עלי גפן ממולאים באורז ובשר דרוזי – מתכון אגדי שאסור לפספס!
יש משהו מאוד מיוחד במנה שמגיעה מהמטבח הדרוזי, במיוחד כאשר מדובר בעליי גפן ממולאים באורז ובשר. אי לכך, מכנסיים מתהדרים בזמן הבישול שלכם! מדובר במנה שהיא כזו שעשויה להכין לכם רגעים של אושר במטבח – שם אתם לוקחים חלום ומממשים אותו בצלחת. כשאתם מכינים עלי גפן ממולאים באורז ובשר, מתנגנים סביבכם קולות של נישואין בין כל טעמים הדקיקים, וזה מדהים!
במהלך השנים גיליתי שהמתכון הזה מלווה אותי בכל חג, בכל אירוע משפחתי ובכל מפגש עם חברים. ההרגשה כשאני שולף את הסירים עם הממולאים, והתגובות של כולם – אלו רגעים שאני לא יכול לשכוח, זו תחושה מושלמת שאני רוצה שגם אתם תרגישו!
זמן הכנת המתכון רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, הגיע הזמן להעביר את תשומת הלב למרכיבים. כמו כל מתכון טוב בפשטותו, גם כאן יש מבחר של מרכיבים איכותיים שמזמנים את הטעמים לתוך המנה שלכם. אני מבטיח לכם, כל רכיב מחדש מציע טעם ייחודי:
- 30-40 עלי גפן טריים או קפואים (לא צריך לקנות חדשים כל שבוע, זו רק טכניקת גידול שהדרוזים שולטים בה)
- 500 גרם בשר טחון (חייב להיות איכותי – בשר כבש או בקר)
- 1 כוס אורז לא מבושל
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 עגבניות קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפיות כמון
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כפית שטוחה של קינמון
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 ליטר מים
מרכיבים חלופיים
נתקלתם בתוכנית בריאותית דרוזית? תהיו בטוחים שזה אפשרי! תוכלו להכין את הממולאים גם בגרסה טבעונית על ידי שימוש בטופו או דגן אחר במקום הבשר. יש המון אפשרויות חלופיות, כך שאף אחד לא יישאר מחוץ למעגל המוזמנים.
שלבי ההכנה
כאן מגיע החלק הכיפי ביותר – מתי אתם מתחילים לבשל! זה הזמן להיכנס למטבח ולהרגיש את הטעמים מתאגדים לתוך המנה המושלמת שלכם.
- נחמם את שמן הזית בסיר גדול על חום נמוך.
- נוסיף את הבצל הקצוץ ונבשל עד שהוא שקוף וזהוב.
- נוסיף את הבשר הטחון ונבשל עד שיתייבש.
- נוסיף את האורז ונתערבב היטב.
- נוסיף את העגבניות, הפטרוזיליה, רסק העגבניות, כמון, מלח וקינמון, ונתבל.
- נערבב היטב ונבשל עוד 5 דקות.
- נסיר מהכיריים ונניח לתערובת להתקרר.
- ניקח דף עלי גפן, נשים 1-2 כפות מהתערובת בתוכה ונגלגל היטב.
- נסדר את הכל בסיר שטוח, טיפה צמודים אחד לשני.
- ממלאים את הסיר במים כך שיעטוף את הממולאים.
- כשהמים רותחים, מכסים ומבשלים במשך כשעתיים.
- מדי פעם, אם אתם רוצים, תוסיפו קצת מים אם רואים שהנוזלים כמעט נגמרים.
כחצי שעה לפני ההגשה, כשתחושו שהממולאים נהיים רכים ולא נמסים בפה, הם מוכנים להעברה לשולחן!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
מעבר לעשבי תיבול כמו נענע או אורגנו, אפשר לנסות להוסיף לגלילות צנוניות או גזר קצוץ. זה ייתן לכם טעם טרי ומרענן שנותן בוסט לאוכל שלכם. ואולי גם נוסיף כמה צנוברים מטוגנים מעל, כדי לקנות סגנון כמו שף גדול. אנחנו רוצים לחגוג, נכון?
שאלות ותשובות
איך יודעים מתי עלי הגפן מוכנים?
כשהם רכים ונעשים שקופים, זה סימן טוב!
האם ניתן להכין את הממולאים מראש?
בהחלט! אפשר לשמור במקרר עד יומיים לפני הבישול.
מה עושים אם אני רוצה גרסה ללא בשר?
אפשר להחליף את הבשר בטופו או באורז עם קטניות שונים.
איי, האם זה מסובך להכין את המנה הזו?
לא, זה סך הכול דורש קצת זמן וסבלנות, אבל התוצאה שווה את המאמץ!
איך אני יודע אם עלי הגפן טובים?
עליכם להעדיף עלים ירוקים ורכים, ולא יבשושים או מדוללים.
מה אם אני רוצה את הבריאות בבחירה שלי?
אפשר להשתמש באורז מלא ובשר רזה יותר.
האם יש רעיונות לקישוט המנה?
אפשר לקשט עם לימון פרוס, עלי נענע או שומשום קלוי.
כמה זמן ניתן לאחסן את המנה?
אפשר לאחסן במקרר עד שלושה ימים.
האם זה מתאים גם לילדים?
לגמרי! ילדים אוהבים את הטעמים המוכרים והעשבים.
מה עם תוספת רוטב על המנה?
אפשר להוסיף רוטב יוגורט עם שום ואבנה – מדובר בטריפל הטעמים של האוכל!
אם ניסיתם את המתכון, אל תהססו לשתף איתנו את החוויות שלכם! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות כדי להעניק לאחרים את המתכון המדהים הזה! אני בטוח שכולם מתים לנסות אותו! תגיעו להעביר את החוויה!