עוגת שוקולד בלי ביצים ב10 דקות
דמיינו את הרגע הזה, כשנעבר את הסכין בתנועה חדה בתוך עוגת שוקולד רכה, שמנמנה ובעלת ריח מדהים שזה עתה יצא מהתנור. השוקולד נמס בפה, כל ביס מרגיש כמו רוויה של פינוקים שמחזיקים אותנו בעולם של מתיקות וכיף. עכשיו תוסיפו לכך את העובדה שהעוגה הזאת לא דורשת ביצים. נשמע מדהים, נכון? בעשייה של עוגת שוקולד הזו, אתם תגלו כי האהבה למתוק לא מצריכה ביצים, אלא היא מלאה ביצירתיות, וזה מה שעושה אותה למושלמת. גם מי שעוקב אחרי דיאטות שונות יכול למצוא פה פינה של אושר בלתי נגמר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה כולל: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו הגיע הזמן לרשום את כל המרכיבים שעליהם תצטרכו לסמן וי כדי לקסם את העוגה הזו:
- 1 כוס (250 מ"ל) חלב צמחי (אורז, סויה או שקדים – כל אפשרות עובדת)
- 100 גרם שוקולד מריר (שוקולד שנמס בפה, קחו את זה בחשבון)
- 1/2 כוס סוכר (אם אתם רוצים לשדרג את המתיקות, אפשר להוסיף עוד מעט)
- 1/3 כוס קקאו איכותי (אם יש לכם גם קקאו ממקום בו קיבלתם טעמים חדשים, זה נשמע מושלם)
- 1/2 כוס שמן (שמן קוקוס או שמן רגיל)
- 1 כוס קמח חיטה (או קמח ללא גלוטן למי שמעדיף)
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות תמצית vaniglia (לאלוהות טועמת)
כאן המקום לציין כי ניתן ליצור גרסה טבעונית לחלוטין, פשוט להחליף את החלב בכזה ממהצומח. זה יהיה ממש בריא וגם דל פחמימיות!
שלבי ההכנה
אז הנה הם השחקנים הראשיים הבאים במופע – שלב אחרי שלב כדי להפוך את ההכנה לקלה, מהירה ובסופו של דבר משגעת:
- חיממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מזגו את השוקולד המריר עם השמן לקערה עמידה בחום, והניחו בתנור או במיקרו עד להמסה.
- לאחר שהשוקולד נמס, הוסיפו את הסוכר והחלב וערבבו היטב.
- נלמד את מינון הקקאו והקמח – הוסיפו את הקקאו, הקמח, סודה לשתייה ומלח לתוך הקערה תוך ערבוב מתמיד.
- ו… כיף! עכשיו נכנס תמצית ה-vaniglia שתשדרג את הטעמים.
- שפכו את התערובת אל תבנית בגובה של 20 ס"מ, ואל תשכחו לשמן אותה מראש.
- אפו במשך 30-35 דקות. כאשר הקצה של העוגה מזדקף אבל הקצה הפנימי נשאר רך ונימוח.
- שיהיה לכם בירר אם לקשט עם אבקת סוכר או עם תוספות שוקולד נוספות.
בתום התהליך, תנו לעוגה להתקרר לכמה דקות נוספות כדי לקבל את המראה המושלם ובינתיים תקפצו על הכנסת קפה או תה לנוחות.
הצעות לשדרוגים ותוספות
עד כמה שהעוגה הזו משגעת בפני עצמה, אפשר בהחלט לעצב אותה לפי הטעמים האהובים עליכם. איך? ככה:
- הוספת אגוזים קצוצים או שברי קוקוס לתוך הבצק ייתן לה פריכות נוספת.
- ניתן לשדרג את השוקולד לאכול שוקולד חלב או שוקולד עם אגוזי לוז.
- מומלץ לשרת עם כדורי גלידה וקרם קוקוס להרפתקה רחבה יותר בחיך. ממש מגניב!
- אם אתם אוהבים חמצמצות, הוסיפו חתיכות של פירות יער על גבי העוגה.
- פזרו קקאו נוסף, חמאת בוטנים או ריבה כדי ליצור מרקם אקזוטי.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגה ללא סוכר?
בהחלט! ניתן להשתמש בסוכר טחון או בממתיקים טבעיים כמו סטרוויה, אשר לא ישפיעו על הטעם הנימוח.
האם עוגה זו מתאימה לילדים?
בהחלט! זהו מתכון קל עם מרכיבים שאינם מכילים ביצים, ומאפשר גם לשתף את הילדים בתהליך ההכנה – פעיל ומעניין!
כמה זמן שומרת העוגה במקרר?
המומלץ הוא хранить את העוגה במקרר עד שבוע, אך רוב הסיכויים שהיא תיאכל עוד קודם לכן.
האם אני יכול להקפיא את העוגה?
בוודאי! עוגת שוקולד זו נשמרת היטב בהקפאה. עטפו היטב בניילון נצמד ובתנאי שהטעם לא יתפוס ניחוחות מארוחות אחרות.
אני סובל מאלרגיה לגלוטן, האם יש אפשרות למתכון ללא גלוטן?
כמובן! ניתן להשתמש בקמח שקדים, טפיוקה או קמח אורז. שימו לב להתאים את כמות הנוזלים בהתאם.
האם אפשר להכין את העוגה בתבנית קטנה יותר?
בהחלט! פשוט שנו את זמני האפייה בהתאם, צפו בעוגה שלכם ובדקו עם קיסם!
האם השוקולד חייב להיות מריר?
אולי לא! אתם יכולים לבחור בשוקולד חלב או שוקולד עם שדות טעמים אחרים – אז תרגישו חופשיים לשחק עם זה!
האם אפשר לשים רטבים מעל העוגה?
אוי, זה נשמע אגדי! רטבים כמו שוקולד נוזלי, קצפת או אפילו ריבת פירות יכולות לתת לעוגה שלכם את הבוסט הנוסף.
האם יש דרך להכין את המתכון עם דיאטת ketogenic?
בהחלט! הוסיפו קמח קוקוס במקום קמח חיטה ואפשר להשתמש בשמנת מתוקה במקום חלב.
איך להגיש את העוגה הכי טעים שיש?
המלצתי האישית היא לחתוך את העוגה לריבועים מגרה, להניחם על צלחת, לפזר אבקת סוכר ולשלם עם כוכב של תותים טריים מסביב!
אז לכולם, אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות וטפח למי שאתם אוהבים. בעבודה קלה, טעימה וגם בלי ביצים, הגיע הזמן לשדרג את חוויות האוכל שלכם!