פילה בר ים עם ירקות בתנור
יש משפט שאומר שמה שהכנו בתנור, הוכן באהבה. מתכון זה הוא דוגמה מושלמת לאהבה על צלחת. כשאנחנו מדברים על פילה בר ים עם ירקות בתנור, אנחנו מתכוונים למנה שמשלבת טעמים של ים ורעננות של עם הירקות, שמדהימים כל כך שלא תוכלו כלל להתנגד להם. מדובר במנה שנוגעת בנשמה, ממכרת ומעלפת, כזו שתמיד אפשר להוסיף אליה טוויסט אישי ולהביא לטעמים חדשים ומרגשים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ונתוני המנה
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: עד 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפילה בר ים בצורה המושלמת, נזדקק לרכיבים טריים ואיכותיים שיביאו את המנה לגבהים חדשים:
- פילה בר ים – 600 גרם
- קישוא – 2 יחידות (חצויים וחתוכים לצורות משוגעות)
- גזר – 2 יחידות (חותכים לפרוסות דקות)
- פפריקה מתוקה – 1 כפית
- תימין טרי – 1 חופן
- שום – 3 שיני (קצוצים דק)
- שמן זית – 4 כפות
- לימון – 1 יחידה (סחוט ומגורר קליפת הלימון)
- מלח ופלפל – לפי הטעם
אופציות לשדרוג! בהחלט ניתן לשדרג את המתכון הזה! לדוגמה, אם אתם רוצים גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את דג הבר ים בטופו או גבינת פטה. ואם אתם מחפשים אתגר, נסו לשים עוד כמה סוגי ירקות כמו קישואים צבעוניים או ברוקולי!
שלבי ההכנה
בשלב הזה, נתחיל בתהליך ההכנה. תיאום והכנה עם המנות הטריות יפוך את הכל למרענן ומשגע!
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מסדרים את פילה הבר ים בתבנית אפייה.
- מוסיפים את כל הירקות שסידרנו להם, קישוא וגזר סביב הדג.
- מתבלים את כל המרכיבים בפפריקה, מלח, פלפל, שום ותימין.
- שופכים את שמן הזית מעל הכל, ובוחשים בעדינות שהכל יתערבב בצורה יפה.
- סוחטים את הלימון על הדג וזורקים את חצי הלימון הריק בתבנית.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהדג נימוח וירקות האבן רכים ונפלאים.
- לא לשכוח להוציא! ואל תשכחו ללקק את האצבעות כשמגישים!
מה שאתם עשיתם כאן הוא פשוט אגדי. כל טעם נושק בטעם של הים והירקות עטופים יחדיו, נמסים בפה – השילוב המושלם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם רוצים לגוון ולהוסיף עוד טעמים למנה, יש הרבה דרכים לעשות זאת:
- מוסיפים חצילים או תפוחי אדמה קטנים לתבנית.
- מניחים מעל פילה הבר ים פרוסות עגבניות מרובעות עם בזיליקום.
- מוזגים רוטב פסטו מעל הדג לפני האפייה לפצצות טעמים.
- משרתים עם תוספת של קינואה או אורז לבן לימורי כחלק מהמנה.
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום דג בר ים?
אם אתם מעדיפים דג אחר או רוצים לגוון, ניתן להתנסות עם פילה סלמון או דניס. כל דג יוסיף למנה טעמים שונים, ומומלץ להזמין את כל המשפחה לערב טעימות!
האם אפשר להכין את המתכון מראש?
בוודאי! ניתן להכין את הכל מראש, להכניס למקרר ולבצע את האפייה ממש כשלפני שמחממים את האורחים שלכם.
אפשר לשים ירקות קפואים או שטופים?
נכון, אך כדאי לשים לב בזמן ההכנה כי ירקות קפואים משתלבים עם הזמן וייתכן שייקח להם יותר זמן בישול.
מה לעשות אם הפילה לא מתבשל לגמרי?
אם הדג עדיין לא מבושל, יש להחזיר אותו לתנור לפחות ל-5 דקות נוספות.
כמה זמן זה נשאר טרי במקרר?
המתכון שומר על הטריות שלו כ-2-3 ימים בתוך קופסה סגורה היטב.
האם זה מתכון בריא?
בהחלט! דג בר ים מכיל הרבה חלבונים וברזל, והירקות делают את המנה בריאה ונמוכה בפחמימות.
מה מתאים להגיש עם המנה הזו?
המנה הולכת נהדר עם סלט ירוק רענן, רוטב טחינה קל או תוספת חמה של אורז עם עשבי תיבול.
אני יכול להכין את המנה בתנור קטן?
כן, אם יש לכם תנור קטן, פשוט תקפידו על תבניות הקטנות יותר ודאגו לחלק את המרכיבים בצורה מאוזנת.
מה אם אני לא אוהב תימין?
לא בא לכם תימין? ניתן להחליף אותו ברוזמרין או אפילו פטרוזיליה. כל עשב תיבול שחשוב לכם יעשה את העבודה!
איך אפשר לשדרג את הרוטב?
מומלץ לערבב שמן זית עם לימון ושום, או לצקת רוטב סויה מיוחד בזריזות.
אף אחד לא יוכל להתנגד למנה המדהימה הזו, אז אל תהססו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם! האורחים שלכם יודו לכם על הטעם המושלם שייצרתם!