עוגת תפוזים וקוקוס עם שמנת חמוצה
אם אתם מחפשים מתכון שיגרום לכם להתמכר עם כל ביס, הגעתם למקום הנכון! עוגת תפוזים וקוקוס עם שמנת חמוצה היא לא רק מנה פשוטה – היא עוגה מעלפת שתשאיר את האורחים שלכם בהשתאות. התפוזים הטריים משתלבים בצורה מושלמת עם הקוקוס והשמנת החמוצה, משהו שיגרום לכם ללקק את האצבעות מכל ביס. לא מדובר בעוגה רגילה; מדובר בחוויית טעמים שמתחילה בהכנה שלה ומסתיימת בכל המילים המפרגנות שתקבלו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
אך לפני שנכנסים למלאכה, בואו נדבר על המרכיבים המדהימים שדרושים לכך. פה לא מתפשרים על טעם!
- 3 תפוזים בינוניים, מכתשים ומסוננים
- 200 גרם שמנת חמוצה
- 300 גרם סוכר
- 150 מ"ל שמן קנולה
- 2 ביצים
- 400 גרם קמח (או קמח ללא גלוטן למי שצריך)
- 1 שקית אבקת סודה לגז
- 100 גרם קוקוס מרוסק
- מעט מלח
יש לכם חוסרים במרכיבים? אל דאגה! אפשר להמיר את התפוזים במיץ תפוזים טרי אם אתם מאוד ממהרים. גם השמנת החמוצה יכולה להיות מוחלפת בשמנת צמחית, אם אין לכם בבית תחליף טבעוני. עוגה בריאה וחיונית, שמעניקה עוד עושר של טעמים ומרקמים!
שלבי ההכנה
עכשיו, אחרי שציידנו את עצמנו במרכיבים, לשלב ההכנה!
- מחממים תנור ל- 170 מעלות.
- מערבבים בקערה את השמנת החמוצה עם הסוכר עד שמתקבל תערובת חלקה.
- מוסיפים את הביצים על פי אחד אחד, וממשיכים להקציף.
- מוסיפים את השמן והצניעות של התפוזים הכתושים ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, אבקת הסודה והמלח, ומערבבים.
- כעת, מוסיפים את התערובות הרטובות והתייבשות לתערובת הקמח ומערבבים עד שהמרקם אחיד.
- לבסוף, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים בעדינות.
- שמים את התערובת בתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 45 דקות, או עד שקיסם נכנס לתוך העוגה ויוצא יבש.
- מוציאים, ממתינים עד שהתקרר. מעבירים לחיתוך ויוצרים פיסות בגודל מתאים.
- מומלץ לפזר מעט קוקוס מעל לקישוט מעבר למעולה של העוגה.
הערות וסיכום
עוגת תפוזים וקוקוס הזו היא כל מה שיביא שמחה לשולחן שלכם. לדעתנו, זהו מתכון אגדי שגם תשמחו לחלוק עם הקרובים לכם. ואם אתם רוצים לגוון, תוכלו לשדרג את העוגה על ידי הוספת אגוזי לוז קצוצים, שוקולד מריר קצוץ דק, או לקשט עם רוטב שוקולד.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בתפוחים במקום תפוזים?
מומלץ לא. התפוזים מעניקים טעם חמצמץ ומדגש לעוגה המחזיקים את הטעמים בפנים. אבל שימו לב – אולי בא לכם לנסות!
האם אפשר להכין את העוגה עם קמח כוסמין?
בהחלט! זה ייתן לעוגה טעם וכלות חדש. נסו להשתמש בקמח כוסמין מלא כדי להציע עוד קצת "בריאות".
מה ניתן לשים במקום שמנת חמוצה?
למען האמת, ישנן אפשרויות רבות! ניתן להשתמש ביוגורט טבעי או בשמנת צמחית עבור טעם שמנת ייחודי.
האם העוגה נישאת במקפיא?
לקוחות תמיד נהנים מהמדריכים האלה! כן, העוגה מתאימה להקפאה למשך עד חודשיים, פשוט חותכים למשולשים ומקפיאים בפריזר!
כיצד ניתן לבדוק שהעוגה אפויה?
קיסם או שיפוד עץ הם הדרך הטובה ביותר – אם הקיסם יוצא יבש, אתם באותו ציוד!
נשארו חלקים שלא נאכלו; איך עדיף ל Store את העוגה?
במקום קריר לחלוטין, והקפידו לעטוף בניילון נצמד על מנת לשמור על הרכות והטריות שלה!
כמה זמן ניתן לשמור על העוגה הזו?
תשמרו בהצלחה עד 5 ימים אם השמתם במיכל אטום. העוגה נשארת רכה ועשירה.
האם אפשר להפוך את העוגה לפרווה?
בהחלט! ישנם מרכיבים טבעוניים כמו שמן קוקוס ושמנת צמחית שניתן לשלב במקום.
האם יש לשדרג בעצם מנת הקוקוס?
בהחלט! כשמוסיפים מעט יותר קוקוס, זה באמת מדהים בדיוק כמו שהשדרוג לשוקולד מוסיף עוד נופך ערמוני!
האם יש צורך גם לקשט את העוגה בתפוזים?
זו רק אפשרות נוספת. קישוט עם פירות קיץ מפסל עוגה בצורה אסתטית ומושכת!
שתפו את המתכון ברשתות החברתיות שלכם ותנו לחברים לדעת מה הם מחMiss!