עוגיות שיבולת שועל ללא קמח
על עוגיות שיבולת שועל הללו אני יכול לכתוב פרקים שלמים! הן כל כך מדהימות, שהן פשוט ממכרות. אם חשבתם שהעוגיות האלה שפויות, תשכחו מזה! הן נמסות בפה, גבוהות, אווריריות ונשארות רכות גם יום לאחר ההכנה. אז אם נמאס לכם לעבור ליד המדף של העוגיות בסופר ולראות מוצרים מלאים בחומרים משמרים, הבריחים, והחומרים שאף אחד לא יודע איך היגיעו לשם, הגעתם למקום הנכון. לצערי, אני לא יכול להבטיח שהן יחזיקו מעמד על השולחן יותר מיום. הן פשוט אגדיות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 12-15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לעולם המופלא של החומרים, חשוב להבין שהמתכון הזה הוא כל כך פשוט! כל אחד יכול להכין עוגיות משגעות גם אם הוא לא במצב רוח למשלוח כי יש לו עייפות מצטברת מעבודה ישירה מול המחשב במשך שעות. אז בואו נתחיל.
- 200 גרם שיבולת שועל (קולקללק, שיבולת שועל דקה)
- 100 גרם דחילק אנגלי (או דחילק אחר שאתם אוהבים)
- 2 בננות בשלות (כמו שהן, עם כל הסוכר)
- 100 גרם אגוזי לוז קצוצים (או כל אגוז אחר שאתם אוהבים, כמו פקאן או אגוזי קשיו)
- קמצוץ קינמון (לא חובה, אבל תאמינו לי, זה מעלף!)
שדרוגים אפשריים
בא לכם להפתיע את כולם? אפשר להוסיף צ׳ק בדלי? שוקולד מריר/חלב קצוץ לתערובת יספק לכם את ההפתעה הזאת. בנוסף, אפשר לשדרג לגמרי ולהפוך את המתכון לטבעוני – פשוט לשים חצי כוס של רסק תפו”ע במקום הבננות. קטנה, קטנה ונפלאה.
שלבי ההכנה
זה הזמן שבו כל אחד יכול להיות שף בחלל שלו! כנראה שזו הדרך הכי כיפית לבלות בבית. אז הכנתם את הכל? מצויין! בואו נתחיל.
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס.
- מועכים את הבננות בקערה בעזרת מזלג עד שהן הופכות לאחידות.
- מוסיפים את השיבולת שועל ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הדחילק ואגוזי הלוז הקצוצים.
- אם אתם רוצים, תוסיפו גם קינמון!
- מחלקים את התערובת לכדורים בגודל כדור טניס, ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
- מתן להן להתקרר כמה דקות על רשת לפני שאתם לוקחים פסק זמן כדי ללקק את האצבעות.
השדרוגים המומלצים
הנה כמה רעיונות לשדרוג: תוכלו להוסיף למתכון תוספות כמו קוקוס מיובש, צימוקים או אפילו שכבת קרם שוקולד בבית. היתרון הוא שהמתכון קל יחסית, וכך גם השדרוגים. פשוט תלכו עם מה שאתם אוהבים!
שאלות ותשובות
האם אפשר להמיר את הבננות?
נכון, אתם יכולים להמיר את הבננות ברסק תפו”ע או אפילו תמרים שבורים, אם אתם רוצים טעם מתוק מדי כל מה שצריך להיזהר זה מהמצב של חומרי הגלם.
איזה אגוזים כדאי לשים?
בכלל, אגוזי לוז, פקאן, שקדים, הכל הולך כל עוד זה טעים לכם. תזכרו שהשן המרקחת שלהם לא צריכה להיות שלמה, אלא כל דבר שיהיה קראנצ'י יכול לאותת על עוד הוספה טעימה לעוגיות.
איך כדאי לאחסן את העוגיות?
העוגיות כדאי לשמור בקופסה אטומה, מומלץ במקפיא. זה שומר עליהן טריות!
אפשר להשתמש בשיבולת שועל מלאה?
כן, וזו יכולה להיות דרך טובה להוסיף ערך תזונתי נוסף. תזכרו שעם שיבולת שועל מלאה העוגיות ייצאו טיפה יותר נוגה, אבל היי, גם זה טעים!
מה עושים אם דחילק שוקולד יקר?
אתם יכולים לשים חמאת בוטנים במקום או להשאיר את זה בצד ולנסות רק עם שיבולת שועל.
האם יש אפשרות לאפות אותן על טמפרטורה גבוהה?
עדיף לא! הכנתם אותן בטמפרטורה הזו שומרת עליהן רכות ולא ייווצרו בעיות כמו בישול יתר.
איך זה מרגיש לאכול אותן?
כשהן אטרילליות, כל חווית אוכל נכנסת לתחושת חמימות, טעם המשגע ששטף, כולנו ניזונים מהנשימה.
למה אכול עוגיות שיבולת שועל?
כמובן שלאורך כל היום! זה משהו קל, בריא וממלא ובשילוב הזה איכשהו תמיד נשכח את התשובות.
האם אפשר להכין עם שיבולת שועל טחונה?
לא מומלץ, הקטישה יכולה לשנות את מרקם העוגיות לרסק עלול לגרום לעוגיות להוות מרקם דחוס במעט.
וזהו! מתכון קל ושימושי שאתם חייבים לשמור! אל תשכחו לשתף את המתכון אצלכם ברשתות החברתיות, כי פשוט תגלו כמה שזה הכי טעים שיש.