עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן
נכון, כולנו מכירים את המתוק והקלאסי של עוגיות שוקולד צ'יפס, אבל מה אתם אומרים על גירסה חדשה ומרגשת? אנחנו מזמינים אתכם לגלות את המתכון המדהים לעוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן, שהן גם בריאותיות וגם טעימות. תוכלו להכין אותן במהירות, והן כל כך ממכרות שהן יגרמו לכם ללקק את האצבעות. חבוי במתכון הזה כל מה שאתם צריכים כדי לחשוב על עתיד מתוק יותר!
זמן הכנה: 30 דקות; רמת קושי: קל; כמות: 15-20 עוגיות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן אפייה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות: 15-20 עוגיות
העוגיות האלו הן תוצאה של אהבה למזון בריא. הן מתאימות גם לאנשים רגישים לגלוטן, ועם המרקם האוורירי והנימוח שלהן, כל ביס יהפוך לחוויה על חושית. אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה. אתם תתלהבו מהטעם המשגע שלהן!
הרכיבים הדרושים
- 2 כוסות שיבולת שועל ללא גלוטן
- 1/2 כוס סוכר קוקוס או סוכר חום כהה
- 1/3 כוס שמן קוקוס או שמן אחר שאתם אוהבים
- 1/3 כוס דחוסה של רסק תפוחים (כמו תחליף לביצים)
- 1/2 כפית קינמון (אם אתם אוהבים טעמים יותר מיוחדים)
- 1/2 כפית קמצוץ מלח
- 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ (אפשר גם צימוקים או אגוזים)
חיפשתם גרסה טבעונית? פשוט החליפו את הסוכר הרגיל בסוכר קוקוס ודאגו לשמן קוקוס, והנה לכם מתכון מושלם שמתאים לכולם!
שלבי ההכנה
לאחר שיש לנו את כל המרכיבים, נתחיל עם שלבי ההכנה. צפויים לכם רגעים של המון כיף והנאה.
- חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את השיבולת שועל, סוכר, קינמון ומלח.
- בקערה נפרדת, מערבבים היטב את השמן הקוקוס ורסק התפוחים עד שאין גושים.
- יוצקים את התערובת הרטובה לתוך קערת השיבולת שועל ומערבבים עד שהתערובת רטובה כולה.
- מוסיפים את השוקולד המריר הקצוץ (או את התוספות שאתם מעדיפים) ומערבבים שוב.
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משתמשים בכף כדי להניח כפות עיסה בצורה מסודרת.
- אופים בתנור במשך 15-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות ומעט מתייצבות.
- מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר על רשת עד שהן מתייצבות.
כשהעוגיות ממתינות ברשת, ריח מדהים יתפשט בכל הבית. תזכרו, כשאתם טועמים, זה כמו לחוש את אהבתכם למתוק מגיעה ברגע אחד!
תוספות ושדרוגים
אם אתם רוצים להוסיף טוויסט, למה לא לשדרג את העוגיות שלכם? הנה רעיונות לתוספות:
- אגוזי לוז קצוצים – מתן קראנצ'יות עוצמתית.
- צימוקים או פירות ייבוש אחרים – כמו משמשים או דובדבנים.
- אגוזי פקאן קצוצים – לאוהבי טעמים מעמיקים.
- קוקוס טחון – אם אתם אוהבים את ההרגשה הטרופית.
שאלות ותשובות
מה אם אני לא אוהב שיבולת שועל?
שימו לב, אפשר להחליף את השיבולת שועל בקמח שקדים או קמח קוקוס!
האם ניתן להכין את העוגיות ללא סוכר?
בהחלט! אתם יכולים להשתמש בממתיקים טבעיים כמו תמרים קצוצים או סירופ מייפל.
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
כן, בהחלט! ניתן להקפיא עד חודש. פשוט עטפו כל עוגיה בנפרד בניילון נצמד.
האם אפשר להשתמש בקקאו במקום שוקולד מריר?
בוודאי! הוספת קקאו תעניק לעוגיות טעם שוקולדי ובריא יותר.
מה היתרונות הבריאותיים של עוגיות שיבולת שועל?
שיבולת שועל מספקת סיבים תזונתיים, שיכולים לתמוך בהתמודדות עם מערכת העיכול ולשפר את רמות האנרגיה.
האם אני יכול להוסיף אגוזים?
תשובה חיובית! אגוזים יכולים להוסיף טעמים וטקסטורות מיוחדות לכל ביס.
מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את העוגיות?
במיכל אטום, על מנת לשמור על רכותן.
האם אפשר להשתמש במתכון הזה גם עם פירות?
בהחלט! ניתן לשלב רסק תפוחים, בננות רכות או דובדבנים יפתחו טעמים חדשים.
אני רוצה לבצע גרסה טבעונית, מה לשים במקום השמן?
שמן קוקוס הוא האפשרות הטובה ביותר, אבל גם שמן זית יכול להתאים.
האם העוגיות מתאימות לילדים?
בהחלט! הילדים יאהבו אותן, והן מאוד בריאות.
אז קדימה, חברים טובים, אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה ברשתות החברתיות! תנו לחברים שלכם גם להנות מהעונג המושלם של עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן. מתכון מדהים שמקרב אותנו לאוכל טוב ובריא, זה מה שאנחנו צריכים!