עוגת שיש בחושה פרווה מדהימה וממכרת של קרין גורן
בהכנה של עוגת שיש בחושה פרווה, כל אחד ואחת מאיתנו יכול להרגיש כמו שף מקצועי. תארו לעצמכם, מנה של עוגה עשויה מבצק רך, אוורירי ונימוח שעוטף בתוכו שוקולד חם, עם ריח מתוק שעושה חשק לחתוך עוד פרוסה. מדובר בעוגה שבשפת המומחים נקראת “שיש” – עם דוגמאות מרהיבות של שוקולד ולבן כשהן מתנוססות בגאווה על כל פרוסה. עוגת שיש זו, היא לא רק עוגה לשבת או לחג – היא פתרון מושלם לכל רגע שעושה חשק למשהו "מושלם" באמת.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל עד בינוני
- מנות: 10-12 מנות
עכשיו שכולנו הסכמנו שזו עוגה שלאף אחד אין סיכוי לעמוד בפניה, בואו נמשיך. מתכון זה עובר דרך אינספור יצירות במטבחים של סבתות ואמהות, שמוסיפות שמן, קמח, ביצים וממתיקים, והשכחו להוסיף את המרכיב הסודי – אהבה. כי מה שגורם לעוגה להיות אגדי באמת הוא השינויים הנעשים במטבח שלכם, כל טיפ ותיבול שמקנים לה את הנגיעה האישית שאין למתכון אחר.
הרכיבים הדרושים
- 300 גרם קמח(all-purpose) – המלך של כל תערובת אפייה!
- 200 גרם סוכר – מתוק כמו האהבה שהענקתם למתכון.
- 100 מ"ל שמן – להעניק רכות ונעימות.
- 4 ביצים – כי זה מה שקושר את הכל יחד.
- 50 מ"ל מים – טיפה ממטהר הנוזלים.
- 30 גרם קקאו מר – השוקולד שיגרום לעוגה להיות משגעת.
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה – להתנפח כמו עורכה בחושך.
- 1 שקית תמצית וניל – לעוד נתיב של טעמים.
- מעט אבקת סוכר לקישוט – כי אנחנו אוהבים שמתקשטים.
גם אם מישהו כאן שואל את עצמו אם העוגה יכולה להיות טבעונית, חד משמעית, אפשר להחליף את הביצים בתחליפים כמו 60 גרם של ממרח תפוחים או 1/4 כוס של טחינת שקד.
שלבי ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים קערה גדולה ומערבבים בה את הסוכר והשמן.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך ערבוב תמידי.
- מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמים, ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה.
- מחלקים את התערובת לשתי קערות.
- בתוך אחת הקערות, מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב.
- במצב הזה, תוכלו לשים את התערובות אחת אחרי השנייה בתבנית בצורה לא מסודרת, כך שיתקבלו צורות של שיש.
- אופים בתנור במשך כ-40 דקות.
- ממתינים להיתקשות המושלמת ואז מפזרים אבקת סוכר בעדינות על מנת להוסיף נגיעה מיוחדת.
כשהעוגה יוצאת מהתנור, העורף מתמלא בריח שמזכיר לכם בית, בושם של שוקולד חם… אל תשכחו לתת לעוגה להתקרר לפני שאתם שולים ממנה את החתיכה הראשונה. היא עלולה להיות חמה נורא!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להוסיף עוד טעמים לעוגה המדהימה הזו, יש לי כמה רעיונות להציע. למשל, אפשר לשלב קוביות של אגוזי לוז או שקדים, שיספקו קראנץ' שיגביר את המגע החושי של העוגה. גם אפשר להוסיף שכבת רוטב שוקולד מעל – מי לא אוהב לשדרג עוגה בשוקולד?
אם כבר מדברים על שדרוגים, מדוע לא לחשוב על תוספת של פירות יער טריים או מרמלדה חמצמצה שתתנגש בראש עם הטעמים המתוקים?
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את העוגה במקרר?
כן, ניתן לשמור את העוגה במקרר אך יש לזכור שהמרקם עלול להתקשות. נוסיף תמיד שכבה של ניילון נצמד כדי שהיא לא תספוג ניחוחות לא נעימים.
כמה זמן ניתן לשמור את העוגה?
העוגה יכולה להחזיק מעמד עד 5 ימים אם היא סגורה היטב. אחרי כמה ימים, היא עלולה להיראות רכה יותר אך עדיין טעימה.
על מה לשים לב בזמן האפייה?
חשוב לבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה. אם הקיסם יוצא יבש, זה הזמן להוציא אותה!
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט! ניתן להקפיא את העוגה. עטפו אותה היטב בניילון ואחר כך בשקית הקפאה.
האם אפשר להמיר את השמן בחמאה?
בוודאי! שמן יכול להמיר בחמאה, רק יש לחמם אותה מראש.
מה לעשות אם אני רוצה עוגה פחות מתוקה?
בקלאי, אפשר להפחית את כמות הסוכר ב-50 גרם ללא בעיה.
האם יש לה עוגה גרסה ללא גלוטן?
כמובן! פשוט השתמשו בקמח תפו”ח או קמח תמי.
מה ההמלצה בהגשת העוגה?
העוגה הכי טעימה אחרי קירור, עם תוספת של קצפת או סורבה פירות.
כיצד לבחור קקאו איכותי?
חפשו קקאו שלא נשאר בו תוספות חומרים. תוודאו שהוא לא מכיל סוכר.
איך לעצב את העוגה עם קישוטים?
אפשר לפזר פירות יער טריים או אגוזים, לא לשכוח אבקת סוכר – זה יקפיץ את העוגה לרמה חדשה!
אז אם אתם מוכנים להיכנס למטבח ולהכין את העוגה המדהימה הזאת, אתם מוזמנים לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה. ספרו על החוויות, על הטעמים ועל האהבה שהשקעתם. אולי תכינו אותה יחד ותזכו בכמה רגעים בלתי נשכחים סביב השולחן! תנו לעוגה הזאת מקום של כבוד במטבח שלכם, כי זה מתכון לא רק לעוגה – זה מתכון לזכרונות.