עוגת סולת קוקוס תפוזים ארומה
לא כולם יודעים, אבל עוגת סולת היא אחד הקלאסיקות של המטבח הישראלי, ואין כמו להכין אותה עם נגיעות של קוקוס ותפוזים. מדהים! כשאתם פותחים את התנור וריח התפוזים מתחיל להתפשט בכל הבית, אתם מגלים מה זה רגע מושלם. העוגה הזו, שעשויה מסולת וקוקוס, משגעת את החיך ויוצרת חוויית טעמים שאין שני לה. סופסוף, אתם לא צריכים לדאוג לעוד קינוח לארוחת שישי, כי אתם עומדים (או יושבים) על מתכון אגדי שיוציא את החשק למתוק מכולם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשאתם כבר ׳נשואים׳ לרעיון של להכין את העוגה הזו, בואו נצלול לתוך המרכיבים. מדובר ברכיבים פשוטים ומוכרים, אך השפעתם על התוצאה הסופית היא פשוט מדהימה. עוגת סולת הזו היא אחד מהמאכלים שמצליחים להחזיר אותנו אל הילדות, עם טעמים שמערבים נוסטלגיה וחדשנות.
- 1 כוס סולת
- 1/2 כוס קוקוס גרוס
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן צמחי
- 1 כוס מיץ תפוזים טבעי
- 1 תפוז מגורר (קליפת תפוז)
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כוס אגוזי לוז מרוסקים (אופציונלי)
הערה: אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, ניתן להשתמש בשמנת קוקוס ולא לשים ביצים. עוגה נהדרת יכולה להיווצר גם ללא מוצרי חלב ביצים!
שלבי ההכנה
הגיע הזמן לצאת לדרך ולהכין את העוגה המדהימה הזו! כל שלב בתהליך הכנה זקוק – גם למיקוד וגם לאהבה רבה. תזכרו, כי בסוף הסבלנות משתלמת.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערה גדולה את הסולת, קוקוס, סוכר ואבקת סודה לשתייה.
- מערבבים בקערה נפרדת את השמן, מיץ התפוזים, קליפת התפוז, תמצית הווניל והביצים.
- מוסיפים את התערובת הנוזלית לתערובת היבשה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- אם אתם אוהבים אגוזים, זה הזמן לקצוץ ולהוסיף את אגוזי הלוז ולערבב שוב.
- משמנים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ והעבירו את התערובת לתוכה.
- אופים בתנור במשך 30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה והקיסם יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור ומניחים לה להתקרר לפני ההגשה.
נקודה מעולה להציץ לאחור: אם השגתם תבנית בצורת לב, זו הפעם המושלמת להשתמש בה! לא משנה איך תציגו את העוגה הזו, היא תמיד תיראה משתגעת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, כשיש לנו את הבסיס הכל כך נהדר של העוגה, בואו נדבר על שדרוגים. לא רמת קושי שונה, אלא פשוט טעמים נוספים שיכולים להפוך את העוגה הזו ל-מעלף! אפשר לשדרג עם:
- קישוט עם קצפת וכמה פרוסות תפוז מעל.
- שדרוג עם שוקולד מריר מומס מעל.
- הוספת תמצית פיסטוק לתערובת.
- פרקים של פירות יער קפואים בתוך העוגה.
באמת, קיימת אופציה שעם כל תוספת, העוגה רק נעשית יותר מושלמת!
שאלות ותשובות
איך השמנת הקוקוס משפיעה על טעם העוגה?
שימוש בשמנת קוקוס מוסיף קרמיות ורך לעוגה. טעם הקוקוס מתמזג עם התפוזים ליחידה מדהימה שבהחלט ראויה לנסות.
האם אני יכול להשתמש בקוקוס טחון?
בהחלט! קוקוס טחון הוא נהדר כתחליף לקוקוס המבושל. הוא ייתן טעם דומה אך עם טקסטורה שונה מעט.
מה לעשות אם אין לי מיץ תפוזים?
אפשר להשתמש במיץ לימון או פתרון נוסף הוא מיץ ענבים. זה יכול לשדרג את הטעמים בצורה משגעת.
האם יש אופציה ללא גלוטן?
בהחלט! הסולת במתכון הזה יכולה להיות מוחלפת בקמח שקדים, שהוא מקור בריא וחלופי נהדר.
מה הסוד לעוגה אוורירית?
הסוד הוא לערבב את התערובות בעדינות ולא לערבב יתר על המידה. תנו לתערובת לנוח קצת לפני השלב האפייה.
כיצד להגיש את העוגה בצורה המושלמת?
מומלץ לחתוך את העוגה למשולשים ולהניח על צלחת שטוחה. אפשר לזרות אבקת סוכר מלמעלה לקבלת מראה משגע.
האם העוגה מתאימה למפגש עם אורחים?
בוודאי! זו עוגה מדהימה שתשאיר את האורחים שלכם מרוצים ועם טעם של עוד.
האם העוגה נשמרת במשך כמה ימים?
כן! שמרו על העוגה בכלי אטום במקרר, היא תישאר טרייה ונעימה במשך 3-4 ימים.
מה דעתכם להוסיף קקאו לתערובת?
נשמע רעיון מצוין! קקאו יכול להוסיף טעם שוקולדי לחיות עוגת הסולת.
האם אני יכול להכין את העוגה מראש?
בהחלט! תוכלו להכין את העוגה יום לפני, ותוכלו לשדרגו גם באופן מפתיע כשאתם רוצים.
וכך סיפרנו את הסיפור על עוגת הסולת הקוקוס תפוזים האגדי! עכשיו, חברים, אם אתם כבר מתלהבים מהמחשבה על הבצק ואיך זה ירגיש בפי שלכם, אל תשמרו את המתכון צמוד לכם! שתפו אותו עם החברים שלכם ותנו לעולם לטעום מההיצירה המושלמת הזו!