פלפלים ממולאים ללא בשר – המרכיב הסודי!
האם אי פעם הרגשתם את השוקלים של פלפל ממולא אך לא ידעתם האם לבחור בגרסה עם הבשר או בלי? או שאולי פשוט חיפשתם מתכון חדש שיגרום לכם לקפוץ מהספה ולצאת למטבח? אז הנה, המתכון המדהים הזה לפלפלים ממולאים ללא בשר הוא בדיוק מה שאתם מחפשים! מדובר במנה מעלפת שממלאת את הבית בניחוחות נהדרים, והיא גם בריאה, דל פחמימות, ובכלל, הכי טעימה שיש. אז תבואו מוכן, נתמלא בהתלהבות, ונתחיל את הדרך למנה הכי מושלמת שיש!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפלפלים הממולאים הללו, נזדקק למגוון מרכיבים שיביאו לידי ביטוי את השפע של הטעמים והמרקמים. אוקי, אז הנה הרשימה:
- 4 פלפליםים בגוון יפייפה (אפשר אדום, צהוב או ירוק)
- 1 כוס אורז צוואר (או אורז בסמטי)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 קישוא בינוני, קצוץ דק
- 1 גזר, קלוף ומגורר
- 1 כוס חומוס מבושל (או חומוס קפוא)
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לטעם
- 1/4 כוס עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה ושמיר)
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס רוטב עגבניות
- 1 כוס מים (או לפי הצורך)
מרכיבים חלופיים
למי שמעוניינים לגרסה בריאה יותר, אפשר להשתמש באורז מלא או קווינואה במקום האורז. למי שאוהבים את זה חריף, הוסיפו מעט צ'ילי קצוץ לתערובת.
שלבי ההכנה
שלבי ההכנה
וכעת, בואו נתחיל להכין את המנה המדהימה הזו! כך תעשו זאת:
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הכתוש ומטגנים עד שהוא מתבהר ורך.
- מצרפים את השום הכתוש ומשיכים לערבב במשך דקה נוספת.
- מוסיפים את הקישוא והגזר ומבשלים עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב, שנותנים לו להיטגן למשך כ-2 דקות.
- מוסיפים את החומוס המבושל, הפפריקה, מלח ופלפל – כל זה בטח מרמז על הטעמים המושלמים!
- לוחצים על התערובת ומבשלים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את רוטב העגבניות והמים, ומערבבים עד שהכל מתאחד.
- מפנים את התערובת מהכיריים ומניחים לה להתקרר מעט.
- בינתיים, חותכים את החלק העליון של כל פלפל ומסירים את הזרעים.
- ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז שהכנתם, עד למעלה.
- סוגרים את הפלפלים עם החלק שחתכתם והניחו בסיר קעור.
- ממלאים את הסיר במים ובוזקים מעל מעט מלח.
- מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 45 דקות.
- מגישים חם ומעל לתוספת של עשבי תיבול קצוצים.
תוספות ושדרוגים
בואו נרים את המנה הזו! יש לא מעט אפשרויות לשדרוג הפלפלים הממולאים. אתם יכולים להוסיף גבינת פטה מעל ולהשאיר לדקה בתנור להמסה. או אילו אתם בני עדן וחושקים בטעם מיוחד, מה דעתכם להוסיף קוביות טופו מתובל למילוי? ואם אתם רוצים להפוך את המנה לאגדה אמיתית, היו בלעדית עם בצלצלי שאלוט קלויים על גבי המנה המוגשת. זה פשוט משגע!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום החומוס?
אתם בהחלט יכולים לשים שעועית שחורה או אדומה, או אפילו ירקות שונים כמו פטריות קצוצות קטנות.
איך אפשר לדעת שהפלפלים מוכנים?
כשהפלפלים מתרככים ונעשים קלילים אבל לא מתפרקים, הם במצב אכילה מושלם!
האם אפשר להקפיא את הפלפלים הממולאים?
בהחלט, אפשר להקפיא לאחר הבישול. שמרו עליהם קרים בשקיות סנדוויץ' חזקות!
אילו רוטבים מתאימים לפלפלים הללו?
רוטב יוגורט עם נענע או רוטב טחינה בהחלט יעשו את העבודה!
האם יש גרסה טבעונית למתכון?
כמובן! כל המרכיבים אינם מכילים מוצרים מן החי, אז אתם לגמרי בכיוון הנכון.
מה עוד אפשר למלא בפלפלים?
אתם יכולים למלא גם בעדשים, קינואה, או אפילו תערובות ירקות שונים.
האם יש צורך בבישול קודם של האורז?
לא, מכיוון שהאורז יתבשל יחד עם הפלפלים במהלך הבישול.
האם ניתן להכין את זה בתנור?
בהחלט! פשוט השתמשו בתבנית עם מצע של רוטב עגבניות והניחו את הפלפלים מעל.
מה תופס את טעם הפפריקה?
הפפריקה מוסיפה ארומה מדהימה ומעוררת חושים, ובשילוב עם יתר המרכיבים, מדובר בתוספת שיהפוך את המנה למושלמת!
אפשר להשתמש בפלפלים אחרים?
כן! פלפלים חריפים יכולים להוות תחליף מעולה ושונה, רק תזכרו להכין את הלב הקשוח!
אם אהבתם את המתכון המשותף הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות! גלו לעולם את הדליקויות של פלפל ממולא ושתפו את החויה המדהימה הזו עם חברים ובני משפחה. זהו מתכון אגדי שכולם חייבים לנסות!