מתכון לעוגת שיש פרווה מדהימה ב-10 דקות
מרגע שמערבבים את הק cocoa עם הקמח, מתחילים להרגיש את הריח המפתה שממלא את החלל. יש משהו קסום בעוגת שיש – היא משדרגת כל ארוחה, כל חטיף בין ארוחות ואפילו משמחת את הילדים. עוגת שיש הממכרת הזו היא כל מה שתרצו, כי היא לא רק מעלפת בטעם שלה, אלא גם קלה ומיוחדת, כך שאפשר להכין אותה בקלות ובמהירות. אנחנו כאן כדי ללמד אתכם איך להכין את העוגה הכי טעימה שיש, שתהיה למופת בין עוגות השיש שלכם!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות זה מספק
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קלה מאוד
- מספיק ל-8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
אחרי שהבנו כמה מתכון זה מושלם, הגיע הזמן להכיר את החומרים שדרושים לעוגת השיש הזו. ללא ספק מדובר בעוגה אגדית שיש בה את כל מה שצריך כדי לגרום לכם ולסובבים אתכם ללקק את האצבעות. אז, בואו נתחיל!
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן צמחי
- 1 כוס מים פושרים
- 1 כף אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כוס קקאו איכותי
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
- שוקולד לציפוי (לא חובה)
מרכיבים חלופיים
עבור עוגת שיש זו, יש אפשרות לשדרג את המרכיבים, כך שהעוגה תהיה בריאה יותר או מתאימה לדיאטות מסוימות. למשל, אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח חיטה, וסוכר קוקוס במקום הסוכר הרגיל. ניתן לחשוב גם על גרסה טבעונית ולא להוסיף שמן צמחי, אלא מחית תפוחים או מנת חלבת תמרים.
שלבי ההכנה
ועכשיו לאזור המעניין ביותר – שלבי ההכנה. כל שלב יעזור לכם להבין את הסוד של ההכנה המהירה ולעשות את הכול בקלות ובכיף.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מאחדים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים את השמן, המים הפושרים ותמצית הווניל לתערובת היבשה.
- מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
- מחלקים את התערובת לשניים.
- ברשותכם חצי מהתערובת, מוסיפים את הקקאו ומערבבים שוב.
- שמים בתבנית את התערובת הלבנה, ולאחר מכן את תערובת הקקאו.
- באמצעות קיסם או מזלג, מערבבים קלות את התערובות יחד כדי ליצור את השיש.
- אופים במשך 25-30 דקות, עד שהעוגה מתייצבת.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לפני שחותכים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
מעל עוגת השיש ניתן להוסיף שוקולד מריר מעל (אחרי שהתקררה), פירות קיץ כמו פטל או תותים, או חצי אגוזים קצוצים כדי להעניק לעוגה טוויסט משגע. אפשר גם לשדרג את הטעם עם תמציות שונות כמו קינמון או קפה, תלוי מה מתחשק לכם.
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקומם של מרכיבים לא בריאים?
כמו שצוין, אפשר להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס או דחוסי תמרים, ואת השמן באבקת תפוחים. כך, העוגה תישאר טעים ועדיין בריא!
האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
בוודאי! חשוב לעטוף אותה בקפידה, כך שהיא תשמור על הטעם שלה. אפשר להקפיא עד לחודש.
אפשר להכין את העוגה ללא גלוטן?
כן! אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח אורז. התוצאה תהיה מעולה, עם טעם משגע!
מה לעשות אם העוגה נשארה חמימה והשוקולד לא נמס?
לשוקולד יכול להעמיד לחם להיות באזור הקר. ניתן להכניס אותו למיקרוגל לכמה שניות, זה יכול לעזור לו להתמוסס.
איך יודעים אם העוגה מוכנה?
כשהקיסם יוצא יבש, זה סימן שהעוגה מוכנה.
כמה זמן ניתן לשמור את העוגה במקרר?
ניתן לשמור אותה עד שבוע במקרר. ככה תוכלו ליהנות ממנה עד כל כך הרבה זמן!
האם אפשר להכין את עוגת השיש בתבנית אחרת?
בהחלט! ניתן לשים את התערובת בתבנית עגולה, בתבניות מאפינס או בצלוחיות אינדיבידואליות. הפירור צבעוניות עליה!
איך יודעים מתי לעבור לאפות העוגה?
לאחר 30 דקות, מומלץ לנעוץ קיסם, אם הוא יוצא יבש, אז זה הזמן.
מי יכולה לאכול את העוגה?
מומלץ לכל מי שאוהב מתוק – ילדים, מבוגרים ואפילו המבוגרים של המבוגרים!
מתי הכי טוב לאכול את העוגה?
לאחר הקפאה של מספר שעות, זה זמן מצוין וטעים ביותר!
אם מתכון זה ריגש אתכם ומתחיל לגרום לכם לצאת למטבח, אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם השכנים, החברים או המשפחה! שתפו אותו ברשתות החברתיות וספרו לכולם על העונג המדהים של עוגת השיש הפרווה שלנו! תמיד כיף לעודד את אחרים להתנסות יחד במתכונים חדשים!