עוגיות שוקולד ציפס עם שמן – מושלמות עבור כל חובב מתוק!
דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את התיבה המתוקה הזו, וישר עוטף אתכם ריח שוקולד מדהים. עוגיות שוקולד ציפס עם שמן הן בדיוק מה שכולנו צריכים לפנק את עצמנו בו. הן אווריריות, נימוחות וגבוהות, ונמסות בפה. מתכון זה מזמין אתכם לפתח שלל רגשות חיוביים, כמו אהבה, אושר ואפילו נוסטלגיה לעוגיות של סבתא.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 10-12 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 24-30 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגיות האגדייות הללו, נצטרך את הרכיבים הבאים:
- 250 גרם קמח חיטה (אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן)
- 150 גרם סוכר חום כהה
- 100 גרם שמן (רצוי שמן קוקוס או שמן זית) – זה באמת חשוב!
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 200 גרם שוקולד ציפס (באירועים ניתן לשלב שוקולד מריר או חלב)
- 100 גרם אגוזים קצוצים (אופציונלי)
שף מהעולם העליון הולך ללמד אותנו את הדרך ליצירת העוגיות המושלמות! אפשר גם להכין גרסה טבעונית על ידי החלפת הביצים במחית תפוחי עץ או זרעי צ'יה. בכל מקרה, המגוון רחב יותר מהשוקולד ציפס הקלאסי!
שלבי ההכנה
בואו נצלול ישר לתהליך המהנה הזה: הכנת עוגיות מחממות לב וממכרות!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את השמן וסוכר חום עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה וטורפים עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
- בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים היטב.
- אט אט מכניסים את התערובת היבשה לתוך תערובת הנוזלים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את השוקולד ציפס ואגוזים (אם בחרתם) וערבבים.
- בתבנית מכוסה בנייר אפייה, מפזרים כפות מתערובת העוגיות במרחקים של כ-5 ס"מ זה מזה.
- אופים בתנור במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות הזהובות מתחילות להתייצב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להם להתקרר על רשת.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהממתקים עפים באוויר, יש פה מקום לשדרוגים! אם בא לכם לחדש קצת, אפשר לנסות:
- להוסיף פתיתי קוקוס כדי להקנות טעם טרופי.
- לשלב תערובת תבלינים כמו קינמון או אגוז מוסקת.
- לנסות עם שוקולד לבן או שוקולד מריר כדי לשדרגו.
- להחליף סוכר חום בסוכר קוקוס עבור אורח חיים בריא יותר.
- להכין עוגיות בגודל ענק, למי שאוהב טעמים גדולים!
שדרוגים בישראל יכולים להיות פשוט מהנשמה, אז אל תהססו להיות יצירתיים!
שאלות ותשובות
מה תפקיד השמן בעוגיות?
השמן נותן לעוגיות טעם עשיר ויוצר מרקם רך ונעים. שמן קוקוס, לדוגמה, מוסיף טעם קליני מדהים.
האם ניתן לשמור את העוגיות במקפיא?
בהחלט! ניתן להקפיא את העוגיות גם לאחר האפייה. יש לארוז אותן היטב בשקית או בקופסה אטומה כדי לשמור על טריותן.
מה אם אני לא אוהב שוקולד ציפס?
אין בעיה! אפשר להחליף את השוקולד בצימוקים, פירות יבשים, או אפילו בנגיסי מקרון טעים.
האם מתכון זה מתאים לילדים?
בוודאי! ניתן לערבב את הילדים בתהליך ההכנה. זה הזמן להזמין אותם להיות שפים!
מה לעשות אם אין לי קמח בחיטה?
אפשר להשתמש בקמח שקדים או תערובות קמח ללא גלוטן. זה עשוי לשנות מעט את המרקם, אבל עדיין ייצא טעים!
כמה זמן זה לוקח להכין את העוגיות?
הכנת המתכון כוללת כ-15 דקות בלבד, ואפייה היא כ-10-12 דקות נוספות. בקיצור, זה מהיר!
האם ניתן להשתמש בשמן זית?
כן, שמן זית יכול להוסיף טעם נוסף ומעניין. רק וודאו שהוא איכותי ותהנו.
איך אפשר לשדרג את העוגיות לקינוח?
מומלץ להגיש עם כדור גלידה בצד או למרוח רוטב שוקולד מעל – זה ללקק את האצבעות חוויה!
האם ניתן להכין גרסה טבעונית?
כמובן! אפשר להחליף את הביצים במחית תפוחי עץ או בזרעי צ'יה, והעוגיות יתממשו בכל מקרה.
למה אני צריך לערבב את הסוכר עם השמן?
ערבוב זה מייצר קרמיות מדהימה ומכין את התערובת לתהליך האפייה. חווו את זה!
שימו לב, עורכי המתכון הזה, שזוהי רק ההתחלה של מסע טעים! השיקו את עוגיות השוקולד ציפס והפיצו את האהבה ברשתות החברתיות. שיהיה לכם בתיאבון!