עוגת תפוזים מדהימה מקמח שקדים ללא סוכר
עוגת תפוזים היא בהחלט מהמאפים שאי אפשר לעמוד בפניהם. במיוחד כשמדובר בגרסה הבריאה שלה, שמציעה מתיקות טבעית, טעמים משגעים ומרקם אוורירי, היישר מהתנור. כל ביס יגע לכם בלב, ויטהר את הנשמה. אם עוד אין לכם מתכון כזה בארסנל הקולינרי שלכם, אתם כאן כדי לשמוע איך מכינים את העוגה המושלמת שאין עליה תחרות. ואם אתם תוהים איך אפשר לשלב בין קמח שקדים לבין תפוזים, אתם פשוט חייבים להכיר את הפלא הזה. הכינו את הכלים, והתחילו ללקק את האצבעות, כי עוגת התפוזים הזאת נתפסת כאגדי!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 35 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשכל המידע המרגש אודות העוגה ישב אצלכם בראש, הגיע הזמן לדבר על רכיבים. הם אלו שנותנים טעמים ומרקמים, ויוצרים את השילוב המושלם בין המתוק לחמוץ מאחד המצרכים המרכזיים כאן – התפוזים.
- 200 גרם קמח שקדים
- 3 ביצים גדולות
- 1/2 כוס דחוסה של מיץ תפוזים טרי
- קליפת תפוז מגורר (מתפוז אחד בינוני)
- 1/2 כוס דחוסה של שמן קוקוס מותך (או שמן זית)
- 1/2 כפית שטוחה סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
- עמילן תפו”א לכיסוי התבנית (אופציונלי)
העוגה היא בריאה יותר מתוצרי קמח רגיל, ובגלל שהיא עשויה מקמח שקדים, היא כוללת שומניות בריאות וסיבים תזונתיים. החלבון שנמצא בה מעניק לגוף את בכלל החומרים הנדרשים להרגיש טוב ולשמור על אנרגיה. אז אפשר לאכול באמונה מלאה!
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע הזמן להתחיל להכין את הפלא הזה של עוגת תפוזים. קחו נשימה, כי אתם עומדים לצלוח רגעים קסומים שלא תשכחו במהרה.
- לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- לסGreח את התבנית בעמילן תפוחי אדמה, אם בחרתם להשתמש בו.
- בקערה גדולה, להקציף את הביצים עד שהתערובת תתייצב.
- להוסיף בהדרגה את שמן הקוקוס המותך ואת מיץ התפוזים, ולערבב היטב.
- לסנן את קמח השקדים, מלח, סודה לשתייה ולערבב בעדינות.
- להוסיף את קליפת התפוז המגוררת ולקמט עד שהתערובת חלקה.
- לצקת את התערובת לתבנית ולאפות במשך 35 דקות או עד שהעוגה מזהיבה על פני השטח.
- לטפוח עם קיסם – אם אוודא שהוא יוצא יבש, אז העוגה מוכנה!
- לקרר את העוגה כך שתישאר אוורירית ונימוחה.
- לחתוך את העוגה לחתיכות שוות ולהתענג!
אז, לאחר שהצלחנו להכין את העוגה המדהימה הזו, כדאי להזכיר כמה רעיונות לשדרוגים ותוספות שיכולים להפוך את המנה לכמעט מושלמת.
תוספות ושדרוגים
בואו נדבר על שדרוגים. יתכן והיה לכם יום קשה בעבודה, והעוגה הזו היא בדיוק מה שאתם צריכים. עם שדרוגים קלילים, אתם יכולים לקחת את העוגה לרמות שלא הכרתם.
- פירות יבשים קצוצים – כצימוקים או שזיפים.
- שוקולד מריר – קונטרסט טעים בין הק.asm לבין המתוק של התפוזים.
- אגוזים קצוצים – בין אם זה אגוזי מקדמיה או פקאנים.
- קצת אבקת סוכר מעל העוגה לאחר האפייה למראה חגיגי יותר.
- קרם פרש עם מעט תמצית וניל שיתאימו לטעמים.
כל תוספת תהפוך את העוגה שלכם לכל כך משגעת, שלא תפסיקו לקחת ביסים.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור את העוגה כך שהיא תישאר טרייה זמן רב?
בכדי לשמור על טריותה, כל שעליכם לעשות הוא לשמור את העוגה בקופסה סגורה בחוץ במשך מספר ימים, או במקרר אם אתם רוצים להאריך את חייה.
האם אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח אחר?
ניתן להשתמש בקמח קוקוס, אך יש להסתגל עם כמות הנוזלים במתכון. שמירה על יחס המתכון הנכון חיונית.
האם העוגה מתאימה לתזונת קינון?
כמובן! מדובר בעוגה בריאה עם רכיבים נהדרים.
אם אני רוצה להכין את העוגה בחורף, איך אני יכול להוסיף טעמים נוספים?
ניתן להוסיף קינמון, ציפורן או אפילו אגוז מוסקט כדי לשדרג את הטעמים בחורף.
למה להשתמש במיץ תפוזים טרי במקום קנוי?
מיץ תפוזים טרי הוא הרבה יותר טעים ומעניק לעוגה שרף פרי טבעי שאי אפשר לשחזר עם מיצים מעובדים.
איך לדעת אם העוגה מוכנה?
אחת הדרכים לראות אם העוגה מוכנה היא באמצעות קיסם. אם הקיסם יוצא יבש – אתם בדרישה.
האם אפשר להכין את העוגה בגרסה דלת פחמימות?
בהחלט! ישנם קמחים חלופיים רבים כמו קמח קוקוס או לשמור על כמות הסוכר לעיתים קרובות.
איך ניתן לדעת אם קמח השקדים טרי?
קמח שקדים צריך להיות יבש ואחיד, אם הוא מתגלה כאדום – ייתכן שתקבלו טעם לא נעים.
האם אקבל תוצאה דומה אם אתן את העוגה בתבנית עגולה?
עקרונית, כמובן! רק מתארים את זמן האפייה. כדאי לבדוק בעזרת הקיסם גם כאן.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
כן, עוגת תפוזים מצוינת להקפאה. הקפיאו אותה חתוכה ונשלפת בקלות!
וזה הכל! אנו מקווים שתרגישו את המילים שלנו בהכנת המתכון. אל תשכחו לחלוק את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. כי מי לא יאהב עוגת תפוזים מדהימה, שתמלא לו את הלב והנשמה?