מה אפשר להכין עם בשר טחון
בשר טחון הוא אחד מהחומרים הכי אגדי שיש במטבח שלנו! הוא מציע לנו מגוון רחב של אפשרויות, ומשם רק מתחילים להרגיש את הריגוש של כל האפשרויות הקולינריות המדהימות שהן בהישג ידנו. אז מה אפשר להכין עם בשר טחון? ומה אם אני אגיד לכם שיש כאן מתכונים ממכרים, שמשגעים את החיך ומעלפים את הקהל? קמפ שף, הרגע הזה נושך את האצבעות בול כמו שאמא היתה מכינה לנו כשהיינו קטנים. בין אם מדובר בכדורי בשר, פשטידות, תבשילים או מנות שונות, השמיים הם הגבול!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות
- סה"כ זמן: 60 דקות
- רמת קושי: קל עד בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנות המושלמות עם בשר טחון, נצטרך כמה רכיבים בסיסיים, אך יחד עם זאת, מדהימים:
- 500 גרם בשר טחון (כמובן שהבשר העדיף הוא בשר בקר, אך תוכלו להשתמש גם בטלה או עוף)
- 2 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם (אפשר גם לחם קלוי שמועך)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אופן הכנה: שמן זית או חמאה לטיגון
עכשיו, בזכות הכוח של הבשר הטחון, אתם יכולים להיות יצירתיים! אם אתם בגישה טבעונית, אפשר להשתמש בטופו מרוסק או עדשים מבושלות במקום הבשר. מי שאוהב אתגר יותר מאתגר, יכול לנסות לשלב שגם גרגרי חומוס טחונים! זה משגע!
שלבי ההכנה
הנה איך אנחנו מכינים את המנה המושלמת:
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית או חמאה.
- מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף ומעט הזהב.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים במשך 1-2 דקות נוספות.
- מעבירים את תערובת הבצל והשום לקערה גדולה ומניחים להתקרר.
- מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, הביצה, פירורי הלחם, פטרוזיליה, מלח ופלפל. לשמים את הכל יחד בעזרת הידיים עד שהתערובת אחידה.
- מכינים כדורי בשר בגודל הרצוי ומניחים במגש.
- אותה מחבת מחוממת נגמרה – נשוב אליה! מטגנים את הכדורים מכל הצדדים עד שהם משחימים (כ-10 דקות).
- עכשיו, תבחרו אם לבשל את הכדורים בתבשיל רוטב עגבניות או לשמור אותם מטוגנים בלבד. ככה או ככה, זו חוויה!
- אם בחרתם ברוטב עגבניות, הכניסו את הכדורים לרוטב, כסו והבישו נכון במשך 15 דקות נוספות כדי שהטעמים יתמזגו!
- הגישו את הכדורים עם פסטה, אורז או פשוט עם לחם טרי. ללקק את האצבעות!
Toppings and Upgrades
מה עוד אפשר להוסיף לשדרוג המנה? בואו נדבר על זה. ניתן לשדרג את כדורי הבשר על ידי הוספת גבינת פטה מעל, טחינה ליצירת רוטב מדהים, או לפזר מעל קצפת של חציל קלוי. וגם כאן נשארים באותו עולם – ניתן להכין את הכדורים עם תוספות של תמרים או צימוקים כדי להכניס מתיקות למנה.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על הכדורים בלי להתייבש? בתוך קופסה סגורה במקרר, הם יכולים להחזיק מעמד עד שלושה ימים.
האם אפשר להקפיא את הכדורים? בהחלט! הם מתאימים להקפאה עד חודש. חימום מהיר במיקרוגל לפני ההגשה וזה אחלה.
מה עושים אם חסרים לי כמה מרכיבים? אל חשש! אפשר להשאיר את השום או הבצל בחוץ, ואפשר לשים במקום הפירורים קמח תפו”א או קמח קונפלור אם שיהיה לכם במשק בית.
האם הכדורים מתאימים לילדים? כן, חשוב לנשום את זה כי הרוב אוהבים בשר טחון! אפשר לשים להם מנות קטנות.
מה אפשר לשים על יד המנה? סלט ירקות טרי יכול להיות סופר מרענן!
יש אפשרות לדיאטה בגרסה הזאת? מעבר לבחירת הבשר – ניתן בהחלט להכין גרסה דל פחמימות עם קישואים טחונים במקום הפירורים.
האם ניתן להכין את המתכון עם עופות? ללא ספק! זה בריא יותר ועם טעמים שונים.
איך יודעים שהכדורים מוכנים? צריך לוודא שהם מבושלים לחלוטין, אבל לא יותר מידי חום שלהם!
מה עושים אם רוצים תיבול שונה? אותם תיבולים שאני משתמש – כמו כמון, קימל או פפריקה! דרגה של מזרחי זה הכי טעים שיש.
מה לגבי הכנת תבשיל עם קטניות? מתאים להוסיף חצי כוס של חומוס או פול למתכון – ככה זה ישדרג את המנה!
הכנתם את המתכון? זה הזמן לשתף את המוצר המושלם הזה ברשתות החברתיות שלכם, זה אגדי לחברים שלכם! שתפו ואנחנו נמשיך לנסות ולהפתיע. לחיים טעים!