מתכון לעוגת יום הולדת ללא גלוטן – חוויות טעימות לא שגרתיות!
כל אחד מאיתנו מכיר את הימים המיוחד של יום הולדת. כשחוגגים, אנחנו אוהבים מתוק, צבעים חיים ואירועים בלתי נשכחים. כשמדובר בעוגת יום הולדת, אנחנו רוצים משהו מדהים, אגדי שיביא לנו חיוכים. לכן, הכנו מתכון לעוגת יום הולדת מיוחדת במינה, מעלפת וטעימה, שאפשר גם ליהנות ממנה בלי גלוטן. כן, שמעתם נכון! גם למי ששומר על הדיאטה המיוחדת יש עכשיו אופציה ללקק את האצבעות! מוכנים?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 25 דקות
- רמת קושי: בינוני
- לכחצי עוגה: חצי ק"ג, מתאים ל-8 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשקצת הסקרנות גברה, בואו נדבר על המרכיבים. כל רכיב פה נבחר בקפידה כדי לגרום לעוגה להיות הכי טעימה שיש והמרקם שלה להיות אוורירי ונימוח בפה:
- 200 גרם קמח שקדים
- 150 גרם סוכר כהה
- 100 מ"ל שמן קנולה
- 4 ביצים גדולות
- 1 כף תמצית וניל איכותית
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 100 מ"ל חלב קוקוס (או חלב אחר לפי בחירה)
- צבעי מאכל טבעיים או קקאו לשדרוג טעמים וצבעים
- כוס ממרח שוקולד ללא גלוטן לקישוט
- קישוטים כמו אגוזים קצוצים או פירות יער טריים
אם אתם רוצים לגוון אפילו יותר, אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח קוקוס, או לערבב גם עם קמח תפו”א. כל מה שיעזור לכם להיות יצירתיים!
שלבי ההכנה
וכעת, בואו נעבור לשאר הרוח. זה הזמן להביא את עקרונות הבישול לעבודה וליצור את השילוב המושלם של טעמים!
- במיקסר, נערבב את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת מרגישה קלילה ומאווררת.
- נוסיף את שמן קנולה ואת תמצית הווניל ונמשיך לערבב עד שהתערובת מתמזגת לחלוטין.
- בקערה נפרדת, נערבב את קמח השקדים, הסודה לשתייה והמלח.
- לאט לאט נוסיף את תערובת הקמח לתערובת הביצים, תוך ערבוב מתמיד.
- נוסיף את חלב הקוקוס ונערבב היטב עד שהתערובת חלקה.
- כעת, אם רוצים, נוסיף צבעי מאכל או קקאו כדי לשדרג את הצבע והטעם.
- נשמן תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ ונש pour את התערובת פנימה.
- נאפה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות.
- נבדוק אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם; אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה!
- נשאיר את העוגה להתקרר לפני הקישוט בממרח השוקולד ובקישוטים שתרצו להוסיף.
הצעות לקישוטים ושדרוגים
כשהעוגה מוכנה, זה הזמן להיות אמיצים ויצירתיים! אפשר להוסיף שוקולד מריר קצוץ, קצפת מקצפת מתוקה ללא גלוטן או פרות יער טעימים. תוספות כמו אגוזי לוז, קוקוס קלוי או תותים יכולים להוסיף עניין נוסף. אם אתם רוצים להרגיש שהת אוהבים מדינה רחוקה, כנסו לפיתוי של חמאת בוטנים – זה שדרוג מושלם!
שאלות ותשובות
האם אפשר להחליף את הביצים?
אפשר בהחלט! ניתן להשתמש בבננות מרוסקות או בגרסה של "חלבון חלופי" כמו מעדן סויה. כל מה שיתן טעם טוב זה מה שחשוב כאן.
מה אם אין לי קמח שקדים?
אין בעיה! אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח קוקוס, רק שימו לב שתצטרכו להתאים את הכמויות בהתאם לטבלאות החלפת קמחים.
אפשר להכין את העוגה מראש?
בוודאי! אפשר לאפות מראש ולשמור במקפיא. לפני ההגשה, רק להפשיר ולקשט כמו שתרצו.
האם החלב קוקוס משנה את הטעם?
בהחלט! חלב קוקוס מוסיף טעם עשיר ומיוחד, אך אם לא אוהבים, אפשר להשתמש בחלב אחר.
האם זה מתאים לילדים עם רגישות לגלוטן?
בהחלט! המתכון כולו מבוסס על רכיבים נטולי גלוטן, כך שהוא מתאים לרוב הילדים.
מה עושים עם העוגה אם נשארה ממנה?
אפשר לשמור במקרר או במקפיא. היא ממש טעימה גם כשהיא קפואה!
איך מבשרים לחברים על העוגה?
כשהמוזיקה מתחילה לשחק, פשוט חייגו להם, או עדיין יותר טוב – תשלחו להם תמונה על הפייסבוק או אינסטגרם ותייגו אותם בהודעה!
מתקבלת עוגה גבוהה?
כן, בעזרת קמח שקדים יכולה העוגה להיות גבוהה ואוורירית. חשוב לא לפתח את התערובת יותר מדי בפעם הראשונה!
איזה טיפים תיתנו למי שמכין לראשונה?
קודם כל, תבואו עם מצב רוח טוב! מתכון מוצלח מתחיל באווירה שמחה ומחויכת. קחו את הזמן שלכם, אל תהיו לחוצים!
האם ניתן להכין כעוגיות?
בהחלט! תוכלו להמיר את התערובת לעוגיות קטנות ואווריריות, ופשוט לגזור מהם עם כף במשך האפיה.
עכשיו כשכבר יש לכם את המתכון שנראה שיכול לשדרג כל חגיגה, למה לא לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות שלכם? תנו להם גם להכיר את עוגת היום הולדת המושלמת, שלא רק שמפתיעה את האורחים, אלא גם נשארת בריאה וטעימה!