עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה – המתכון המושלם שלכם
יש משהו קסום בעוגת גבינה אפויה; הרכות שלה, הטעמים המדהימים הפורצים ממנה ופשטות ההכנה, כולם יחד יוצרים חוויה שמעוררת זכרונות של רגעים מתוקים מחגיגות משפחתיות או סתם ארוחות ערב עם אנשים אהובים. היום נכין את עוגת הגבינה האגדי והמשגע הזה, ובעיקר נלמד כמה טיפים ועצות שיעזרו לכם להפתיע את כל מי שיטעם אותה. מתכון זה ישאיר את כולם עם טעמים של עוד וההרגשה שהם פשוט חייבים ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 50 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 10 מנות
מרכיבים הדרושים
כדי להכין את עוגת הגבינה המדהימה הזו, נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 300 גרם גבינת שמנת (רצוי 30% שומן)
- 200 גרם מסקרפונה
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמנת מתוקה (38% שומן)
- 1 כף תמצית וניל
- 1/4 כוס קמח (או קמח ללא גלוטן לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס ביסקוויטים טחונים (מומלץ ביסקוויטים של דני)
- 1/4 כוס חמאה מומסת
בשנים האחרונות אנשים התחילו לחפש גרסאות בריאות יותר למאפים קלאסיים, כך שאפשר למשל להשתמש בגבינת שמנת דל שומן או לקמח שקדים לגרסה דלת פחמימות.
שלבי ההכנה
זהו החלק שכל כך כיף בו – תנו לדמיון שלכם להשתולל והתחילו בהכנה!
- מחממים את התנור ל-170 מעלות צלזיוס.
- מניחים בתבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ נייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
- שמים בבלנדר את הביסקוויטים הטחונים וחמאה המומסת ומערבלים עד שהבצק מתאגד.
- מעבירים את הבצק לתבנית ולוחצים למטה כדי ליצור בסיס אחיד.
- במעבד מזון, שמים את גבינת השמנת, מסקרפונה, סוכר, ביצים, שמנת מתוקה ותמצית וניל ומערבלים עד שהתערובת חלקה.
- מוסיפים את הקמח ומערבלים שוב עד שהקמח נעלם בתערובת.
- מעבירים את התערובת לתבנית מעל הבסיס ואופים במשך 50 דקות.
- כשהעוגה מוכנה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עם דלת התנור סגורה במשך 30 דקות.
- בסיום, מסננים את העוגה ומניחים לה להתקרר לטמפ' החדר. לאחר מכן, מעבירים אותה למקרר לפחות 4 שעות (או לילה שלם).
- חותכים ומקשטים לפי טעמכם – אפשר לפזר על העוגה שוקולד מומס, קינמון, פירות יער או שמנת מתוקה להקצפה.
אפשרויות שדרוג ותוספות
כמובן שהעוגה המעלפת הזו היא הבסיס, אבל אם אתם רוצים לשדרג, יש כמה רעיונות מעולים:
- אפשר להוסיף ציפוי פירות יער – רסק פירות יער על גבי העוגה בהחלט יוסיף לה טעם ומראה מרענן.
- לכאלה שאוהבים שוקולד, שוקולד מומס מעל מבטיח טעם משגע.
- אפשר להוסיף קוויאר של פסיפלורה למי שאוהב טעמים קצת יותר טרופיים.
- ובעיקר, אל תשכחו את הקטנה שמביאה ניחוחות ואווירה ביתית – זילוף קצפת על העוגה ייקח אותה לרמה אחרת.
- עבור מהדורה טבעונית, יש שימוש בגבינת קוקוס או אגוזי הקשיו במקום גבינת שמנת.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בגבינה צהובה במקום גבינת שמנת?
לא מומלץ. גבינת שמנת היא חלק מהבסיס ליצירת הטקסטורה הקטיפתית של העוגה. גבינה צהובה תקנה לה טעם שונה ולא תקבלו את התוצאה הרצויה.
מתי הכי כדאי לאפות את העוגה?
העוגה מתאימה לכל אירוע. אפשר לאפות אותה לקראת שישי, או אפילו בחגיגות ימי הולדת.
למה זה חשוב לפתוח את דלת התנור לאחר האפייה?
כך משיגים עוגה אוורירית ולא סודית קריספית. הבר האוויר יוצא בהדרגה ויוצר מרקם חלק ונעים.
איך יודעים שהעוגה מוכנה?
אפשר לשים קיסם במרכז העוגה – אם הוא יוצא יבש, זה אומר שהעוגה מוכנה!
האם אפשר להכין את העוגה יום מראש?
בהחלט! העוגה מתייצבת ביחד עם הקירור, כך שיום לפני זה אידיאלי.
אפשר להחליף את הביסקוויטים במשהו אחר?
בהחלט, אפשר להשתמש בביסקוויטי שוקולד או אפילו תערובת אגוזים קצוצים עם חמאה.
האם יש בטיחות באפיית עוגת גבינה?
כמובן! ודאו שהמצרכים טריים, במיוחד הביצים. הקפיאו את העוגה אם תרצו לשמור עליה למשך זמן רב.
האם העוגה מתאימה לילדים?
בהחלט! ילדים יותר מזהים את טעמי הגבינה ויש להם תמיד תשוקה לשוקולד.
איך לשמור על העוגה לאחר האפייה?
השאירו את העוגה בכוס אטומה במקרר, כך תוודאו שהיא תישאר רעננה.
מה לעשות אם העוגה נפלה במהלך האפייה?
אל תדאגו! היא עדיין טעימה. אם זה קרה, אפשר למרוח מעל קצפת או רסק פירות.
אז מדוע אתם מחכים? התמודדו עם המתכון המושלם הזה, תנו לעוגת הגבינה המקום הראוי לה על השולחן, שיתפו את המתכון עם חברים ובני משפחה, והפכו כל יום לחגיגה מתוקה. שיהיה בתיאבון!