עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן
דמיינו לעצמכם עוגיות שוקולד צ'יפס, שחובקות בתוכן טעמים משגעים ועשירות בשוקולד. ברגע הראשון שהן יוצאות מהתנור, אתם מריחים את הערבוב המושלם של מתיקות וניחוח חמים שממלאים את הבית. מוכנים לרגע הזה? כל ביס הוא רגע של אושר, ובשום אופן לא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות! כשטועמים מהעוגיות המדהימות הללו, פשוט נמסים בפה. ואם חשבתם שזו עוגת סבתא רק ללא גלוטן, טעות בגדול! אנחנו כאן כדי להציג מתכון אגדי שמבצע את השינוי המושלם בין הטעמים המוכרים לבין גרסה בריאה ודלת פחמימות.
זמן הכנת המתכון: 10 דקות | רמת קושי: קל | מס’ מנות: 12 עוגיות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות: 12 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כעת, ניגש למרכיבים! מדובר ברכיבים פשוטים, זמינים ומוכרים, שיעניקו לעוגיות טעם מדהים ועשיר שלא תרצו לפספס. אז קחו מחברת ותתחילו לרשום:
- 1/2 כוס חמאה רכה (מומסת אך לא רותחת)
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1 ביצה גדולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס קמח ללא גלוטן (אפשר להיעזר בקמח שקדים או קמח תפו”א)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כוס שוקולד צ'יפס
שימו לב! אפשר לשדרג את העוגיות הללו עם שוקולד מריר, חלב או אפילו שוקולד לבן. אחרי ביס אחד, אתם תבינו שעליכם לשמור את המתכון הזה קרוב ותמיד להיות מוכנים להכין עוד.
המרכיבים האלטרנטיביים
חשוב לזכור שלעולם אפשר למצוא תחליפים! אם אתם רוצים להכין את העוגיות בגרסה טבעונית, פשוט החליפו את הביצה ב-1/4 כוס רסק תפוחים. אם תרצו גרסה ללא סוכר, תוכלו להשתמש בסירופ אגבה או דבש כחילוף.
שלבי ההכנה
הגעתם לחלק הכי מרגש – ההכנה! יש לכם את כל מה שאתם צריכים, ועכשיו מתחילים את המסע לניחוח וצבע עז של עוגיות מגרות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר הלבן בקערה גדולה.
- מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח ללא גלוטן, מלח וסודה לשתייה.
- מעבירים את התערובת היבשה לתוך הקערה עם התערובת הרטובה ומערבבים עד שהתערובות יתחברו.
- מניחים את שוקולד הצ'יפס בתערובת ומערבבים בעדינות.
- יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים על תבנית אפייה, משאירים רווחים ביניהם.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, עד שהן זהובות ויציבות.
- לאחר הוצאת העוגיות מהתנור, נותנים להן להתקרר מספר דקות על רשת ולאחר מכן מעבירים לצלחת.
עכשיו כשהעוגיות מוכנות, תשימו לב שהריח בבית פשוט מדהים ולא מדובר בכמה מילים פלוות, אלא בחוויה מעוררת חושים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש כאן מקום להוסיף טאץ’ אישי! מותר לכם לשדרג את הכיף עם כמה תוספות:
- ערבבו אגוזי לוז קצוצים לעוגיות – ההבדל יהיה אגדי.
- הוסיפו קקאו או אבקת שוקולד לתערובת כדי לקבל טעם עז יותר.
- נסו להוסיף ממרח לוטוס או חמאת בוטנים לשם ניחוח מדהים ומעלף.
- אם אתם אוהבים פירות, זורקו כמה צימוקים או פירות מיובשים לתוך התערובת!
שאלות ותשובות
מה הייחודיות של המתכון הזה?
באמת עוגיות שוקולד צ'יפס לא מחייבות להיות עשויות מקמח חיטה. המתכון הזה מאפשר לנו ליהנות מעוגיות מדהימות, גם בלי גלוטן ואין ספק שהטעמים נשארים קלאסיים וטובים.
האם אפשר לשמור את העוגיות לאחסן בקופסה?
בהחלט! הן מעולות לאחסון בשקית אטומה או קופסה, עד שישה ימים. כשאתם מכינים כמות כפולה, תזכרו שזה בטוח ייגמר מהר!
האם יש לי אפשרות להכין אותן מראש?
בוודאי! אפשר להכין את התערובת ולהקפיא כדורי עוגיות. כשיש לכם רגע פנאי, רק להוציא ולטפח בתנור, ואחוות הטעמים מתחזקת.
מה קורה אם אני רוצה להפוך את המתכון לטבעוני?
גם כאן יש לנו פתרון! החליפו את הביצה ברסק תפוחים או ב-1/4 כוס טחינה – ובכן, תענוג גם לצמחונים!
למה זהו מתכון כה מהיר?
מאידך, מהירות ההכנה נובעת מקלות העבודה עם החומרים והפעולות הפשוטות. זה מתכון שידידותי גם למי שחדש בתחום.
האם יש שיטות שונות לאפייה?
כן! אפשר לשדרג את התהליך ואפילו לאפות על מגש פריזאי או להשתמש בטכניקות של אפיית קיטור. ביס איכותי מגיע!
באיזה קמח מומלץ להשתמש?
שימוש בקמח שקדים או בתמהיל של קמח תפו”א קונים יתרון משמעותי של טעם מצוין וקלילות לבעיות גלוטן.
עד כמה לקבוע את הזמן נכונה?
תמיד כדאי להתחיל לבחון את העוגיות מהדקה ה-10 ואילך, כי כל תנור חם אחרת, והטעם הוא שמושך אותנו!
האם אפשר להכין עוגיות בגדלים שונים?
כן! הכינו עוגיות שטוחות או עבות כבית, רק זכרו את השינוי בזמנים לתנור בהתאמה.
מה ניתן להגיש לצד העוגיות?
העוגיות מצוינות עם כוס חלב, קפה או תה – תוסיף לזה כמה פרוסות של בננה והחגיגה ממשיכה!
אם נהניתם מהמתכון, אל תהססו לשתף אותו עם החברים במשפחה וברשתות החברתיות! תאמינו לי, זה שווה את זה. ביס אחד והם יבינו מדוע זה מתכון ללקק את האצבעות. תיהנו!