עוגת תפוחים בחושה של סבתא מדהימה
אם יש דבר שיכול להזכיר לנו את הימים היפים של ילדותנו, זהו ריח של עוגת תפוחים טרייה ממולאת בכל טוב. עוגת תפוחים של סבתא היא אינה רק מתכון – זו חוויית חיים, זכרונות ממפגשים משפחתיים וכמובן טעם שאי אפשר לשכוח. ידעתם שהרבה אנשים מתארים את העוגה הזו כממכרת? ומה לעשות, לכל אחד יש גרסה משלו עם טיפוח מסוים. ואם כבר מדברים על טיפוח, יש שיגידו שהעוגה הזו נימוחה ומרקחת, בדיוק כמו זכרונות מימים עברו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 45 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 10-12 איש
מרכיבים הדרושים
עוגה זו מצריכה שילוב פשוט של מרכיבים שהרבה פעמים יש ברשותנו בבית. זה מה שעושה את המתכון הזה כל כך אגדי! הנה הרשימה המלאה:
- 4 תפוחים בינוניים (על סוגיהם – גרנד סמית או פינק ליידי)
- 2 ביצים גדולות
- 150 גרם סוכר חום
- 100 מ"ל שמן זרעי ענבים או שמן קוקוס
- 200 גרם קמח לכל מטרה
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון (שיהפוך את כל המנה למושלמת)
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם אגוזים קצוצים (למי שאוהבים במידה)
- 1 כפית תמצית וניל משגע
- אבקת סוכר לגימור (אופציונלי)
מרכיבים חלופיים
יש לכם אורחים טבעוניים? אל דאגה! ניתן להחליף את הביצים בכף מחית תפוחי פשוטים או ב-50 מ"ל רסק תפוחים. על מנת לשמור על הגלוטן, אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח טפיוקה. מעבר לכך, הוספת פרי הדר כמו תפוזים או פירות יער תעשה את העוגה עוד יותר צבעונית ומעניינת.
שלבי ההכנה
הכנת העוגה הזו היא קלילה ומהירה, ובכל זאת, התוצאה יוצאת כול כך מתוקה ומפנקת! הבה נתחיל:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- קלפים את התפוחים וקוטעים אותם לקוביות קטנות.
- בקערה גדולה, טורפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת מתפיחה.
- מוסיפים את השמן ותמצית הווניל ומערבבים היטב.
- סוחטים לתוך התערובת את תפוחי העץ הקצוצים.
- בקערה נפרדת, מערבבים את המרכיבים היבשים: קמח, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
- שופכים את המרכיבים היבשים לתוך התערובת הרטובה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את האגוזים הקצוצים, אם בחרתם לשים, ומערבבים.
- מעבירים לתבנית שתשומן או עם נייר אפייה.
- אופים במשך 45 דקות או עד שצבעה זהוב והקיסם יוצא יבש.
- נותנים לעוגה להתקרר לפני שחותכים אותה לקוביות.
- אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר למעלה כרוט של מגע של יופי.
שדרוגים אפשריים
אפשר לשדרג את העוגה הזו בכמה דרכים פשוטות ואוהבות. רוצים עוד קרם? הוסיפו שמנת חמוצה או גבינת מסקרפונה לצד. רוצים לגוון את הטעמים? הוסיפו צימוקים כהים או אפילו מעט שוקולד מריר קצוץ. כל תוספת שתשימו רק תעשיר את החוויה!
שאלות ותשובות
מה עושים אם העובדות של העוגה יוצאות יבשות מדי?
אפשר לשים עוד תפוחים או להקפיד על זמן האפייה. שימרו על טמפרטורה קבועה!
איך שומרים את העוגה כדי שהיא לא תתייבש?
שמרו אותה במיכל סגור, ותוך מספר ימים היא תישאר רכה ונפלאה.
אפשר להכין את העוגה עם קמח ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח אורז, ותשמרו על מרקם מדהים.
למה כדאי לבחור בתפוחים מסוג גרנד סמית?
גרנד סמית מעניקים טעם חמוץ-מתוק, שמאזן את המתיקות של העוגה ויוצרים מגע מעולה.
אפשר להוסיף פירות נוספים לעוגה?
בהחלט! אפרסקים, אגסים או פירות יער יכולים להוסיף גוון נוסף לטעמים!
מה אפשר לעשות עם שאריות העוגה?
חכו! אתם יכולים להפוך אותה לקונדיטוריה מדהימה על ידי השלתה עם קפה!
באיזה כדור שימושי העוגה הזו יכולה להתאים?
העוגה מתאימה לכל מפגש משפחתי, קפה עם חברה או סתם בשביל לפנק את עצמכם.
איך אני יודע שהתערובת מוכנה?
התערובת מוכנה כאשר הכל מעורבב ומלוח אך לא נוזלי!
העוגה נוזלית לי מדי. מה עושים?
אם התערובת נוזלית, כדאי להוסיף עוד קמח בהדרגה.
באיזה זמן כדאי לאכול את העוגה לאחר האפייה?
עדיף לחכות לפחות 30 דקות לאחר האפייה, כדי שהטעמים יתייצבו והעוגה תתקרר.
עכשיו כשיש לכם את המתכון המדהים הזה, חכו והוכיחו את הכישורים שלכם במטבח! אל תשאירו את המתכון הזה לעצמכם – שתפו אותו עם חברים, משפחה או אפילו ברשתות החברתיות! תנו לכל אחת להרגיש את הטעם המושלם של עוגת סבתא!