עוגת מיץ תפוזים של קרין גורן – מתכון מושלם שאי אפשר להפסיק לאכול
אם יש משהו שכולנו חיפשנו פעם בחיים הוא מתכון לעוגה שתשתלב עם כל תה, קפה או סתם מתוק אחר. אני רוצה לספר לכם על עוגת מיץ תפוזים מדהימה של מרשית האפייה, קרין גורן. העוגה הזו פשוט מעלפת – רכה, נימוחה, ואורחיה לא יוכלו להפסיק ללקק את האצבעות אחרי כל ביס. בדיוק זה מה שעשינו בשישי האחרון, כשחיפשנו מתכון רעיוני ומושלם שיגרום לכל אחד להרגיש כאילו הוא טועם את השמש. ואתם יודעים מה? זה פשוט לא נמאס. במתכון זה, תגלו כיצד להכין עוגה שיכולה להיות מרכז שולחן הקפה שלכם וגם הפתעת יום הולדת ליקיריכם.
זמן הכנה: 20 דקות | זמן אפייה: 45 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 10-12
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 10-12
הרכיבים הדרושים
עכשיו, הבואו נצלול אל תוך השאלה הכי מעניינת: מה אנחנו צריכים כדי להכין את העוגה המושלמת הזו? הכנת עוגת מיץ תפוזים של קרין גורן מבוססת על רכיבים פשוטים מאוד אבל מאוד איכותיים. להרכבה יש חשיבות מכרעת להצלחה של כל מתכון, אבל במקרה הזה – אפילו אנחנו, חובבי האפייה הפשוטים, יכולים להגיע לתוצאות משגעות.
- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 כוס קמח
- 1/2 שקית אבקת סודה לשתייה (כ- 7 ג')
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפת תפוז מגוררת (מסוף תפוז אחד)
- קורט מלח
שלבי ההכנה
עכשיו בואו ניכנס לעובי הקורה! אני מדמיין איך אתם נכנסים למטבח עם ריחות האפייה מתמזגים באוויר, ואז נשאלת השאלה – איך מתחילים?
- חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. זה הגובה הנכון שבו העוגה תתנפח ותשאיר אותנו עם חיוך על הפנים.
- בקערה גדולה, טורפים היטב את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת מקבלת גוון בהיר ומוצקה.
- מוסיפים את מיץ התפוזים ושמן הקנולה, ממשיכים לערבב עד שהתערובת מתאחדת.
- בקערה נפרדת, נערמים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, קליפת התפוז והמלח.
- איטרס את החומרים היבשים לתוך החומרים הרטובים. מערבבים היטב לעיסה אחידה (לא לדאוג, זה ייראה מעולה).
- מעבירים לתבנית אפייה מרוחה בשמן ומקמחים אותה מראש. זה שעושה את כל ההבדל.
- אופים במשך 40-45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש כשננעץ במרכז העוגה.
- מניחים לה להתקרר לפני הוצאתה מהתבנית, ואז חותכים ומקשטים כאוות נפשכם!
טיפים ותוספות
אי אפשר לדבר על עוגה בלי להזכיר שדרוגים! בעוגה הזו יש מגוון של אפשרויות שמשדרגות אותה ואותנו לחוויה אגדי. אפשר למשל לשדרג עם:
- שוקולד צ׳יפס – תוספת משגעת שמוסיפה טוויסט מתוק.
- אגוזים קצוצים – טעם וגיוון מהמחיצה של הטעם הנימוח.
- סוכר לקישוט – מה לא ייתן רושם מדהים לעוגה, תיקחו את זה בחשבון.
- פירות מיובשים – סלסלאי עוגת מיץ תפוזים – מבעירה טעמים נוספים!
עכשיו, כשאתם מכינים את העוגה, אתם שואלים את עצמכם – מה קורה אם אני רוצה לשדרג לגרסה טבעונית? אתם יכולים להחליף את הביצים ב-1/4 כוס של תפוחי עץ מעוכים, וזה יעבוד נהדר.
שאלות ותשובות
מהי עוגת מיץ תפוזים?
היא עוגה רכה, נימוחה, التي מתבססת על מיץ תפוזים ומביאה את הרעננות של פירות הקיץ לטעמים.
האם ניתן להשתמש במיץ תפוזים קנוי?
אני ממליץ על מיץ תפוזים טרי, אבל אם אין ברירה, מיץ קנוי בסדר בהחלט.
כמה קלוריות יש בעוגה?
כמובן שזה משתנה עם התוספות, אבל עוגת מיץ תפוזים כוללת בסביבות 250 קלוריות לחתיכה.
למה חשוב לסנן את התערובת?
זה עוזר לקבל עוגה חלקה ומקלה על טיפוח מרקם טעים.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
בהחלט! היא נשמרת מצוין בהקפאה עד חודשיים.
איך אני יודע שהעוגה מוכנה?
נעיצה של קיסם במרכז העוגה תסביר. אם הוא יוצא יבש, זהו סימן טוב.
האם העוגה מאוד מתוקה?
לאחר הטעימות שלי, היא מתוקה במידה. זה כולל גם את החומציות של התפוזים.
מהי הדרך הכי טובה להגיש את העוגה?
עם קפה או תה, כמובן, זה תמיד עובד.
האם ניתן לשים חתיכות תפוזים בעוגה?
כן! זה מוסיף את הרעננות והטעם הקצר לעוגה.
האם אפשר להכין עוגה ללא גלוטן?
כמובן! תוכלו להחליף את הקמח בקמח שקדים או תפו”א, זה יוצא נפלא.
העוגה הזו לא סתם חתיכת מזון – זו מסרתי שיכולה להפוך כל רגע לחגיגה! אם נהניתם, אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ולהפיץ אותו בכל הרשתות החברתיות. אז קדימה, בואו נתחיל באפייה!