עוגת שוקולד עם שוקולית וקקאו פרווה
בכל פעם שאני מתקרב למטבח, המחשבות רצות במוחי כמו מסלול רכבת הרים. העוגה הזו, עוגת השוקולד עם שוקולית וקקאו, היא ללא ספק אחד מהדברים שממלאים את ליבי בשמחה. זהו מתכון שמזכיר לי את רגעי הילדות שלי, כאשר הייתי טועם מהעוגות של סבתא, עם כל העושר, הטעמים, והריח הנפלא שהיה ממלא את הבית. לאחת כזו, פשוט אי אפשר להישאר אדישים!
אז עם כל הכבוד לאוכל בריא (שגם הולך מצוין לפעמים), כשזה מגיע לשוקולד, אנחנו חייבים להרשות לעצמנו קצת להתפנק. זה מדהים, ממכר ובנשימה אחת אנחנו מדברים על שלמות מוחלטת! בואו נצלול יחד למתכון המושלם הזה, שלעתים נדמה שהוא פשוט נמס בפה.
זמן הכנת המתכון: 60 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 8-10 מנות
המרכיבים הדרושים
העונג שבעוגת שוקולד טמון לא רק בטעמים אלא גם בשילוב המדויק של המרכיבים. והפעם נדבר על עוגת שוקולד פרווה, כך שגם צמחונים או טבעונים לא יהיו בחוץ. קדימה, בואו נתחיל עם כל מה שאנחנו צריכים!
- 1 וחצי כוסות קמח (אפשר גם קמח תפו"ח לגרסה ללא גלוטן)
- 1 כוס שוקולית
- 1/2 כוס קקאו איכותי
- 1 כוס סוכר (אפשר סוכר חום שיהיה גם בריא יותר)
- 1/2 כוס שמן (או רסק תפוחים לגרסה דלת שומן)
- 1 כוס מים חמים
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון (כן, זה נותן טאץ' אגדי!)
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל (לשדרוג שוקולדי מדהים!)
אפשרויות נוספות כוללות הוספת אגוזי מלך קצוצים, שוקולד מריר קצוץ או תפוחים קלופים שאוהבים, כדי לתת טוויסט נוסף. למי שרוצה לגרסה טבעונית לחלוטין, ניתן להמיר את המים והשמן ברסק תפוחים, והתוצאה לא תשתנה!
שלבי ההכנה
השלב הבא הוא לבחון גם איך אנחנו מכינים את העוגה המושלמת הזו, שלוקחת אותנו ישר לעולם מתוק ומופלא.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ולוחצים על כפתור הפעל (נשמע פשוט, נכון?).
- במ bowl גדול, מערבבים את כל המרכיבים היבשים: קמח, שוקולית, קקאו, סוכר, סודה לשתייה, קינמון ומלח. תנו לכך להתמזג כמו חברים טובים.
- ב bowl נוסף, מערבבים את כל המרכיבים הנוזליים: שמן, מים והתמצית. מערבבים היטב בעזרת מטרפה.
- מוסיפים את המרכיבים הנוזליים ליבשים ומערבבים עד שהתמזגו יחד, ללא גושים.
- שימו את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה (או משומנת) בגובה 24 ס"מ.
- אופים בתנור במשך 35-40 דקות או עד שמקיעים קיסם יוצא יבש.
- בסוף האפייה, מאפשרים לעוגה להתקרר למשך 10 דקות בתבנית, ולאחר מכן מעבירים אותה לרשת קירור.
- לאחר שהעוגה מתקררת, אפשר לקשט עם קקאו או שוקולד מומס מעל!
כל שלב הוא חוויה! אני בטוח שכשתתכוננו להכין את העוגה, תרגישו את הציפייה המתקדמת כפי שאני חוויתי כאשר הכנתי אותה בפעם הראשונה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אז מה אפשר להוסיף? בנוגע לטעמים, אני ממליץ להשתמש בתוספות המיוחדות שנמצאות במטבח שלכם. תוכלו לנסות אגוזים קצוצים, תותים קצוצים ואפילו טיפה של ריבת חלב לקישוט המושלם להשלמת חווית השוקולד. כל תוספת תעשה את העבודה, ותוכלו לשמח את האורחים שלכם.
שאלות ותשובות
כמה זמן העוגה היא טרייה ברוב המקרים?
מהנסיון שלי, העוגה מחזיקה בערך 4-5 ימים בקירור. אם אתם רוצים לשמור אותה יותר זמן, ניתן להקפיא אותה שלא לאחר החיתוך.
האם אפשר להמיר את השוקולית?
בוודאי! אפשר להשתמש בשוקולד מריר איכותי במקום שוקולית. פשוט שימו לב לשנות את הכמויות בהתאם.
איך יודעים שהעוגה מוכנה?
למנסתי, הדרך הטובה ביותר לבדוק אם העוגה מוכנה היא להניח קיסם במרכז העוגה. אם הוא יוצא יבש, ניתן להוציא אותה מהתנור.
האם ניתן להכין את העוגה ללא סוכר?
כן! ישנם תחליפים כמו סירופ מייפל או תחליף סוכר אחר, והם בהחלט עושים את העבודה.
מה ניתן להוסיף כדי להפוך את העוגה לבריאה יותר?
ההמרה לקמח מלא, או הוספת חלבונים במקום ביצים יכולה להוסיף בריאות במנה המושלמת הזו.
האם יש צורך בקישוט?
לא באמת. העוגה כל כך טעימה בפני עצמה, אך קישוט בשוקולד מומס, קקאו או פירות יכול רק לשדרג את המראה.
למה כדאי לבחור בשוקולית?
שוקולית מוסיפה טעם עשיר לשוקולד לכל המתכונים. היא עובדת מצוין והטעמים שלה ייחודיים.
כמה סוכר להוסיף אם אני רוצה גרסה פחות מתוקה?
יכולים להתחיל לחצי מכוס סוכר ולראות איך זה מתקבל, כאשר ניתן תמיד להוסיף עוד אם רוצים.
האם ניתן לבשל את העוגה בתנור קונבקשן?
אכן, אפשר לבשל בתנור קונבקשן על חום נמוך יותר, אך מומלץ למקם את הטמפרטורה ב-160 מעלות צלזיוס.
איזה משקה מתאים עם העוגה?
אני ממליץ על כוס חלב (אם לא אכפת לכם מהמוצרי חלב), או קפה חם כדי להטעין את האווירה המתוקה באמת.
בסופו של דבר, עוגת השוקולד עם שוקולית וקקאו היא לא סתם עוגה – היא חוויה! שתפו את המתכון המדהים הזה עם החברים, ברשתות החברתיות, ודעו כי כל מי שטועם ממנה, לא ישכח היכן חווה את השוקולד המושלם! מהנסיון שלי, פשוט לא ניתן להפסיק ללקק את האצבעות לאחר כל ביס!