עוגיות שקדים ללא קמח וללא סוכר: פרח חיים של טעמים
דמיינו לעצמכם עוגיות שחורגות מכל מה שחשבתי שאתם מכירים. עוגיות נימוחות, רכות, עם טעמים מדהימים ואחידונן פלאי. זה בדיוק מה שנקבל עם העוגיות השקדים האלה. הינכם לא צריכים להיות שפים מקצועיים כדי ליהנות מהן. המתכון הזה יהפוך אתכם לאלופים של המטבח, והעוגיות יהפכו להיות מהשגעות החדשות בבית. המופע הזה מבטיח לכם איזו חוויה אגדי – כי אם לא ניסיתם עוגיות שקדים בלי קמח בלי סוכר, אתן מפסידים. אז בואו נכין יחד את העוגיות שעוד רגע יגרמו לכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
לפני שנכנסו לאולם במטבח, אנחנו צריכים לדאוג שהכל מוכן. הינה מה שנצטרך:
- 250 גרם שקדים טחונים (לא קלויים)
- 4 תמרים גדולים מגולענים
- 2 ביצים בינוניות
- 1 כפית קינמון (רצוי לקחת לא מהשקית שעמדה שם שנים)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל (או יותר, אם אתם חובבי ואןיל)
- שקדים פרוסים לקישוט
מרכיבים חלופיים
כמובן שאנחנו רוצים לדאוג שכל אחד יוכל ליהנות מהמנה הזו. אם אתם צמחוניים, אתם יכולים להשתמש ברסק תפוחים במקום ביצים. אם אתם ללא גלוטן, העוגיות הללו מושלמות עבורכם – כי אין קמח, אז פשוט התענגו על כל נגיסה.
שלבי ההכנה
ועכשיו הגיע הזמן להוציא את הכישרון שלנו לדרך! אנחנו נתחיל להכין את העוגיות שלנו.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים היטב את השקדים הטחונים, התמרים, הביצים, הקינמון, המלח ותמצית הווניל בקערה גדולה.
- מועכים את התמרים היטב לתערובת אחידה.
- לידיים רטובות, מעצבים כדורים קטנים ומניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה.
- לוחצים מעט למשטח את הכדורים ומוסיפים שקדים פרוסים מעל.
- אופים את העוגיות במשך 10 דקות עד שהן מזהיבות.
- מצננים על רשת לפני ההגשה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם תרצו לגוון את הטעמים, הדמיון שלכם הוא הגבול! אפשר להוסיף לתערובת שוקולד מריר קצוץ, פירות יבשים כמו צימוקים או חמוציות. גם אגוזים שונים יכולים לשדרג את החוויה. האם ניסיתם להוסיף קקאו? תוספת של קקאו יכולה לגרום לעוגיות להרגיש כמו עוגיות שוקולד טעימות במיוחד!
שאלות ותשובות
האם העוגיות מתאימות לדיאטות?
קודם כל, תודו שזה מדהים! העוגיות העשויות משקדים ותמרים הן באזורים האפלים של דיאטות דל פחמימות. תמרים מחליפים סוכר, והשקדים מוסיפים שומנים בריאים.
איך אפשר לשמור את העוגיות?
העוגיות במצב הכי טוב כאשר שומרים אותן בקופסה אטומה בטמפ' חדר. הן ישרדו עד שבוע, אבל עם עוגיות כל כך ממכרות, מי באמת מצליח להתנגד להן לאורך זמן?!
האם אני יכול להחליף את השקדים באגוזים אחרים?
בהחלט! אגוזי לוז או אגוזי פקאן יתנו טעמים שונים אבל מדהימים לא פחות.
למה להשתמש בשקדים לא קלויים?
על מנת לשמר את הטעם הטרי ואת המרקם הנכון עבור עוגיות תאמת. השתדלו שלא לקלות אותם, כדי לשמור על הטעם על רמה גבוהה.
האם ניתן להכין את העוגיות מראש?
בהחלט! אתם יכולים להכין את התערובת ולהניח במקרר ליום-יומיים، ורק לאפות לפני ההגשה.
מה עושים אם העוגיות סמוכות מדי לתבנית?
אם העוגיות לא פותחות את החלון מספיק, פשוט הביאו את הקצה של כף מטבח להרגע על העוגיות כדי לתת להן קצת מרחב.
האם אפשר להקפיא את העוגיות?
בהחלט! אחרי שהן התקננו, פשוט הניחו קופסה והקפיאו. כשהן יתחממו, הן יהיו נימוחות ומשגעות!
יש לי אלרגיה לאגוזים, איך אפשר לגוון עם מתכונים?
עבור גרסה ללא אגוזים, מומלץ לעבור על מתכוני עוגיות בריאות מתוקים על בסיס קמח קוקוס או קמח חומוס.
מה החלופות לתמרים?
אם תמרים אינם נגישים, אתם יכולים להשתמש בכשהן פרי מפירות יבשים אחרים כמו משמשים או אגסים מיובשים.
איפה ניתן להשיג שקדים טחונים?
שקדים טחונים ניתן לקנות בחנויות המרכיבים הטבעיים, חנויות המתמחות באוכל בריאות ובחנויות מקוונות. עם זאת, גבשו על עצמכם מטרות לפריזור אליהן באזורכם!
לאחר שציפיתם, שיתפתם וסיפרתם לחברים על העוגיות הללו, אתם כבר תרגישו איך הם יתמכרים אליהן ויבקשו מתכון. מכאן – אתם בהחלט תהפכו להיות המומחים בתחום העוגיות! שימו לב לא לשמר את המתכון הזה לעצמכם, תשתפו אותו עם אחרים ותפיצו את האהבה!