עוגיות מקמח כוסמין ללא סוכר: טעם שמשגע את החושים
דמיינו לעצמכם עוגיות רכות, שמנמנות, שנמסות בפה, עם טעם אגדי שלא תוכלו להפסיק לאכול. עכשיו דמיינו שהעוגיות הללו עשויות מקמח כוסמין ואינן מכילות סוכר! כן, כן, כל מה שאתם אוהבים בעוגיות, בלי להרגיש רע עם עצמכם. העוגיות הללו הן לא רק מדהימות – הן גם בריאותיות וטעימות ברמות שלא תיארתם לעצמכם. עוגיות של סבתא, עם טוויסט מודרני, שמביאות את הרגשת הבית בכל ביס. אז בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קל | מספר מנות: 20 עוגיות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 15 דקות
- נראה לי מספיק ל-20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כעת נציג לכם את הרשימה המלאה של המרכיבים. תזכרו – כל מרכיב כאן הוא חלק מהקסם!
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא
- ½ כוס שמן קוקוס מומס
- ½ כוס דחוסה של דבש או סירופ מייפל
- ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1/2 כפית קינמון (רק אם אתם אוהבים את הריח המדהים שלו)
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ (לא חובה, אבל מי יכול לעמוד בקסם של שוקולד?)
- 1 ביצה (או תחליף טבעוני כמו 1/4 כוס רסק תפוחים)
חשוב לציין שאפשר לשדרג את המתכון הזה גם לגרסה טבעונית או ללא גלוטן, אם תחליפו את הביצה ותשתמשו באגוזי לוז קצוצים במקום אגוזי מלך. ככה תעשו עוגיות שמשגעות את כולם, כל אחד יכול למצוא את הגרסה המושלמת בשבילו!
שלבי ההכנה
וכך נבנה את העוגיות המדהימות הללו, שלב אחר שלב, בואו נצלול!
- מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית במעט שמן קוקוס.
- מניחים בקערה את קמח הכוסמין, סודה לשתייה, מלח וקינמון וטורפים היטב.
- בקערה נפרדת, מערבבים את השמן קוקוס המומס עם הדבש (או סירופ המייפל) וביצה (או רסק תפוחים).
- יוצרים חור במרכז תערובת הקמח ומוסיפים את תערובת השמן.
- מערבבים היטב עד שהבצק מתאחד וכמעט הומוגני.
- מוסיפים את אגוזי המלך והשוקולד (אם בחרתם במלאכים). מערבבים קלות.
- מניחים כפות מהבצק על תבנית האפייה, משאירים רווחים ביניהם.
- אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מתייצבות ומתחילות להזהיב.
- מניחים לעוגיות להתקרר כ-10 דקות לפני העברתן לרשת.
- ללקק את האצבעות כדי לנקות את השאריות מהבצק. זה הכרחי!
לאחר שסיימתם להכין את העוגיות, אפשר לנסות להציע תוספות מדהימות שייקחו את העוגיות לגבהים חדשים.
תוספות ושדרוגים
לכל המפתחים והבילויים שבינינו, קיימות אינספור אפשרויות לתוספות שמשגעות את העוגיות!
- אפשר להוסיף חמוזי חלב או סויה למי שרוצה לגוון את הטעם.
- אפשר להוסיף פירות יבשים קצוצים כמו צימוקים או תמרים.
- כמובן שאפשר לגוון עם מגוון סוגי אגוזים – שקדים, פקאן ואפילו קשיו.
- אם אתם חובבי שוקולד, אפשר לשים שוקולד חלב במקום שוקולד מריר.
העוגיות האלו הן לא רק טעימות אלא גם מעלפות, והן מושלמות לשיתוף עם חברים או משפחה. בסוף אימון כושר, סתם יום רגיל או טיול בטבע – תמיד תמצאו סיבה ללקק את האצבעות!
שאלות ותשובות
האם ניתן להשתמש בקמח אחר במקום קמח כוסמין?
כן, אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל או קמח חיטה מלאה. מדובר באופציות טובות שיביאו לתוצאה דומה.
כמה זמן ניתן לשמור את העוגיות?
העוגיות יכולות להחזיק מעמד עד שבועיים בכלי סגור במקפיא. אבל תוך 24 שעות רוב הסיכויים שתסיימו אותן!
מה עליי לעשות אם הבצק יוצא דביק מדי?
מומלץ להוסיף עוד קצת קמח כוסמין אם הבצק דביק. בהצלחה!
האם אפשר להכין את העוגיות ללא סוכר בכלל?
בהחלט! דבש וסירופ מייפל הם תחליפים מלאים לסוכר, ופתרון מעולה למי שרוצה להימנע מסוכר.
אני חובב שוקולד, מה האפשרויות שלי?
שוקולד מריר, שוקולד חלב או אפילו שוקולד לבן. כל אחד עובד! תהיו יצירתיים!
האם צריך לתפוס את העוגיות בתבנית?
לא, רק אם רוצים למנוע קשר בין העוגיות בזמן האפייה. אם אתם אוהבים אותן עגולות, שימו אז בסדר.
מי שרוצה, יכול להשתמש בשמני אחר?
כן, שמן זית יהיה טוב או שמן קנולה. רק לוודא שהשמן נוזלי.
האם ניתן להשתמש בגורם טבעוני אחר במקומה של הביצה?
כן! ¼ כוס רסק תפוחים עושה עבודה מצוינת כי גם מוסיף מתיקות.
איך יודעים מתי העוגיות מוכנות?
העוגיות מוכנות כאשר הן מתחילות להזהיב מעט ופתאום מרגישות יותר יציבות, זה סימן מצוין שהן מוכנות!
אז הזמינו את כל החברים, תכינו את העוגיות הללו ותראו איך הן פשוט נעלמות! אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו!