עוגיות שיבולת שועל ובננה – מתכון מדהים לשוקולד צ׳יפס וחשק
אם אתם מחפשים מתכון שיגרום לכם לחייך בכל ביס, הגעתם למקום הנכון! עוגיות שיבולת שועל ובננה הן שילוב של טעמים משגעים, פשוטות להכנה ומעל הכל – ממכרות! אין כמו לשבת עם כוס קפה או תה, ללקק את האצבעות אחרי ביס מעוגייה נימוחה, שריח הבננה והקינמון עוטפים את הבית. כשמדובר בעוגיות, זה פשוט לא יכול להיות יותר מושלם מזה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 12-15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגיות האלו, אנו זקוקים לכמה חומרים פשוטים שנוכל למצוא כמעט בכל מטבח. הכנתם את המצרכים? יופי, בואו נמשיך!
- 2 בננות בשלות, מעוכות
- 200 גרם שיבולת שועל (אפשר שילוב עם שיבולת שועל רגילה ודקה)
- 100 גרם קמח חיטה (או קמח ללא גלוטן, אם תרצו גרסה ללא גלוטן)
- 50 גרם סוכר חום (לגרסה בריאה יותר, ניתן להשתמש בסוכר קוקוס)
- 1/2 כפית קינמון (עושה עונג בלב!)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם שוקולד צ׳יפס (שוקולד מריר או חלב, לפי העדפה)
- 1/4 כוס אגוזים קצוצים (אופציונלי ומוסיף קראנץ’)
- 1/2 כפית תמצית וניל (להוספת ניחוח אגדי)
שלבי ההכנה
עכשיו, הגיע הזמן ללכת למלאכה! בואו נתחיל עם שלבי ההכנה – זה החלק הכי כיף, אתם תראו!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים כף שיבולת שועל בקערה, מוסיפים את הבננות המעוכות ומערבבים היטב.
- מוסיפים את התמצית וניל וסוכר חום לתערובת ומערבבים עד שהכל מתאחד.
- מוסיפים את קמח החיטה, קינמון, סודה לשתייה ומלח – ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- לאחר מכן, מוסיפים את שיבולת השועל הנותרת והשוקולד צ׳יפס ומערבבים היטב.
- אם אתם בוחרים להוסיף אגוזים, זה הזמן להוסיף אותם לתערובת.
- בעזרת כף גלוטן, מכינים עיגולים על תבנית אפייה, משאירים רווחים בין העוגיות.
- אופים במשך 12-15 דקות או עד שהעוגיות מתחילות זהובות.
- מאדים כקצת לירות מעוגות ההכנה – תנו להן להתקרר לרגע.
- ועכשיו, הגיע הזמן ללקק את האצבעות!
עוגיות שיבולת שועל ובננה הן לא רק טובות מידי, אלא גם בריאות! אם אתם רוצים לתמוך בגישה בריאה יותר, שקלו לשלב גרסה טבעונית על ידי הסרת השוקולד והחלפת הקמח לקמח שקדים או קמח כוסמין. תזכרו, כל שינוי ברכיבים אולי ייתן לתוצאה שונה, אך כל עוגיה היא אגדה בפני עצמה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, כשיש לנו את המתכון הבסיסי, מה דעתכם להוסיף כמה תוספות שיאבזרו את העוגיות עוד יותר? אתם יכולים לנסות עם:
- גרגרי יובש כמו חמוציות או צימוקים, שיהפכו את כל החוויה למרעננת במיוחד.
- קצת שוקולד חלב יחד עם שוקולד מריר, שיהפכו את העוגיות למפנקות עוד יותר.
- זרעי פשתן או צ׳יה לטוויסט בריא ומחזק.
- זוג כפות אגוזי לוז קצוצים, שיהפכו את העוגיות למושלמות ואז תמצאו את עצמכם מתלהבים בכל ביס.
- למגע הקיץ, הוסיפו קליפת תפוז מגוררת או לימון, להוספת ניחוח קסום!
שאלות ותשובות
איך עוגיות השיבולת שועל ובננה נעלמות כך מהר?
חסר בזה הרבה, זה נהיה מאוד ממכר. הבננות מוסיפות מתיקות טבעית והשוקולד צ׳יפס מספיק מתוק כדי ליצור את הבסיס המושלם. כל ביס פשוט עושה חשק לעוד עוגיה.
האם ניתן להכין את המתכון הזה בלי קמח?
בהחלט! אפשר להשתמש באפשרות של קמח שקדים או קמח קוקוס להוסיף טעם מעניין. רק שימו לב, קמח קוקוס סופג נוזלים יותר אז ייתכן שתצטרכו לשים פחות.
מה עושים אם לא אוהבים קינמון?
פשוט משאירים אותו החוצה! זה בטח לא האהבה של כולם, ותיבול עוגיות זו תמיד הזדמנות להגיד מה אתם אוהבים!
האם אפשר לשמור את העוגיות במקפיא?
כן, בהחלט! אם יש עבורכם יותר מידי עוגיות, הכניסו את העוגיות הקרות לשקית ואחסנו במקפיא. קחו אותן לעליון, והן יהיו כמו עוגיות טריות.
מה הסוד לעוגיות האווריריות?
הקפידו לא לערבב יתר על המידה אחרי הוספת הקמח, זה יסייע בשמירה על טקסטורה נימוחה ואוורירית.
האם צריך לשמן את תבנית האפייה?
אם אתם משתמשים בנייר אפייה, אין צורך, אך אם אתם רוצים להיות בטוחים, רססו מעט שמן שמן קוקוס או חמאה למניעת הידבקות.
מה ניתן לשים במקום הבננות?
תשאלו את עצמכם איך אתם מרגישים עם תפוחים! רסק תפוחים בהחלט יכול להיות תחליף נהדר, וייתן תחושה אחרת!
האם אפשר להכין את העוגיות בלי סוכר?
כן! רבות מהתשובות הן סוכר קוקוס או דחוסי תמרים – פשוט מעוכים ויחד הם יחסכו ממכם מוסדות מתוקים.
האם אפשר להפוך את העוגיות הללו לטבעוניות?
בוודאי! כל מה שצריך זה להוציא את השוקולד צ׳יפס המצויין, או לבחור באחד טבעוני.
האם יש גבול לכמה אפשר לאכול?
אומר מהניסיון שלי, הגבול בינינו לבין העוגיות כלי. כשעושים את זה, פשוט תנו לגוף לאות ואנחנו נקרב בקרב קרוב עם ערב נפלא!
אז עכשיו כשיש לכם את המתכון המושלם, למה לא לשתף אותו עם חברים? שתפו את המתכון ברשתות החברתיות שלכם, תנו לכולם להכיר את העונג הזה! העוגיות האלו מבטיחות להיות הפייבוריט שלכם, והכי טעים שיש! בואו נגיד תודה לעוגיות שיבולת שועל ובננה!