עוף עם שזיפים ואבקת מרק בצל – טעם של בית
מה הקסם שגרם לאנשים להתאהב במנה הזו? מה ההתרגשות של הריחות המלכותיים שמתפשטים ברחבי הבית, כשהעוף הטרי ששהה שעות רבות בתנור, מתחבר עם שזיפים מתוקים ואבקת מרק בצל? מנה זו נחשבת למדהימה, ממכרת, ומספקת חווית טעמים משגעת, שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה!
זמן הכנה: 20 דקות, זמן בישול: שעה – סה"כ זמן: שעה ו-20 דקות. רמת קושי: קל מאוד. כמות סועדים: 4-5 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: קל מאוד
- מספר מנות: 4-5
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, נבין מה אנחנו צריכים לגייס: מדובר בעוף חם ומפנק, מתובל בצורה מושלמת, עם פירות יבשים שישדרגו את המנה לרמה אגדי של טעם!
- 1 ק"ג עוף (חזה או רגליים)
- 200 גרם שזיפים מיובשים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 כוסות מים
- 2-3 כפות אבקת מרק בצל (לגרסה פחות מלוחה ניתן להשתמש באבקת מרק טבעונית)
- 1/2 כוס שמן זית או שמן רגיל
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כף דבש (אופציונלי, למי שאוהב מתוק)
- כמה עלי טימין או רוזמרין (אופציונלו)
מי שמחפש גרסה טבעונית יכול לשקול להמיר את העוף בסטייק טופו, להתארגן על תיבול טוב, וזה יוצא בהחלט טעים!
שלבי ההכנה
כשהכל מוכן ומסודר, נוכל לעבור לחלום שלנו – המנה הטעימה ביותר שנסחוב לבית!
- מחממים את השמן במחבת גדולה על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך ומשחים.
- בוחרים את חלקי העוף שתרצו להשתמש ומתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק בצל.
- שמים את העוף במחבת עם הבצל ומטגנים מכל צד עד שהעוף משנה צבעו.
- מוסיפים את השזיפים, הדבש (אם בחרתם), והמים למחבת.
- מבשלים על חום נמוך במשך שעה, כשהמכסה סגור כדי שלא יברח הנוזל הטעים.
- מדי פעם, פותחים את המכסה ומערבבים בעדינות כדי שכל הטעמים יחדרו.
- אם רוצים, ניתן להוסיף עלי טימין או רוזמרין לקראת סוף הבישול.
- מגישים עם אורז, תפוחי אדמה או אפילו פסטה, ונהנים מהמנה שמזמינה את כולם לשוב ולבקש עוד!
איך מלקוחות שלי קיבלתי פידבקים שאחרי טעימה אחת, מעכשיו אי אפשר לחזור אחורה… זה כל כך מעלף, שאני באמת ממליץ להכין עבור משפחה וחברים, כי אתם תזכו לשבחים אינסופיים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
- להוסיף לערבוב של כפית קינמון לתת למנה טוויסט מעניין.
- לשדרג עם אגסים מיובשים במקום שזיפים.
- להחליף את המים ביין אדום כדי להוסיף עוד עומק טעמים.
- למלא את העוף בתערובת של אורז, פירות יבשים ואגוזים, ולהכין גרסה מלאת צבעים ופריחות.
- להכין אותו בתבנית ולהשתמש באורז לספוג את כל הטעמים.
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור על העוף שלא יתייבש?
אם מבשלים את העוף על חום נמוך עם מכסה, הוא שומר על לחות.
האם ניתן להשתמש בשזיפים טריים במקום מיובשים?
כן, השזיפים הטריים יוסיפו חמצמצות ונפח, אבל יש להוסיף פנימה אחרי חצי בישול כדי שלא יתפרקו.
איך אפשר לעבות את הרוטב?
רוטב יבשים נוח שמסמיך את הרוטב כמו קומה או סודה.
איזה צדדים מתאימים למנה הזאת?
תפוחי אדמה בתנור או אורז מתובל הם בחירה מצוינת!
האם להכין את זה יום לפני?
בהחלט, ככל שהמנה מתיישנת כך היא טועמת יותר.
האם כדאי להשתמש בעוף אורגני?
בהחלט, עוף אורגני נותן טעם ועיבוד בריא יותר.
מה אם אין לי אבקת מרק בצל?
ניתן להשתמש בתבלינים אחרים כמו שום או כורכום, או להכין פשוט עם מים רגילים.
האם הילדים אוהבים את המנה הזו?
כן, תוספת השזיפים מלחשת את הטעמים ונותנת טוויסט שימשוך את הילדים.
איך אפשר להפוך את המנה ללא גלוטן?
אבקת המרק לדאוג שיהיה לה תו לא מכיל גלוטן או להכין רוטב טבעי.
כמה זמן ניתן לשמור את העוף במקרר?
כ-3-4 ימים. תמיד לשמור בקופסה סגורה כדי למנוע ריחות.
אם נהניתם מהמתכון הזה – אל תססו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות! על מנת לנסות ולהפיץ את הטעם המדהים הזה לכל פינה בבית! כי עוף עם שזיפים ואבקת מרק בצל הוא פשוט מושלם!