עוגת שזיפים בחושה מדהימה – מתכון הבית המושלם
אם יש משהו שיכול לגרום לנו לחייך בכל בוקר, זה הריח המדהים של עוגת שזיפים שמתייבשת בתנור. זה לא סתם מתכון לעוגה, זו עוגה שהופכת כל רגע פשוט לרגע משוגע ומעלף! כולנו מכירים את הרגע הזה שבו אנחנו לוקחים ביס מהעוגה והיא פשוט נמסה לנו בפה, והטעם – אהה, הטעם! מדהים! אז נשמע שאתם בעניין? בואו נכין עוגת שזיפים חביבה שתשדרג לכם את השבוע.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת נגיע לחלק הכיף. אספנו עבורכם את המרכיבים המוכרים והאהובים שכל אחד מאיתנו היה רוצה שיהיו בארונית. החומרים האלה יחד יצרו את העוגה המושלמת!
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס שמן (שמן קנולה או שמן זית)
- 3 ביצים
- 1/2 כוס יוגורט
- 2-3 שזיפים קצוצים (אפשר גם להשתמש בשזיפים מיובשים)
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון (אם אתם אוהבים)
- 1/2 כפית מלח
- שמן או ריסוס לתבנית
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה קצת אחרת, אתם יכולים לשלב פה מגוון של שדרוגים. לעוגה הזו יש פוטנציאל להיות דל פחמימות, טבעונית או אפילו ללא גלוטן. פשוט תחליפו את הקמח במקבילה של קמח שקדים או קמח קוקוס, והשתמשו בתחליף טבעוני עבור הביצים, כמו מחית תפוח או טחינה!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן לגזום את הרפלקס שלנו לאפייה ולפצח את הטריקים הקטנים שיעזרו לנו להגיע לעוגה המושלמת!
- חימום התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמן את התבנית בריסוס או בשמן זית והניחו בצד.
- בקערה גדולה, ערבבו את הסוכרים, השמן והיוגורט עד שהתערובת כהה ואחידה.
- הוסיפו את הביצים אחת אחרי השנייה והקציפו היטב אחרי כל הוספה.
- בקערה נפרדת, ערבבו את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, הקינמון והמלח.
- הוסיפו את התערובת היבשה לתערובת הנוזלית וערבבו בעדינות עד שהתערובת אחידה.
- קפצו פנימה את השזיפים הקצוצים וודאו שהם מפולגים באופן אחיד בתערובת.
- מזגו את התערובת לתבנית והכניסו לתנור.
- אפו במשך כ-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- הניחו לעוגה להתקרר לפני חיתוך. ללקק את האצבעות זה חובה!
תוספות ושדרוגים
והנה, אם אנחנו רוצים להרשים את האורחים שלנו, ניתן להוסיף לשמנת מתוקה או גלידה מעל העוגה בסוף האפייה, או לפזר מעל אבקת סוכר להגשה מושלמת. אפשר גם לשדרג עם אגוזי לוז קצוצים או שוקולד מריר לתוספת שהופכת את הכל למושלם!
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי שזיפים?
אין בעיה! אפשר להשתמש בפירות אחרים כמו אפרסקים או חצילים, או לגרום לסוף תהליך האפייה עם שוקולד מריר.
האם אפשר לאפות עוגה זו בתבנית עגולה?
בהחלט! הקפידו לשמן את התבנית טוב, ותהיה לכם עוגה באותו קסם אך בצורת עגולה.
מה עושים אם העוגה יוצאת פחות רכה?
יכול להיות שהשארתם אותה בתנור יותר מידי. פעם הבאה, עקבו אחר זמני האפייה.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
בוודאי! עוגת שזיפים מתאימה להקפאה. עטפו היטב בנייר כסף או שקית שתיים, והכניסו למקפיא.
מה עוד ניתן להוסיף לתערובת כדי לשדרג אותה?
אפשר להוסיף לוז קצוץ, אגוזי פקאן, או אפילו קוביות של שוקולד מריר לזיקוק נוסף.
האם באמת אני יכול לשים קמח ללא גלוטן?
לגמרי! ישנם קמחים חלופיים נהדרים שמתאימים לטבעונים ולרגישים לגלוטן.
האם אני יכול לשמור את העוגה למחרת?
כן, היא תישאר טעימה! כדאי לשים אותה בכלי סגור היטב כדי לשמור על הלחות.
איך ניתן להכין גרסה טבעונית?
החליפו את הביצים במחית תפוח, שמן קוקוס בכל מקום אפשרי, ותראו כמה זה קל וטעים.
אילו פירות נוספים מתאימים במתכון?
מלבד שזיפים, תוכלו לנסות גם חומכיות, דובדבנים או פירות יער.
כמה זמן ניתן לאחסן אצלכם את העוגה?
בתוך כלי סגור – עד שבוע במקרר, אם כי אני מציע לאכול את העוגה לפני כן.
לאחר שנעבור על כל הפרטים, כל מה שנשאר זה לשבץ את המתכון עם אלמנטים משפחתיים, לשתף עם חברים ולקבל תגובות מדהימות. אנחנו בטוחים שכולם יסמכו עליכם על הבחירה הזו, ואתם תשיגו מפלצות מתוקות על השולחן! תיהנו!