עוגת גבינה שוקולד לבן ופירות יער
כמה פעמים קרה לכם שראיתם עוגה והתחלתם לדמיין מה הטעם שלה? איך היא נראית? ואולי אפילו איך היא מתמוססת לכם לפה? עוגת הגבינה שאנחנו הולכים להכין היום היא בדיוק קליעת המושלם לכל אחד מחלומותיכם המתוקים. שילוב של גבינה רכה, שוקולד לבן עשיר ופירות יער, ביחד ייצרו חוויה מדהימה שמעלפת את כל החושים. מדובר בעוגה שהשילוב שלה בין הטעמים והמרקמים כל כך משגע, ששום חגיגה לא תהיה שלמה בלעדיה. אתם מוכנים למנה אגדי? בואו נצלול לתוך המתכון המנצח!
זמן הכנת המתכון ורמת קושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן קירור: 4 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, נציג את החומרים שיצרו את העוגה המהממת הזו. התכוננו לרשימה של רכיבים מדהימים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!
- 450 גרם גבינת שמנת
- 200 גרם שוקולד לבן
- 150 גרם שמנת מתוקה (35%)
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 200 גרם פירות יער קפואים או טריים
- 45 גרם ביסקוויטים טחונים (או קרמלים) ליצירת בסיס
- 75 גרם חמאה מומסת לבסיס
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל החומרים, נبدأ בהכנה. זה הזמן להוציא את היצירתיות שלכם ולגלות מהנסיון שלי שהעוגה הזו עמידה מאוד לשדרוגים. אל תהססו להתנסות!
- מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
- בקערה, מערבבים את הביסקוויטים הטחונים עם החמאה המומסת עד שהתערובת מדגימה מרקם לח.
- מעבירים את התערובת לתבנית בקוטר 22 ס"מ ולוחצים ועודפים בצורה אחידה על התחתית.
- מניחים לתערובת להתייצב במקרר בזמן שמכינים את המלית.
- מניחים את השוקולד הלבן בקערה קטנה וממיסים אותו במיקרוגל או באמבט מרים בזהירות.
- בקערה נפרדת, מקציפים את גבינת השמנת עם הסוכר עד שהתערובת חלקה.
- מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל ושמנת מתוקה ומערבבים שוב עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת הגבינה ומערבבים עד שהוא מתאחד.
- מוזגים את התערובת על הביסקוויטים בתבנית ומניחים פירות יער לקישוט מעל.
- אופים במשך 45 דקות או עד שהעוגה מתייצבת בשוליים אבל מרכזה קצת רך.
- כשהעוגה מוכנה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור לפחות לשעה נוספת.
- מצננים את העוגה לטמפ' חדר ולאחר מכן מכניסים למקרר למינימום 4 שעות.
- קוטעים ומקשטים לפי הרצון ורק אז מיקמו את העוגה על השולחן!
אפשרויות שדרוג
עוגת הגבינה הזו נהדרת בכמה וריאציות! אם אתם רוצים לשדרג את הטעמים, נסו להוסיף:
- שוקולד מריר או חלב במקום שוקולד לבן לעוגה עם טעמים עמוקים יותר.
- לזגוג מעל באגסים מסוכרים או טופי כדי להוסיף מתיקות נוספת.
- להשתמש בפירות אחרים כמו תותים או דובדבנים שיצרו שילוב טעמים מרענן.
שאלות ותשובות
האם ניתן להשתמש בשוקולד חלב במקום לבן?
כמובן! זה עלול לשנות את טעם העוגה, אך אתם בהחלט יכולים לנסות ולהתאים את המתכון לפי הטעם האישי שלכם.
מה אם אין לי פירות יער? האם אפשר להחליף?
בהחלט! אפשר להשתמש בתפוחים, אגסים או כל פרי אחר שאוהבים. כדאי לקחת בחשבון את מתיקות הפרי ולהתאים את הסוכר למתכון.
האם ניתן להכין את העוגה מראש?
כן! זו אחת ההמלצות שלי. העוגה מקבלת טעמים טובים יותר כשנחה במקרר. אפשר לשמור אותה לעד 4-5 ימים.
האם אפשר להכין עוגה זו ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט החליפו את הביסקוויטים בביסקוויטים ללא גלוטן או לתגמל עם קמח שקדים במקום.
מה לעשות אם אני רוצה עוגה קטנה יותר?
אפשר לחלק את הכמויות בחצי ולהשתמש בתבנית קטנה יותר. כמו כן, שימו לב לזמן האפייה – כנראה שתצטרכו לצמצם במעט את זמן האפייה.
למה כדאי להשאיר את העוגה בתנור אחרי הכיבוי?
השארת העוגה בתנור מכינה את העוגה בעדינות ומונעת ממנה להתפשט ולהתבקע, מה שמבטיח לנו קשר אחיד בכל עוגה.
האם אני יכול להקפיא את העוגה?
כן! לאחר התקררות, עוטפים היטב עם ניילון נצמד ומקפיאים. כשאתם רוצים, סמכו לסיים להפשיר במקרר.
האם יש לי תחליף לדיאטה דלת פחמימות?
אפשר לשלב קמח שקדים וביסקוויטים דלת פחמימות כבסיס, כך יהיה אפשר להכין את העוגה בצורה בריאה יותר.
מה אם אני רוצה לשדרג את הטעמים?
השתמשו בתמציות טעם אחרות כמו תמצית תפוזים או אגסים למי שלא אוהב את טעם הווניל.
אם יש לכם שאלות נוספות, אל תהססו לשאול! אני כאן בשבילכם.
רוצים לשתף את המתכון הזה עם חברים שלכם? אל תהססו! תארו לעצמכם את המנה המהפכנית הזו על השולחן שלכם, איך הצדדים מלוכדים ומחויכים ואתם יודעים שיש לכם מתכון מושלם לשוב אליו שוב ושוב. שתפו את המתכון ברשתות החברתיות ותנו другим לחוות את כל הטעמים המדהימים האלה. תיהנו!