף את הביצה, הוסיפו את החלב, חמאה מומסת ותמצית הווניל.
- נשפוך את התערובת היבשה לתוך התערובת הנוזלית ונערבב בעדינות, עד שלא נראו גושי קמח. זה בסדר אם נשארו כמה גושים – הם ייעלמו במחבת.
- אם רוצים, ניתן להוסיף שוקולד צ׳יפס או פירות לתערובת כרצוי.
- מחממים מחבת על להבה בינונית, ואחרי שהמחבת חמה, ניתן להניח מעט חמאה או שמן.
- יוצרים פנקייק בעובי שיישמע כמו באמצעות כוס, ולא שוכחים להשאיר מעט מקום לפנקייק שיתפשט.
- מטגנים עד שהפנקייק מתחיל להיווצר עליו בועות, ואז הופכים אותו ומוסיפים עוד 2-3 דקות בצד השני.
- מסננים את הפנקייקים ויוצרים שאר המנות.
- מגישים עם סירופ חלבי, אגסים, דובדבנים או כל תוספת שאוהבים.
והנה, נפלא! עכשיו אתם מחזיקים בידיכם את המתכון המושלם לפנקייקים אווריריים ועבים. אפשר לשדרג את המנה הזו עם פירות טריים או אגוזים קצוצים, אפשר גם לנסות עם גבינת מסקרפונה שתהפוך אותם למעדן! הכל הולך כאן!
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים להפוך את הפנקייקים האלה לעוד יותר מיוחדים? יש כמה שדרוגים שיכולים להפוך את המנה למדהימה ממש:
- שוקולד מריר: הוספת שוקולד מריר לפנקייקים תהפוך את החוויה לבלתי ניתנת להפסיק. פשוט משגע!
- עוגיות פאנקו: אם אתם חובבי עוגיות, שימו בתערובת פיסות עוגיות פריכות.
- תמציות שונות: ניתן לנסות תמציות שונות כמו תפוז או בננה לשדרוג טעמים.
- רוטב מייפל: שידרגו את המנה עם רוטב מייפל טהור לסיום מתוק.
- קצפת: הוספת קצפת טרייה יכולה לשדרג את הפנקייקים לכוכבי השבוע!
שאלות ותשובות
איך ניתן להפוך את המתכון לטבעוני?
אפשר להמיר את הביצה ברסק תפוחים או בננה מפוררת, ואת החלב בחלב צמחי על בסיס חלב שקדים או סויה, והחמאה בשמן קוקוס.
מה עושים אם התערובת יוצאת נוזלית מדי?
לא נורא, תוסיפו קמח בהדרגה עד שההמסה תהיה סמיכה יותר, כמו לבצק עוגה.
נכון שהפנקייקים צריכים להיות *שווים* בגובה?
נכון, כמו כל דבר בחיים, גם הפנקייקים זקוקים לאיזון. ואם יישארו עבים, שימו לב לחום – זה יכול לסייע.
אפשר להכין את הברווזית בבית?
בהחלט! כדאי לברר אם היא מעדיפה תוספות.
איך יודעים שהפנקייקים מוכנים?
לאחר שתחלופנה בועות, צריך להפוך – גובה העדינות נרקם פה!
מה כדאי להגיש עם הפנקייקים?
הסירופ במירב המקרים, אך גם שמן זית או חמאה יכולים לשדרג את המנה.
איזה פירות מתאימים לפנקייקים?
ב bananas תהיה הבחירה הקלאסית, אבל גם תותים ודובדבנים בהחלט יוסיפו צבע וטעם.
כיצד ניתן לשמור את הפנקייקים?
הניחו לשתות עטופים בנייר כסף או בשקית אטומה במקרר. השיחו לא לשים במקפיא כי זה עלול לייבש.
ניתן להכין את התערובת מראש?
כמובן! הכינו מראש ושמרו במקרר – זה גם יחסוך לכם זמן בהכנת המנה בבוקר!
אם היה לי פנקייק אחד בלבד, איזה הייתי בוחר?
אחד עבה ומלא בטעמים, כי לפנקייק מגיע להיות נהדר בפני עצמו, נכון?
בין אם אתם רצים לנסות את המתכון הזה בבית או שהגעתם באמצע השבוע לרבוץ, פנקייקים אלה הם הבחירה המושלמת. אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ולספר על החוויה שלכם! יש משהו מדהים בהכנת פנקייקים, והשתקפות של רגעים קטנים שממלאים אותנו באושר. שיהיה בתיאבון!