עוגיות שקדים טורקיות, מדהימות, ממכרות והכי טעימות שיש!
עוגיות השקדים הטורקיות מגיעות לעולם, כשהן נושאות איתן סיפור עשיר של מסורת ותרבות. במתכון הזה, אנחנו הולכים להכין עוגיות שמזמינות אתכם לחוויה מרהיבה של טעמים וריחות שיזכירו את טעמי ילדותם של רבים. מדובר בעוגיות אווריריות, נימוחות ונמסות בפה, שיהפכו את כל חברי המשפחה לאוהבים מסורים. כאשר אתם מגישים אותן, תחושו את המבט המעריץ של כל מי שיטעם! אז למה אתם מחכים?
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 20 עוגיות
בואו נכיר את העוגיות הללו יותר מקרוב. אלו לא סתם עוגיות, אלא מסע של טעמים המשלב בין מסורת למודרנה. השקדים נותנים לעוגיות את ה crunch המשגע, והן ממולאות באהבה של כל סלון טורקי. אפשר לסמוך על כך שספה של עוגיה אחת לא תהיה מספיקה!
הרכיבים הדרושים
- 250 גרם שקדים טחונים
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים (או חצי כוס רסק תפוחים לגרסה טבעונית)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית קינמון (אם רוצים טוויסט)
- אבקת סוכר לפיזור מעל העוגיות
לגרסה ללא גלוטן, נוכל פשוט להימנע משימוש בקמחים ולצמד את השקדים הטחונים טוב טוב עם הסוכר והביצים והוא מתכון מעלף שיביא את התוצאה הכי טובה שיש. מעולם לא היה קל יותר להכין עוגיות כל כך מדהימות!
שלבי ההכנה
כדי להפוך את המתכון הזה למושלם, אתם רק צריכים לעקוב אחרי השלבים הבאים:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה מערבבים את השקדים הטחונים עם הסוכר.
- מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומערבבים היטב עד שהבלילה אחידה.
- אם רוצים, מוסיפים בעדינות את הקינמון למתכון בסוף.
- בידיים לחות, יוצרים כדורים בגודל של כף ומניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה.
- לא שוכחים להשאיר רווחים בין הכדורים, כדי שהם יוכלו להתרחב.
- אופים במשך 15 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
- מוציאים, מפזרים אבקת סוכר בעונג וממתינים שהן יתקררו.
- לגמרי אפשר לשדרג עם אגוזי לוז או טיפות שוקולד, אם אתם אוהבים.
בעבודה עם המתכון הזה, חשוב לציין שאין רע בלהתנסות. ניתן להוסיף לתערובת קקאו, שוקולד מריר או כל תוספת אהובה. כל שינוי קטן יכול להניב תוצאה מדהימה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אנחנו כבר בתהליך, לא נשכח לדבר על אפשרויות שדרוג. כמו בתחומים אחרים בחיים, גם כאן אפשר להפתיע עם כמה שדרוגים שיעשו את ההבדל:
- אפשר להוסיף לשקדים קלויים קקאו כדי ליצור עוגיות שוקולד בצורה מופלאה.
- אפשר לשלב גרגרי שקד לשדרוג מרקם.
- לטיפוף או למילוי, להשתמש בריבת חלב או קולי פירות, שיהפכו כל פר bite לחוויה של משגע!
- לגרסה בריאה יותר, ניתן להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס או דחיסת תמרים.
שאלות ותשובות
איך נדע אם העוגיות מוכנות?
העוגיות מוכנות כאשר הן מתחילות לקבל צבע זהוב, ויוצאות מהתנור עם תמצוקה מדליקה כזו. אפשר גם לבדוק אם הן רכות וקטנות – הן אמורות להיות נימוחות.
האם אפשר להכין את העוגיות ללא ביצים?
בהחלט! רסק תפוחים שהוא בריא וטעים להפליא יכול להחליף את הביצים בלי לפגוע בטעמים.
מה עושים אם אין שקדים טחונים?
אפשר להשתמש בקמח קוקוס או להחליף את השקדים באגוזי לוז טחונים. ההשפעה על הטעם תהיה מדהימה.
כמה זמן מחזיקות עוגיות שקדים טורקיות?
בעיקרון, אם אתם מצליחים לשמור עליהן, הן יחזיקו במיכל סגור ליד מקום קר. תנסו לאכול אותן לפני שיעברו 5 ימים… זה אתגר!
האם אפשר להקפיא את העוגיות?
כן, אפשר! אפשר להקפיא ונשאר טעים בדיוק כמו ביום הראשון. מומלץ לעטוף כל עוגיה בנפרד ולשים בתוך שקית אטומה.
למה אני צריכה את הקינמון?
הקינמון מעניק טוויסט נוסף והופך את העוגיות למרעננות יותר, אם אתם אוהבים קינמון, מדובר בחיבור שאסור לפספס.
האם ניתן להכין את העוגיות ללא סוכר?
אין בעיה ליצור עוגיות ממש טובות עם סירופ מייפל או דחיסת תמרים. כך אפשר להשיג תוצאה דל פחמימות.
האם יש צורך בתבנית מיוחדת?
לא, ניתן להשתמש בכל תבנית שטוחה שיש לכם! אם לא בטוחים, תמיד לא יזיק לשים נייר אפייה.
אפשר לשדרג את העוגיות עם שוקולד?
בוודאי! תוכלו להוסיף שוקולד מריר או קקאו בתום תהליך ההכנה, זה תמונה נאה ואוהבת שקוראת להרבה טעמים!
איך מוסיפים גבינת מסקרפונה לעוגיות?
על מנת להשיג תוצאה רפואית ומעלפת, ניתן להוסיף גבינת מסקרפונה לתוך העוגיה לפני האפייה.
עכשיו כשאתם מצוידים במתכון האגדי הזה, אתם יכולים להזמין את החברים או את המשפחה ולקבוע ערבי עוגיות משגעים. נשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שעוד אנשים ייהנו מהמנות המפתיעות הללו. תשתפו ותפיצו, שיהיה לכולם קינוח מדהים להוסיף לארוחת השבת או סתם בערב של בוקר יום ראשון!