עוגיות שיבולת שועל ושוקולד בריאות
אם יש מתכון אחד שיכול להפוך כל רגע לשמח יותר, הרי שהוא עוגיות שיבולת שועל ושוקולד המדהימות הללו! אלו לא סתם עוגיות, אלא מנה ממש משגעת, שמשלבת בין הטעם העשיר של השוקולד לבין היתרונות הבריאותיים של שיבולת השועל. זה הזמן לצלול לתוך מתכון שעוד יזכרו אותו זמן רב, כזה שאין בו פחמימות מיותרות, וכל ביס ממנו הוא פשוט אגדי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 12-15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
עכשיו נדבר על מה שצריך כדי להכין את העוגיות המושלמות האלה. מצרכים פשוטים, אבל התוצאה… מעלפת!
- 2 בננות בשלות
- 1 כוס שיבולת שועל רגילה
- 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ (למדובר בעוגיות ממכרות!)
- 1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים (כבר אמרנו אגדי?)
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כוס דחוסה של דחוסי תמרים (אפשר גם להשתמש באגבה)
- 100 גרם יוגורט טבעי (או יוגורט צמחי לטבעונים)
מעבר לכך, יש המון אפשרויות לשדרוגים! אפשר להוסיף קמצוץ של מלח גס לפני האפייה, מה שיביא לתוצאה מדהימה, או אפילו לנסות להחליף את השוקולד בחמאת אגוזים למי שאוהב טעמים יוצאי דופן.
שלבי ההכנה
בואו נתחיל את המסע המופלא לעבר עוגיות הבריאות. כל שלב כאן מוסיף עוד שכבת טעם ותחושת אושר אמיתית.
- נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- נרסק את הבננות לקערה גדולה בעזרת מזלג עד שהן חלקות.
- נוסיף את השיבולת שועל, השוקולד והאגוזים לקערה.
- נוסיף את הדחוסים, היוגורט, הלחם, הקינמון והמלח ונטמיע היטב.
- טופלים בעזרת ידיים רטובות עוגיות קטנות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- נאפה במשך 15 דקות או עד שהן הזהובות.
- נוציא ונניח להן להתקרר על רשת.
לאחר האפייה, אנחנו נפתיע את עצמנו כשיוצא מהמכון ריח קסום שעוטף את הבית כולו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
בנוסף למתכון הבסיסי, יש המון דרכים להפוך את העוגיות האלה למשהו מיוחד. למשל, אפשר להוסיף פירות יבשים כמו חמוציות או תמרים לקצת מתיקות נוספת. אם אתם אוהבים יותר את הטעם האיכותי של השוקולד, ניתן להשתמש בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר כדי להשיג טעם חלבי ונעים.
האם חשבתם על תוספות של קוקוס מקווץ? זו תהיה הבחירה המשגעת שלכם!
שאלות ותשובות
איך אני יכול לשמור את העוגיות?
מומלץ לשמור את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. תהליך האפייה שומר עליהן רכות ונימוחות.
האם אני יכול להשתמש בשיבולת שועל חד פעמית?
בדיוק – שיבולת שועל חד פעמית תעבוד מצוין! כדי להגיע לתוצאה אוורירית, נסו לנפח אותה מעט עם מים חמים לפני השימוש.
מה לעשות אם אין לי שוקולד מריר?
נסו להשתמש בשוקולד חלב או אפילו בשוקולד לבן. לכל אחד מהם יש טעם ייחודי ויעשיר את העוגיות.
האם המתכון הזה מתאים לדיאטות דלות פחמימות?
מתכון זה אינו מתאים לדיאטות דלות פחמימות, אך שיבולת השועל מהווה מקור מצוין לסיבים תזונתיים.
האם ניתן להחליף את הבננות?
בהחלט! אפשר להשתמש ב-100 מ"ל רסק תפוחים או טחינת אגוזים. זה נותן טעם שונה אך עדיין אחלה.
איך אני יכול לדעת אם העוגיות מוכנות?
העוגיות יהיו מוכנות כאשר הן מתייצבות מעט בצדדים והשוליים מתחילים להיות מעט זהובים.
מה אפשר להוסיף במקום אגוזי לוז?
אם אתם לא אוהבים אגוזי לוז, גם שקדים קצוצים או פשוט שוקולד – מה שתחפצו!
האם אני יכול להכין את העוגיות בלי דחוסי תמרים?
כן! אפשר לחסוך את הדחוסי תמרים על ידי שימוש בכפית דחוסה קטנה של דבש – כך ישמור על המתיקות.
האם ניתן לאפות את העוגיות במיקרוגל במקום בתנור?
האפייה במיקרוגל לא תיתן את התוצאה המתבקשת, אך אולי אתם יכולים לנסות לאפות אותם במיקרוגל למשך 1-2 דקות.
האם אני יכול להכין כאלה עוגיות טבעוניות?
בוודאי! העוגיות האלה יכולות להיות בקלות טבעוניות באמצעות שלל מרכיבים חלופיים – פשוט החליפו את היוגורט ביוגורט מן הצומח.
אנחנו מאוד מקווים שתהנו מהעוגיות המדהימות הללו בביתכם! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים שלכם ברשתות החברתיות.