עוגת קינמון בחושה עם יוגורט – מתכון אגדי!
יש משהו קסום בעוגות בחושות, במיוחד כשלוקחים מתכון פשוט ומוסיפים לו קצת יוגורט שבורח לשני הצדדים ומפלפל אותו עם קינמון. הריחות המתוקים שנפלטים מהתנור, והעוגה המעלפת שצומחת ומתרקמת לשוקולד נימוח משהו שכולנו צריכים לבית! דמיינו את עצמכם נגסים בחתיכת העוגה ועיניכם מתמלאות באושר, והקינמון מפיץ את הארומה משגעת. כל ביס הוא התפעלות חדשה שמתמזגת באווירה המרגיעה של הבית. התענגו על כל ביס, זה לגמרי ממכר!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מנשנש: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצא לדרך, ואין כמו לספר כמה דברים מעניינים על המרכיבים שלנו. היוגורט נותן לעוגה טעם ייחודי ושומר עליה לחה ולא יבשה. אבל הקינמון, זהו כוכבנו! הוא לא רק מעניק טעם מדהים, אלא גם נחשב לתבלין בריאותי. בואו נציץ לרשימת הרכיבים ונכין את עצמנו לתהליך הכנת פלא הטעמים הזה.
- 2 כוסות קמח חיטה (או קמח ללא גלוטן אם תרצו)
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון (ועוד קצת לפיזור)
- 1/2 כוס סוכר חום
- 2 ביצים
- 1 כוס יוגורט טבעי (או יוגורט צמחי לאגרסיבי)
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/2 כפית מלח
- אופן לפיזור: פצפוצי אגוזים או שוקולד מריר
מרכיבים חלופיים
אם אתם בדרכם להיות טבעוניים או רגישים לגלוטן, יש לנו כמה שינויים שאנחנו יכולים להציע. במקום ביצים אפשר להשתמש ב-1/4 כוס של פירה בננות או אגסים. יוגורט אלטרנטיבי כמו יוגורט מסויה או קוקוס יכול להעניק טעם משגע ולשמור על רכות.
שלבי ההכנה
כעת כשהמערכת מוכנה, הגיע הזמן לצלול לתוך שלבי ההכנה המעניינים. כל שלב כאן הוא תחנה נפלאה בדרך לאושר הקולינרי שלנו.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים את הקמח, הסודה, הקינמון, הכסף והמלח בקערה ומערבבים.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים והסוכר עד לתערובת קלה ותפוסה.
- מוסיפים את היוגורט והשמן לתערובת ומערבבים היטב.
- לאט לאט מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה.
- בעזרת מרית מערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים עוד קינמון על פני התערובת, ואפילו אגוזים קצוצים לשדרוג.
- שמים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור לאפייה של 40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
- ממתינים עד שהעוגה מתקררת לפני שחותכים.
תוספות ושדרוגים
עוגת הקינמון הזאת היא ממש כמו בלץ. אפשר לשדרג במגוון דרכים, להוסיף מליות, לפזר שוקולד צ׳יפס על גבי הבצק או ״לצפות״ עם ציפוי גבינת מסקרפונה למראה יוקרתי. אז קדימה, פרגנו לעצמכם ולאחרים עם שדרוגים אשר הופכים את המתכון לדינמי ומעניין! אפשר בהחלט לשדרג גם עם פירות יער טריים על צהריים באביב, או שוקולד חלב נמס שמוסיף טוויסט מדהים.
שאלות ותשובות
איך אני שומר על העוגה רכה לאורך זמן?
לשמור את העוגה בשקית ניילון אטובה או בקופסה סגורה כדי להחזיק את הלחות.
האם אפשר להכין את העוגה ללא סוכר?
בוודאות! אפשר להמיר את הסוכר בממתיקים טבעיים כמו דחף "סטיביה" או ממתיקים אחרים ללא קלוריות.
מה עושים אם אין לי קינמון?
אפשר לשמור על טעם מתוק וריחני עם תבלינים אחרים כמו מוסקט או ג'ינג'ר, אבל הקינמון הוא לא פחות מהכוכב כאן – אלא אם כן אתה רוצה באמת שינוים מרכזיים!
כיצד ניתן להגיש את העוגה?
לצד כוס תה חם או שוקו, או אפילו עם כף קצפת עלייה לחוויה של "ללקק את האצבעות".
האם אפשר להכין את העוגה ביום קודם?
בהחלט! ניתן ליצור אותה יום קודם ולשמור במקרר, וזה רק משדרג עוד יותר את הטעמים.
האם חייבים להשתמש ביוגורט?
אם אין יוגורט, אפשר לשדרגו עם קרם שמנת או אפילו עם חלב קוקוס למסה דלילה ומעלפת.
האם יש חשיבות לסוד ההקצפה של הביצים?
בהחלט! זה עוזר ליצור עוגה אוורירית ושומר על את התפוסה המתוקה.
מה אפשר לצפות על העוגה?
אפשר לשים תערובת של סוכר וקינמון או ציפוי שוקולד חם כדי להעניק עוד מתיקות.
מתי מומלץ לאכול את העוגה?
לא משנה אם בבוקר, בצהריים או בערב – כל עוגה שמוסיפה טעם טוב ליום היא תמיד טובה!
האם אפשר להקפיא את העוגה?
לגמרי! אם אתם לא מצליחים לאכול הכל, ניתן להקפיא portions ולחמם שוב כשמזדקק לכם.]
עכשיו, כשיש לכם את המתכון הזה ביד, תעשו לעצמכם טובה – תשתפו ברשתות החברתיות ותגרמו לאחרים להתאהב בעוגה המדהימה הזאת. תנו גם לחברים שלכם לגלות את הסוד הזה, כי מגיע להם. בתיאבון!