עוגת נס קפה עם אגוזים וקוקוס
דמיינו לרגע את הרגע שבו אתם מפנקים את עצמכם בעוגה ריחנית, פריכה מבחוץ ונימוחה מבפנים, ששולטים בה טעמים של קפה משגע, אגוזים קראנצ'יים וקוקוס מתוק. עוגת נס קפה עם אגוזים וקוקוס לא רק תספק לכם את הסיפוק הקולינרי שאתם מחפשים, אלא גם תעורר את הזיכרונות של הדרך שבה סבתא שלכם היתה מכינה עוגות לשבת. כן, זו העוגה שתחזיר אתכם בזמן ותגנוב את הלב של כולם! והשלטון בידיים שלכם – אין על זה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, לכמה מנות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה ו-15 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 10-12 מנות
המרכיבים הדרושים
לפעמים כל מה שצריך זה כמה מרכיבים פשוטים, והרבה אהבה. בעוגת נס קפה הזאת, אנחנו נשתמש ברכיבים שכולם מכירים, ועם השדרוגים האישיים שלנו שיגרמו לכך שהיא תהיה לא פחות מ"מדהימה".
- 1 כוס קפה נמס (נס קפה)
- 1 ורבע כוסות סוכר חום
- 3 ביצים
- 1 כוס שמן רגיל או קוקוס
- 2 כוסות קמח תופס
- 1 כוס אגוזים קצוצים (מלך, לוז או פרי אחר – כאן ההמלצות שלכם נהדרות!)
- ½ כוס קוקוס קלוי
- 1 כפית קינמון (אם אתם אוהבים את הטוויסט הזה)
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית טעם וניל (או לפי ההעדפה האישית)
כמובן, יש גם דרך לשדרג את המתכון הזה. אפשר להשתמש בחלופות כמו קפה נטול קפאין או להמיר את הסוכר בסוכר קוקוס לחוויה בריאה יותר! תתארו לכם את הניחוח שיתפשט ברחבי הבית – פשוט אגדי!
שלבי ההכנה
לאחר שהמרכיבים מוכנים וההתרגשות בשיאה, הגיע הזמן להתחיל את ההכנה. בואו נצא לדרך!
- חום התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, נערבב עם מטרפה את הקפה נמס עם הסוכר עד שהתערובת מתמוססת.
- נוסיף את הביצים והנוזלים – שמן, מים וטעם הווניל – ונטפח הכל יחד.
- נוסיף את הקמח והסודה לשתייה ונערבב עד שהתערובת מתאחדת בצורה אחידה.
- במהלך הערבוב, נוסיף את האגוזים והקוקוס ונמשיך לערבב.
- אם אתם רוצים, כאן אפשר גם לשלב קמצוץ של קינמון להפקת טעם נוסף.
- נשמן תבנית שטוחה (18*30 ס"מ) ונשפוך לתוכה את התערובת.
- נכניס לתנור ואופים למשך 30-40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
- נחכה בסבלנות עד שהעוגה מתקררת, ואז נוכל לפזר מעל אבקת סוכר לקישוט.
- נחתוך את העוגה למנות לפי הצורך, והתמקד באנשים שיהנו מהכל.
זו עוגה שמפיצה אהבה בכל Bite, ומביאה עמה גם עונג מתוק וגם חוויות נוסטלגיות. אל תעזבו את המטבח עד שמקבלים את התוצאה המפוצצת שאתם מחפשים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
לכל מי שאוהב לגוון, יש המון רעיונות לשדרוגים! עוררו את היצירתיות שלכם עם אחד או יותר מהרעיונות הבאים:
- לבנות שכבות – הכינו שתי עוגות שיסודרו אחת על השנייה, עם רוטב שוקולד מעל.
- להוסיף קרם מסקרפונה למעלה – העוגה המושלמת התפוצצה על ידי טעמים נוספים!
- לקשט בבוטנים קראנצ'יים קלויים בתוספת סירופ מייפל – שמישהו יזכיר לי למה אני עדיין מפנטז על זה.
- נסו לשלב בפנים חתיכות של שוקולד מריר, מי שמבקש יותר טעמים ואווירה.
שאלות ותשובות
מה אם אני לא אוהב קפה?
אין בעיה! אפשר להמיר את הקפה במים רגילים, או ברוטב קקאו עשיר. יש פה הזדמנות לפתח טעמים אחרים ואיך לא – להיות מהנמלטים האמיתיים!
האם ניתן להכין את העוגה בלי סוכר?
בהחלט! אפשר להשתמש בסוכר קוקוס או סוכר חום טבעי. ישנם גם תחליפים כמו דל פחמימות או תחליף סוכר.
האם העוגה מתאימה לטבעוניים?
בהחלט! אתם יכולים להמיר את הביצים ב-½ כוס רסק תפוחים או ב-2 כפות שמן ו-2 כפות מים.
אפשר להקפיא את העוגה?
בהחלט! סביר להניח שתשאר עוגה שיכולה להחזיק מעמד חודש במקפיא – אם תצליחו לשמור עליה כל כך הרבה זמן.
כמה זמן לוקח להכין את העוגה?
בדרך כלל, תצטרכו שעה וחצי מהתחלה ועד סיום הנס – זה גם כולל את זמן ההקפצה המיוחד!
מהם האגוזים הכי מומלצים לשים בעוגה?
האגוזים הקראנצ'יים ביותר הם אגוזי לוז, אגוזי מלך ואפילו כמויות קטנות של פקאנים.
האם אני יכול להוסיף שוקולד למתכון?
לגמרי! שוקולד מריר או חלב יכולים להעיר את הטעמים ולהוסיף חוויות שונות!
עד כמה העוגה תהיה מתוקה?
העוגה תהיה מושלמת במתיקות שלה, אבל תוכלו תמיד להמעיט בכמות הסוכר ולהתאים אותה לפי הטעם האישי שלכם.
מה ניתן לשים מעל העוגה?
נפלא לפזר אבקת סוכר, לא להזניח את הקישוטים – אלא גם רוטב שוקולד, קצפת או אפילו יוגורט מתוק.
איך אני יכול לדעת אם העוגה מוכנה?
אם קיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש, אז ההצלחה בידי היקום – העוגה מוכנה ואפשר להצטלם!
לאחר שסיימתם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות. שתפו את האהבה, את הטעמים ואת חוויות הבילוי יחד עם עוגה חמה שהכנתם בידיים עצמאיות! כי עם המתכון הזה – הכל אפשרי.